Inspiration to exploration

Cheetah in Masai Mara, Kenya

Masai Mara

Kenyas mest kända nationalpark, Masai Mara, gränsar till kända Serengeti i Tanzania.

Parken har fått sitt namn från den afrikanska stam som befolkar den, de välkända Masajerna som ofta kan ses insvepta i sina röda filtar under tiden de vaktar sin boskap. Savannen erbjuder en av de bästa platserna i världen att se stora kattdjur som Lejon och Geparder i de vilda. Den stora migrationen sker mellan Masai Mara och Serengeti två gånger per år, när enorma mängde djur rör sig från ena parken till den andra.

Reseskildringar Masai Mara

Under Safari i Kenya, från Meru via Lake Nakuru till Masai Mara

Safari bland vilda djur i Kenya

På safari bland vilda djur i Kenya med start i Meru nordväst om Mt Kenya, Lake Nakuru vid Menengai kratern och Masai Mara med avslut via Rift Valley till Nairobi

Video med lejonfamilj i Masai Mara, Kenya

Video med Elefanter i Masai Mara, Kenya

Fler städer i Kenya

Nairobi, Kenya

Nairobi

Kenyas huvudstad är sprudlande med liv och tät trafik. Staden erbjuder många fina sightseeing mål, men det finns också en baksida med stora områden av

Läs mer »
Lake Nakuru Flamingos, Kenya

Lake Nakuru

Nordväst om Nairobi ligger en stor sjö som erbjuder vacker och varierad natur fylld med massor av vilda djur.

Läs mer »

Liknande Resmål

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Read More »
Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Read More »