Inspiration to exploration

Nice coast, France

Nice

Kuststaden Nice är Frankrikes femte största stad och ett populärt resmål på den franska rivieran. Nice sägs ha 300 dagar solsken per år. Strandliv och shopping utmed välkända Promenade des Anglais lockar såväl den lokala befolkningen som turister.

Kuststaden Nice är Frankrikes femte största stad och ett populärt resmål på den franska rivieran. Nice sägs ha 300 dagar solsken per år. Strandliv och shopping utmed välkända Promenade des Anglais lockar såväl den lokala befolkningen som turister.

Glöm inte att smaka den lokala specialiteten Socca, en kikärtspannkaka, som trots namnet faktiskt är väldigt god.

Ta sig till Nice

Flyg till Nice

Aeroport Nice Cote D’azur

Airport Code: NCE
Flygplatsen i Nice knyter staden till de flesta större flygplatser runt om i Europa.
» Aeroport Nice Cote D’azur website

Till och från Nice flygplats

Flygplatsen ligger 6 kilometer från centrum av Nice längs med kusten.

Buss

Buss till centrum går var 20:e minut och du kan även åka direkt från flygplatsen till andra städer i området så som Cannes och Monte Carlo.

Att ta sig runt i Nice

Det är lätt och trevligt att promenera i Nice. Men blir man trött i benen eller snabbt vill ta sig från ena änden till den andra är buss ett smidigt transportmedel.

Säkerhet

Nice är relativt säkert, men som de flesta städer i Europa är småbrott vanliga. Se upp för ficktjuvar och lämna inte värdesaker i bilen.

Reseskildringar Nice

Vy över Nice från Tour Bellanda

Fler städer i Frankrike

Top - Reims stad, Frankrike

Reims

I hjärtat av Champagne distriktet i nordöstra Frankrike kan man besöka några av världens mest berömda Champagnehus som t.ex. Taittinger, Veuve Clicquot, Ruinart och Mumm.

Läs mer »
Saint Tropez, France

Saint-Tropez

Det krävs ingen förmögenhet för att uppleva lite jetset liv längs den gamla hamnen i St Tropez. Barer, restauranger, butiker trängs i de trånga kvarteren.

Läs mer »
Menton, Frankrike

Menton

På Franska sidan om gränsen till Italien längs kusten ligger trevliga Menton. Staden erbjuder bland annat utsökt mat längs gamla gränder och trevliga badstränder.

Läs mer »
Cannes, Frankrike

Cannes

Europas mest kända filmfestival sätter en stark prägel på den trevliga staden längs Franska Rivieran.

Läs mer »
Louvren i Paris, France

Paris

Via Axe historique kan man ta sig från Tuileries trädgårdar via Champs-Élysée upp till den välkända Triumfbågen. Vägen kantas av de stora modehusen i Paris som driver världens mode.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Luxemburg Stad

Luxemburg Stad

Luxemburg stad en liten huvudstad i ett av Europas minsta länder med lång historia som går tillbaka till romartiden. Ströva omkring i gamla stan och stadsdelen Grund och avrunda dagen med en middag vid Place d’Armes så har du fått en bra dag i Luxemburg stad.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »