Stjärnklar vinternatt, Island 2012

Vinterresa till ett snöklätt Island

Resa till Island med bas i Reykjavik och utflykter till Tingvalla, Geysir och Gullfoss, dag i varma vattnet vid Blå Lagunen och vandring på Sólheimajökull glaciär

Isbjorninn längs Laugavegur Reykjavik

Sista timmarna i Reykjavik

Det var en regnig morgon i Reykjavik, när vi tittade ut genom fönstret var i stort sett all snö borta på marken. Vi tog på oss och åkte hissen upp till översta våningen för sista frukosten på denna resa. Det var ganska lugnt, kanske beroende på vädret hade gästerna inte

Läs mer »
Vinterkväll i centrala Reykjavik, Island

Från Laugavegur till Austurstraeti

Efter en lugn morgon blir det en shoppingdag på Laugavegur. När vi lämnat av lite shoppingpåsar på hotellet tar vi en mysig kväll vid Austurstraeti och avslutar med en visit på Harpa, det fantastiska konserthuset nere vid vattnet.

Läs mer »
Glaciärtungan vid Sólheimajökull, Island

Vandring på Sólheimajökull glaciär

En buss kör oss mot sydöstkusten där vi stannar till vid Eyjafjallajökull innan vi kommer fram till dagens mål, glaciärtungan på Sólheimajökull. Bland snö och is i ett vulkanlandskap tar vi på broddar och greppar isyxan innan vi ger oss upp på glaciären. Kvällen avslutas på coola Vegamót i Reykjavik.

Läs mer »
Ett flera meter högt ångmoln från geysern, Geysir

Golden Circle Island

Vi tar hyrbilen och besöker Islands mest kända utflyktsmål. Mäktiga Tingvalla där två kontinentalplattor har skapat klyfta i landskapet, Geysir som gett alla Geysrar sitt namn och Gullfoss; ett isklätt stort vattenfall.

Läs mer »
Islands östra kust från ett flygplan

Landar på ett snöklätt Island

Vi flyger in över kusten när dagens sista strålar försvinner vid horisonten. I skymningsljuset avslöjar ett vackert kuperat landskap som till stora delar är obebott. Efter vi checkat in på Arnarhvoll hotell tar vi en promenad på Laugavegur och äter middag på trevliga Uno restaurang.

Läs mer »

Relaterade Videos

Thingvellir nationalpark, Island

Blå Lagunen, Island

Reykjavík vyer från Perlan, Island

Geysir utbrott på vintern, Island