Queenstown och Wanaka

Pinewood Lodge, Queenstown

Vi checkade ut från Pinewood Lodge och köpte med oss frukost från Fresh Food Supermarket innan vi åkte ner till centrum av stan. Trots att vi kvällen innan läst en massa broschyrer och böcker hade vi inte lyckats bestämma oss om vi skulle göra något äventyrsrelaterat i denna stad eller inte. Queenstown är ju äventyrssporternas mekka men tiden och vilja att göra andra saker på sydön gjorde att vi bestämde oss för att under dagen lämna Queenstown.

Queenstown

När vi hittade ett Pegasus kontor passade vi på att fråga om våra bromsar på bilen som gnisslat allt mer den senaste tiden. De bad oss köra till bilreparatören runt kvarteret vilket vi gjorde. Efter vi lämnat in bilen gick vi ner till hamnen utmed Queenstown bay och på Marine Parade satte vi oss på en parkbänk och åt vår frukost med en vacker utsikt över sjön och bergskedjan The Remarkables.

Vacker vy från Queenstown

Vi strosade runt i stan och kollade lite affärer innan vi gick in på Internet Outpost och utnyttjade den gratis halvtimman vi tjänat in på vårt klippkort hos dem.

Fönster shopping i Queenstown

En timma och två nya bromsklossar senare rullade vi ut från Queenstown.

Queenstown centrum

Strax utanför stan stannade vi till vid Kawarau bridge där det första kommersiella bungyjump stället öppnades av AJ Hackett 1988.

Kawarau bridge, AJ Hackett första bungy jump ställe - Queenstown

Efter att ha sett några personer hoppa från den 43 meter höga bron åkte vi vidare. Vid en rastplats utmed Lake Dunstan hade så vacker vy att vi var tvungna att stanna.

Beautiful landscape

När vi kom till Wanaka hade vi egentligen bara tänkt stanna for en bit mat, men staden var mysig och utsikten över Lake Wanaka vacker.

Anki & Lasse vid Lake-Wanaka

Efter att ha gått runt lite längst huvudgatan och sett oss om satte vi oss på Sweet retreat cafe och beställde bakad potatis respektive panini. Hos en närliggande turistinformation förhörde vi oss om glaciärutflykter och blev rekommenderade Alpine Guides vid Fox Glaciar. Vi gick och ringde dessa och bokade en helihike for nästa morgon.

Lake Wanaka

Att hitta boende visade sig åter vara svårare än vi kunnat föreställa oss men till sist fick vi tag på två sängar i en dorm pa Black Sheep backpackers i Franz Josef.

Vi gick tillbaka till Sweet Retreat Cafe och köpte varsin glass och gick ned till gräset vid sjön där vi satte oss och njöt av solen, värmen och glassen. På väg ut från stan tankade vi på BP och Lasse lyckades hitta ett par solglasögon. Två tidigare par har nämligen tidigare redan gått åt.

En bit utanför stan blev vi åter igen “tvungna” att stanna vid Lake Hawea utsiktsplats for att föreviga den vackra typiska vykortsbilden vi nu hade framför oss.

Lake Hawea, Nya Zeeland

Härifrån fortsatte vi vår resa via Haast till Franz Josef. När vi kom till Black Sheep backpackers fick vi gå in på en livlig pub for att hämta nyckeln till vårt rum.
I köket lagade vi till lite nudelsoppa, tog en dusch och gick sedan och la oss för att orka upp tidigt nästa morgon.


Mätarställningen denna kväll stod på 16485, vi har alltså idag kört 410,5 km.


Queenstown

» www.queenstown-vacation.com

Queenstown information

» Queenstown website

AJ Hacketts

AJ Hacketts, mannen som startade det första kommerciella bungyjumpstället.

» www.ajhackett.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *