La Digue, Seychelles

La Digue

Seychellernas tredje största ö, La Digue, är en genuin paradisö, utan biltrafik. Du tar dig bäst fram med cykel som finns att hyra och det är på den här ön du hittar några av världens vackraste stränder.

Seychellernas tredje största ö, och en av våra favoritdestinationer.
La Digue är en genuin paradisö, utan biltrafik. Du tar dig bäst fram med cykel som finns att hyra och det är på den här ön du hittar några av världens vackraste stränder.

Bästa tid att besöka La Digue

Planera din resa till Seychellerna utifrån vad du vill göra. Vindsurfning och segling är oftast bäst under maj till oktober. Dykning är bäst i mars – maj och september – november.

Boendekostander är som högst under högsäsongen som är december/januari och juli/augusti.

Ta sig till La Digue

Båt

Det går båtar från huvudön Mahé till Praslin. Det finns olika typer av båtar, ett snabbare alternativ är Cat Coco som är en typ av katamaran. Resan tar ungefär en timma.

» Cat Coco

Mellan Praslin och La Digue tar en båttur cirka en halvtimma.

Att ta sig runt på La Digue

På La Digue finns inga bussar och ett mycket begränsat antal bilar, varav några är taxibilar. Här kan man som turist ta ox-kärran för att transportera sig från ett ställe till ett annat. Det vanligaste är dock att hyra cyklar och ta sig runt på det sättet. Ett annat trevligt sätt att ta sig runt är till fots.

Säkerhet

La Digue är en lugn ö. Här finns knappt några bilar, man tar sig mest runt med cykel.

Livet är lugnt och det är inte mycket till nattliv här. Du kan känna dig ganska trygg!

Reseskildringar La Digue

La Digue, Seychelles

Seychellerna - Indiska Oceanens pärla

Resa till Seychellerna med dagar i Mahé och huvudstaden Victoria, La Digue med en av världens finaste stränder Anse Source D'Argent samt ön Praslin och dess stränder

La Digue, Seychelles

Underbara stränder på Seychellerna

Resa till Seychellerna med besök till mysiga La Digue med sina fantastiska stränder Grand Anse och Petit Anse samt Anse Source D’Argent med start och avslut i Victoria

Petite Anse strand på La Digue Island, Seychellerna

La Passe, La Digue Seychellerna

Fler städer i Seychellerna

Praslin, den unika dubbelnöten på Seychellerna

Praslin

Praslin är Seychellernas näst största ö. Ön är 10 km lång och 3,7 km bred. Bästa tid att besöka Praslin Planera din resa till Seychellerna

Läs mer »
Mahé Victoria Market, Seychelles

Mahé

Victoria som är huvudstad på Seychellerna ligger på ön Mahé. Detta är Seychellernas största ö, och det är till denna ö alla inresande till Seychellerna först anländer. När du besöker Seychellerna ska du se till att besöka flera öar än huvudön, men Mahé är värt att stanna till åtminstone några dagar på.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »