Sand dunes of Qatar

Qatar

Qatar är ett av världens rikaste länder per capita. Som många andra länder på arabiska halvön domineras landet av sanddynor men huvudstaden, Doha, erbjuder även modern shopping.

Qatar är ett av världens rikaste länder per capita. Som många andra länder på arabiska halvön domineras landet av sanddynor men huvudstaden, Doha, erbjuder även modern shopping.

Qatar är ett islamskt land och som besökare är det viktigt att klä sig passande. Badkläder accepteras på stranden och poolen men så snart du förflyttar dig ifrån dessa områden måste du ha kläder som täcker axlar och knän.

Kvinnor bör undvika linnen och ärmlösa klänningar, män bör undvika shorts. Det är speciellt viktigt att under Ramadan klä sig korrekt.

Känner du dig osäker är det bästa att fråga. Då visar du ödmjukt att du respekterar landets seder och vill bete dig på rätt sätt. Detta brukar också uppskattas av invånarna själva.

Bästa tid att besöka Qatar

Qatar har varma somrar och milda vintrar, men temperaturen understiger sällan 7 oC vintertid. Både graderna och luftfuktigheten är generellt högre i kuststäder under sommaren.

Om man befinner sig i Qatar mellan Oktober och Mars kan man råka ut för några få regndroppar på sig. Det regnar dock väldigt lite, omkring 70 mm per år.

Ta sig till Qatar

Doha International Airport ligger nära Doha.

Ta sig runt i Qatar

Taxi är det bästa sättet att ta sig runt. Det är dessutom mycket billigt.

Sightseeing

Palm Tree Island (Al Nakheel)

På Palm Tree Island kan du njuta av stränder, vajande palmer, vackra växter och parker. Ön är Qatars egna tropiska paradis. Ön ligger i Doha Bay, 10 minuter ifrån stan. Ifrån yettyn nära Sheraton Doha Hotel and Resort tar du färjan över till ön.

Glöm inte att ta med badhandduk och solkräm.

Tur/retur biljett inklusive inträde till parken kostar QR20 för vuxna och QR 15 för barn.

Singing Sand Dunes

Det har länge funnits många skrönor och berättelser om de märkliga ljudet man kan höra i öknen. Ljudet är ett fascinerande naturfenomen som kommer ifrån friktion från sand som flyger ner över ena sidan om sanddynan. Det sägs att ljudet kan höras ända upp till 10 kilometer iväg ifrån platsen.

I Qatar kan man uppleva detta ungefär 40 kilometer sydväst om Doha.

Sealine Beach Resort

Man behöver inte bo på Sealine Beach Resort för att besöka området. Betala en inträdesavgift så har du tillgång till poolen, stranden och kan hyra fyrhjulsmotorcyklar för att ta dig ut på sanddynorna.

Adress: Po Box 50255, Mesaieed, Qatar

Telefon: (+947) 477 2722

Fax: (+947) 477 2733

E-mail: sbr@qatar.net.qa

» www.qnhc.com

Öppettider

Kontorstider kan variera men har öppettider omkring 7.30-12, och 15.30-19.30.
Större varuhus har oftast öppet hela dagarna mellan 10 och 22. På fredagar kan vissa affärer ha stängt hela dagen eller öppna först klockan 16.

Visum

Nordiska medborgare behöver visum. Det går att köpa visum vid gränsen.

Inga stämplar från Israel får finnas i passet och passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresan.

För mer information om visum

» www.moi.gov.qa

Städer i Qatar

Reseskildringar Qatar

Liknande Resmål