Reykjavik, Iceland

Reykjavik

Reykjavík är en av världens minsta huvudstäder, men staden har mycket att erbjuda. Här finns smakfull arkitektur, kultur, design och mode i en vacker miljö där gammalt och nytt möts. Längs Laugavegur, gatan som löper genom centrala staden, erbjuds bra shopping och trevliga restauranger. Nere vid hamnen ligger Harpa, det fantastiska designade nya konserthuset i Reykjavik som på kvällar lyser upp med ett ljusspel i neon. Staden kantas av vatten och norr om den ligger vackra bergskedjor som ramar in stadsbilden.

Reykjavík är en av världens minsta huvudstäder, men staden har mycket att erbjuda. Här finns smakfull arkitektur, kultur, design och mode i en vacker miljö där gammalt och nytt möts.

Längs Laugavegur, gatan som löper genom centrala staden, erbjuds bra shopping och trevliga restauranger. Nere vid hamnen ligger Harpa, det fantastiska designade nya konserthuset i Reykjavik som på kvällar lyser upp med ett ljusspel i neon. Staden kantas av vatten och norr om den ligger vackra bergskedjor som ramar in stadsbilden.

Ta sig till Reykjavik

Flyg

Icelandair flyger dagligen från Köpenhamn, Stockholm och Oslo.
Iceland Express flyger dagligen från Köpenhamn.
Sommartid flyger Iceland Express även 2 gånger per vecka från Göteborg och 4 gånger per vecka från Stockholm.

Flygplats i Keflavík ligger 50 km söder om Reykjavik.

Keflavik Airport

Airport Code: KEF
Adress: 235 Keflavik International Airport, Iceland
Telefon: +354 (0)425 0600
Fax: +354 (0)425 0610
Mail: bikf@caa.is
» www.keflavikairport.com
Keflavik airport

Till och från flygplatsen

Bil

Att ta sig från och till Reykjavik med bil tar cirka 45 minuter.

Buss

Flygbussar körs av bolaget Kynnisferdir.

Restid: 40-50 minuter.
» www.re.is

Reseskildringar Reykjavik

Stjärnklar vinternatt, Island 2012

Vinterresa till ett snöklätt Island

Resa till Island med bas i Reykjavik och utflykter till Tingvalla, Geysir och Gullfoss, dag i varma vattnet vid Blå Lagunen och vandring på Sólheimajökull glaciär

Reykjavík omgivningar från Perlan

Fler städer i Island

Liknande Resmål

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Read More »
Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Read More »