Bergamo, Italy

Bergamo

En kort sträcka från Milano hittar man trevliga Bergamo, en stad med mycket historia. Città alta erbjuder medeltida miljöer med trevliga restauranger, Città bassa erbjuder shopping och modernare italiensk kultur.

En kort sträcka från Milano hittar man denna trevliga stad med mycket historia. Città alta erbjuder medeltida miljöer med många trevliga restauranger, Città bassa erbjuder i sin tur shopping och lite modernare italiensk kultur.

På den högsta punkten över staden ligger Castello di San Vigilio, en slottsruin, med en tillhörande park som ger fantastisk utsikt över Bergamo med omnejd. På klara dagar kan man se Alptoppar i norr och runt om ett böljande grönt landskap.

Flygbolaget Ryan flyger till Bergamo som ligger på bara 5 minuter avstånd med bil från staden, även om de marknadsför det som flygning till Milano.

Ta sig till Bergamo

Flyg

Orio al Serio Airport är den flygplats som Ryan Air använder till Milano, men Bergamo är alltså mycket närmare.

Till och från flygplatsen

Med knappt fem minuters bilväg från flygplatsen Orio al Serio Airport är det mycket smidigt att ta sig hit. Här finns billiga bussar från flygplatsen in till centrum av staden och självklart kan man ta en taxi eller hyra bil om man så önskar.

Ta sig runt i Bergamo

Man kan lätt och ledigt promenera runt och vill man spara på krafterna finns det bra bussförbindelser mellan den nedre staden, Città bassa, och den historiska delen och övre staden, Città alta.

Reseskildringar Bergamo

Manorola Cinque Terre, Italy

Weekend i Bergamo, Cinque Terre och Parma

Rundresa till Bergamo, med stadsdelar Città Alta och Città bassa, vidare till Cinque Terre med byarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia,  Manarola och Riomaggiore samt besök i Parma

Città alta i Bergamo, Italien

Castello di San Vigilio i Bergamo

Fler städer i Italien

Vernazza Cinque Terre, Italy

Cinque Terre

Vid Liguriska kusten ligger fem små vackra byar som kallas Cinque Terre. Cinque Terre består av fem byar som ingår i UNESCOs lista över världsarvs platser. De fem byarna är Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.

Läs mer »
Florens, Italien

Florens

En vacker historisk stad genom vilken floden Arno rinner. Över denna leder bland annat den äldsta och kanske mest kända bron Ponte Vecchio. Florens historiska centrum finns sedan 1982 på Unescos världsarvslista

Läs mer »
Sperlonga, Latina Italien

Sperlonga

Sperlonga är en trevlig pittoresk liten kuststad mellan Rom och Neapel längs kusten. Staden kantas av en lång fin strand. Mitt i staden ligger de gamla stadsdelarna på en klippa som höjer sig över resten av staden.

Läs mer »
Venice, Italy

Venedig

Få städer bjuder på lika unika vyer som Venedig; utsikten från Ponte dell’Accademia och Ponte di Rialto, de små gränderna i staden, den fantastiska St Markus platsen är bara ett urval.

Läs mer »
Parma kväll, Italien

Parma

En gammal stad med mycket historia och en vacker stadskärna. Välkänd är staden också för sin livsmedelsindustri, speciellt sin lufttorkade skinka så klart. Det är

Läs mer »
Bologna, Italy

Bologna

Bologna är en gammal historisk stad som ligger drygt 20 mil sydöst om Milano är en av Italiens äldsta städer. Staden är mest känd för alla sina arkader, sina speciella torn och för sin mat. Deras Pasta Ragu har satt standard för resten av världen och kallas därför Pasta Bolognese.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Månsken över Berlin

Berlin

Huvudstad i Tyskland och största stad både i Tyskland och EU. Det finns fortfarande mycket som skvallrar om dess uppdelning, även om det idag är turistattraktioner.

Read More »
Header - Ely Cathedral

Ely

Ely är en vacker liten stad full av historia i området Fen i Cambridgeshire en timmas tågresa norr om London.

Read More »