Koh Mak, Thailand

Koh Mak

Strax utanför kusten på gränsen till Kambodja hittar man några vackra Thailändska öar dit inte massturismen hittat ännu. Koh Mak erbjuder vackra stränder och lugna dagar under palmerna.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ibland refererad till som Ko Mak (Thai: เกาะหมาก). Strax utanför kusten på gränsen till Kambodja hittar man några vackra Thailändska öar dit inte så många hittat ännu. Koh Mak erbjöd vackra stränder och lugna dagar under palmerna. Från Ao Suan Yai strand på Koh Mak erbjuds en vacker utsikt över havet och underbara lilla ön Koh Kham. De få besökare som hittat till Koh Mak hittills behöver knappast trängas på den långa fina stranden.

Koh Mak är den tredje största ön i Trat provinsen efter Koh Chang och Koh Kood. En förhållandevis oexploaterad ö med vackra stränder och vyer. Hit åker man för att ta det lugnt och njuta av tillvaron. De flesta restauranger stänger mellan 21 och 22 på kvällen så den som letar efter nattliv får besöka någon annan ö.

Ta sig till Koh Mak

Flyg

Från Bangkok är det smidigt att ta ett flygplan till Trat för att därifrån ta sig med båt till Koh Mak. Flygtid mellan Bangkok och Trat är ungefär 40 minuter. Från Trats charmiga lilla flygplats får du ta dig till piren Laem Ngob. En taxiresa hit tar cirka 20 minuter. Väljer du att resa med speedboat tar båtresan mellan Trat och Koh Mak cirka 1 timma.

» Bangkok Airways Website

Trat Airport

Trat flygplats är den tredje flygplatsen som Bangkok Airways har byggt i Thailand. Den lilla charmiga flygplatsen öppnade 2003 har utomhusterminaler med tak över. Skulle det börja regna fäller vakten ner plastskynken från taket.

Airport Code: TDX
» Trat Airport

Buss

Flyg är ett billigt och smidigt sätt att ta sig till Trat från Bangkok men det finns även bussar. Att åka buss tar cirka 5 timmar.

Reseskildringar Koh Mak

Island hopping in Gulf of Thailand 2007

Stränder vid Siambukten i Thailand

Resa via Trat till de tre vackra öarna Koh Mak, Koh Kham och Koh Kood  innan besök i Bangkok med flytande marknad, Royal Palace och den liggande Buddhan

Fler städer i Thailand

Trat, Thailand

Trat

Trat är huvudstad i provinsen Trat som är en gateway för de som reser till öarna kring Ko Chang och Koh Kood eller över gränsen till Kambodja. Det finns både ett antal marknader, fina gränder, modern shopping och gamla gränder kring en flod genom staden.

Läs mer »
Koh Kood by night, Thailand

Koh Kood

Koh Kood är ibland refererad till som Ko Kut och heter เกาะกูด på Thai. Ön ligger i Siam­bukten, nära gränsen till Kambodja. Koh Kood är Thailands fjärde största ö till ytan. Här kan man njuta av att vara nästintill ensam på vackra sandstränder.

Läs mer »
Koh Kham, Thailand

Koh Kham

Koh Kham refereras ibland till som Ko Kham eller เกาะขาม på Thai. Det är en liten charmig ö ett stenkast från Kho Mak varifrån man kan ordna en liten motorbåt för att ta sig över. Stranden här var utsedd till världens tredje vackraste strand i tidningen Vagabond 2007.

Läs mer »
Grand palace in Bangkok, Thailand

Bangkok

Thailands huvudstad bjuder på upplevelser med tempel och palats. Barer och restauranger bjuder på god mat och dryck. Och shopping erbjuds överallt, inklusive på vattenmarknaden där man handlar i en liten båt.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »