Inspiration to exploration

Gata i Antigua, Belize

Sydamerika

Länder i Sydamerika

Lamanai, Belize

Belize

Ett land som bland annat kan erbjuda ett varmt klimat året runt, fantastisk dykning runt ett världens längsta korallrev, djungel med vilda djur och rikt fågelliv samt fina Maya ruiner från en svunnen tid. Till skillnad från andra länder i sydamerika talar man främst Engelska i Belize.

Läs mer »
Samba och karneval i Rio, Brasilien

Brasilien

Det femte största landet i världen och nästan lika stort som Europa, Brasilien kan kräva tid att resa runt i. Men det har mycket att erbjuda besökare, allt från Amazonas djungel och Pantanals djurliv till de vackra stränderna runt Bahia, för att inte glömma den fantastiska staden Rio De Janeiro.

Läs mer »
Costa Rica, Scarlet Macaw

Costa Rica

Med kust mot både Karibien och Stilla Havet som kan nås på ett fåtal timmar, ett sprudlande djurliv och aktiva vulkaner så är Costa Rica laddat med stora upplevelser. Att se glödande lava rinna nedför Arenal vulkanen på kvällen, en apa som ropar från trädtopparna vid den långa nästintill öde stranden vid Bahia Ballena, möta en rosa lila solnedgång på Manuel Antonio stran eller hälsa på en sömngångare vid den stora Corcovado nationalparken är alla upplevelser man inte glömmer i första taget.

Läs mer »
Vulkanlandskap, Guatemala

Guatemala

Rykande vulkaner återfinns lite varstans i landskapet och djupt in i djungeln hittar man en de mest fantastiska Maya ruinerna, Tikal. Den gamla Indiankulturen blandas med arvet från kolonialtiden i städer som Antigua och Chichicastenago.

Läs mer »

Reseskildringar Sydamerika


Chichicastenango marknad i Guatemala

Caye Caulker, en karibisk ö vid Belize kust

Manaus i hjärtat av Amazonas, Brasilien