Jorden Runt - med flyg, båt och bil

Jorden runt - Asien, Oceanien och USA

Resa jorden runt med besök i Hong Kong, Singapore, Bali, Australien, Nya Zeeland, Fiji, Samoa, Tonga och USA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Times square, New York

Till New York

Från Los Angeles flyger vi till New York där vi landar på kvällen. Från hotellet ger vi oss ut på stan.

Läs mer »
Nevada bilresa från Las Vegas till Los Angeles

Vi lämnar Las Vegas

Vi lämnar Las Vegas, besöker ett outlet i Barstow på vägen tillbaka till Los Angeles och kommer tillbaka till vårt hotell sent på kvällen. Innan dagen är över hinner vi med en utsökt Mexikansk middag på El Compadre.

Läs mer »
Ferris wheel, Santa Monica pier, Los Angeles

Venice beach och Santa Monica

Vi går omkring längs Ocean Front Walkway i ett soligt Venice beach och spanar in folkliv, artister och marknadsstånd. På kvällen strövar vi runt i Santa Monica längs 3rd street promenade och ner på den fina piren med sitt nöjesfält och fina vyer längs kusten.

Läs mer »
Old Spaghetti Factory, Los Angeles

Från hippie San Francisco till Oscars i Hollywood

Vi spenderar morgonen i San Francisco vid Height Ashbury innan vi kör tillbaka till Los Angeles. Vi väljer Highway 5 söderut och kör in i Los Angeles via San Fernando Valley. Tillbaka i Hollywood äter vi italienskt, klappar på Oscars-statyetter och trampar på den röda mattan… imorgon är det Oscarsgala här i Hollywood.

Läs mer »
Spring Ventura, Pacific Ocean

Kustvägen till San Francisco

Från tidig förmiddag till sen kväll spenderar vi hela dagen längst kustvägen från Los Angeles till San Francisco, Kaliforniens Pacific Coast Highway eller Highway One som den också kallas.

Läs mer »
Grauman's Chinese Theatre, West Hollywood, Los Angeles

Stjärnor i Hollywood

Hollywood Boulevard med Walk of Fame längs trottoarerna och Grauman’s Chinese Theatre med handavtrycken bjuder på många stjärnor som vi upplever under en skön solig dag.

Läs mer »
Melrose Place Farmer's Market, West Hollywood Los Angeles

Cruising i Beverly Hills

Vi började dagen med att kolla på utbudet vid Melrose Place Farmer’s Market, West Hollywood Los Angeles. Med en bok med tunga adresser körde vi vidare till Beverly Hills. Några kändisar såg vi inte denna dag men många limousiner med mörka fönster bland dessa otroliga hus.

Läs mer »
Vi lämnar Nacula Island i båt, Yasawa Fiji

Vi lämnar Fiji och flyger till Los Angeles

Vi lämnar Nacula och flyger till Nadi för några timmar i stan innan vi tog oss ut till flygplatsen. På natten flyger vi från Fiji och söderhavet med en långflygning till Los Angeles. Eftersom vi flög över datumlinjen hinner vi fram samma dag och även få några timmar i stan innan dagen är över.

Läs mer »
Underbara Nacula Island, Yasawa Fiji

Underbar solig dag på Nacula Island

Det är en vacker och skön dag på den underbara stranden på Nacula Island, Fiji. Vi badar i det klara azurblå vattnet och slappar under solen i söderhavet. Kvällen avslutas i trevligt sällskap efter middagen på Nabua Lodge

Läs mer »
Hövdingen på Nacula Island och en av hans närmaste män förbereder kava

Kava och dansshow i Söderhavet

Under en väldigt slö dag i på Fiji i söderhavet blir vi inbjudna att dricka kava med hövdingen och se byborna uppträda för oss innan de bjuder upp oss alla i en söderhavsdans.

Läs mer »
Flygplan

Till Nacula Island, Yasawa Fiji

Vi lämnar Nadi på Viti Levu och tar oss till Nacula i Yasawa-gruppen med pontonflygplan frånTurtle Island Air. Watili visar oss till bure 1, en liten hydda på Nabua Lodge som vid en vacker vik med en fin strand.

Läs mer »
Utsikt från planet mellan Tonga och Fiji

Från Tonga till Fiji

Vi vaknar upp i Nukualofa där vi äter frukost på Friends Café innan vi beger oss till Fu’uamotu Tongatapus, Tongas flygplats. Efter en ovanlig incheckning där vi väger in oss själva med väskor går vi ut på planet på startbanan. En kort resa tar oss till Fiji och huvudstaden Nadi där vi spenderar kvällen.

Läs mer »
Tatafa sett från Uiha, Tonga

Upptäcksfärd Uiha, Söderhavet

Det molniga vädret på förmiddagen leder till en slapp och skön start på dagen. Under eftermiddagen samlar vi ihop oss och går norrut på ön där vi bland annat passerar den lilla by som delar öns namn. Vid öns norra spets kan man vid lågvatten gå över till nästa ö, Tatafa, vi vänder om och går tillbaka till Felemea.

Läs mer »

Relaterade Videos

Barong och Kris dans på Bali

Moeraki, Otago

Meke dans och sång, Fiji

Felemea Village, Uiha på Tonga