Inspiration to exploration

Old Delhi, India

New Delhi

Bästa tid att besöka New Delhi

September till mars är den bästa tiden att besöka New Delhi.

Ta sig till Delhi

Flyg

Många internationella flygbolag flyger till New Delhi. Reser du inom Indien finns flera lågprisbolag att flyga med, om du inte orkar sitta på tåg i flera timmar.

Indira Gandhi International Airport

Airport Code: DEL
Adress: Indira Gandhi International Airport, New Delhi 110 037, Indien
Telefon: -91 (0)11 2567 5126 (Terminal 1) eller +91 (0)11 2565 2011/21 (Terminal 2)
Fax: +91 (0)11 2567 5444 (Terminal 1) eller +91 (0)11 2565 2030 (Terminal 2)
» Indira Gandhi International Airport website

Till och från flygplatsen

Indira Gandhi International Airport ligger 23 km söder om New Delhi.
Många väljer att innan resan boka upp med en agent som hämtar en på flygplatsen. Men har man inte bokat något finns taxi, motor rickshaws, bussar och tåg. Väljer du taxi rekommenderas att gå till prepaid luckan i ankomsthallen och i förskott betala för taxituren in till stan.

Att ta sig runt i New Delhi

Trafiken är som på så många ställen kaotisk och man att köra bil är inget att rekommendera. Däremot är det väldigt billigt att hyra chaufförer, eller ta taxi eller rickshaw.

New Delhi har även ett tunnelbanesystem som är under utbyggnad.

Säkerhet

New Delhi är en relativt säker stad men det finns mycket fattigt folk och det är svårt att dölja att man är turist. När man går ut på gatorna hänger folk i klasar efter en och många barn tigger efter pengar.

Reseskildringar New Delhi

Reseskildring Gyllene Triangeln i Indien

Norra Indiens Gyllene triangel

En färgstark resa till Delhis, Mumbai och Jaipurs sevärdheter och gränder samt till vackra Taj Mahal och till Keoladeo Ghana National Park för att se vilda djur

Old Delhi på en rickshaw, Indien

Fler städer i Indien

Rickshaw in Mumbai, India

Mumbai

Mumbai, tidigare känd som Bombay, ligger på Indiens nordväst kust och är den näst mest befolkade staden i världen med cirka 14 miljoner invånare. Här ligger bland annat Indian Gate, Bollywood och Gandhis bostad.

Läs mer »
Jaipur, den rosa staden, Indien

Jaipur

Jaipur är ett av tre hörnen i den gyllene triangeln, en klassisk rutt i norra Indien. Staden är ett centrum inom Indiska astrologin och har lång historia med palats för flera generationer av Maharajader.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Månsken över Berlin

Berlin

Huvudstad i Tyskland och största stad både i Tyskland och EU. Det finns fortfarande mycket som skvallrar om dess uppdelning, även om det idag är turistattraktioner.

Read More »