Inspiration to exploration

The Olgas, Australien

Australien

Australien har fantastiska upplevelser att erbjuda, längs alla kusterna. Det handlar om fantastisk natur, möte med vilda djur, tropiska stränder och flera stora städer.

Bästa tid att besöka Australien

Landet går att besöka året om. Norra delarna har regnsäsong under december till mars. Men det är också den varmaste årstiden, Svenska vintern är Australiens sommar. Sydney kan få mycket varma dagar (upp till 40 grader).

Ta sig runt i Australien

Greyhound buss
Buss är ett utmärkt sätt att transportera sig i New South Wales. Många av bussbolagen erbjuder studentrabatter. Greyhound Pioneer/McCafferty’s har bra erbjudanden för buss-pass.
» www.greyhound.com.au

Visum

Visum krävs för Nordiska medborgare. Din resebyrå kan hjälpa dig att skaffa visum.
Visumet gäller för vistelse i högst 3 månader.
Ditt pass ska vara giltigt minst 1 månad vid hemresan.

Öppettider

Sydney Visitor Centre
Adress: 106 George Street, The Rocks, NSW 2000
Telefon: 61 2 9240 8788
Fax: 61 2 9241 5010
Öppettider: Alla dagar 09.30am – 5.30pm (öppettiderna kan ändras något under helgdagar)

Städer i Australien

Ayers Rock, Australien

Ayers Rock

Den 600 miljoner år gamla klippan är en av Australiens mest kända platser. Att se solnedgången över klippan är en upplevelse. Varför inte göra den än mer speciell genom att skåla i champagne när solen går ner och färgerna skiftningarna sveper över den röda klippan.

Läs mer »
Broome, Western Australien

Broome

Broome är den största staden längs nordvästra kusten av Australien. Det är en trevlig liten stad med en fin stand, Cable Beach, och i centrum finns trevliga serveringar. Staden har en världens äldsta utomhusbiografer, Sun som fortfarande är i drift.

Den har en intressant historia som bland annat inkluderar en pärlindustri och staden var utsatt av Japansk luftanfall flera gånger under andra världskriget.

Läs mer »
Cairns, Queensland Australien

Cairns

Queensland är Australiens med populära stat att semestra i. Det är surfarnas paradis, en underbar värld under vattnet för dykaren och vackra nationalparker för den naturintresserade. Alla besökare finner något som faller dem i smaken.

Läs mer »
En sköldpadda i Stora Barriärrevet vid Cape Tribulation, Australien

Cape Tribulation

Norr om Cairns ligger Cape Tribulation med tät regnskog som växer längs stranden vid det stora Barriärrevet. En kort båtresa räcker för att nå färgrik korall med massor av vackra fiskar och havssköldpaddor som svävar fram i vattnet.

Läs mer »
Darwin River, Australien

Darwin

Mitt på norra kusten i Northern Territory ligger Darwin som är en vanlig utgångspunkt för besök i Litchfield och Kakadu National Park. Staden spelar en central roll i filmeposet Australia tillsammans med närliggande området Kimberly.

Läs mer »
Dunk Island Pool and Ocean, Australien

Dunk Island

Strax utanför Mission Beach ligger den vackra lilla ön Dunk Island. En vacker strand och palmer ramar in en tropisk djungel med vacker grönska och inslag av djurliv.

Läs mer »
Fremantle, Western Australia

Fremantle

Fremantle är en trevlig liten stad söder om Perth i Western Australia. Denna lilla pärla är vackert beläget vid Swan Rivers mynning och väl värt ett besök. Freo, som den ofta kallas, attraherar kreativa personer. I det lilla centrumet finns många fina restauranger och barer som lockar till besök.

Läs mer »
Blue Mountains, Australien

Katoomba (Blue Mountains)

En kort bilresa från Sydney ligger ett storslaget berglandskap med vacker natur. Oljor från eukalyptusträden avdunstar och skapar ett blå dis som ofta förekommer. Vid klipporna längs den stora dalen finns flera vackra vattenfall.

Läs mer »
Perth Panorama, Australien

Perth

Perth är huvudstad i Western Australia, Australiens största stat. Perth har många fina stränder, en av världens största parker med växter från hela landet och ett stort område med trevliga restauranger i Northbridge som är något av stadens nöjesområde. Perth är också utgångspunkt för resor längs Australiens västra kust.

Läs mer »
Port Douglas, Australien

Port Douglas

På en udde i Norra Queensland ligger en mysig liten stad och staden lockar de som vill njuta av lata dagar bland grönskan. Det lilla centrumet har gott om trevliga restauranger och serveringar för mysiga middagar på kvällarna.

Läs mer »

Reseskildringar Australien

Australia runt 2008, Lasse fotograferar The Olgas aka Kata Tjuta

Australien runt

En rundresa med stopp i Perth på västkusten, Ayers Rock i det röda hjärtat, den tropiska staden Cairns, Port Douglas, Whitsundays och förstås Sydney

The Ayers Rock i Australiens röda hjärta

Sydney - Circular Quay och Manly

Kings Park, Perth Australien

Kuranda Scenic Railway, Queensland Australien

Fremantle, utanför Perth, Western Australien

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Irland

The Emerald Isle, den smaragdgröna ön, bjuder på vackra miljöer, fantastisk musik, god dryck och mat och ofta trevliga möten med lokalbefolkning.

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »