Downtown LA, Rodeo Drive och Key Club på Sunset Stip

Vi vaknade efter en härlig natts sömn i Lasses kompis Stefans lägenhet i downtown, Los Angeles. Nog hade vi jetlag men nyfikna på staden som är filmens och musikens mekka ville vi snabbt ge oss iväg.

Stefan och Topo hade varit vänliga nog att låna ut Stefans lägenhet till oss första natten och efter frukost körde vi upp till Topos lägenhet i Beverly Hills för att träffa dem.
Först körde vi en sväng med Stefan kring Beverly Hills och Rodeo Drive där vi fönstershoppade lite bland de exklusiva affärerna. Sedan åkte vi tillbaka för att hämta Topo och gav oss av för att leta efter något boende till oss för de nästkommande dagarna i Los Angeles. Vi började kolla i Beverly Hills, fortsatte i Santa Monica och sedan mot Westwoodhållet. I Century City på gränsen till Beverly Hills hittade vi Stars Inn där vi fick kunde bo för ett förmånligt pris.

Det blev dags för lunch och vi åkte till Hamburger Hamlet där vi åt en rejäl lunch. Efter detta hämtade vi vår bil vid Topos lägenhet och åkte tillbaka till vårt hotell för att vila oss en liten stund.
Tidigare hade vi tittat i tidningar efter filmer eller band att kolla på senare på kvällen.

Vid åtta åkte vi tillbaka till Topos lägenhet och därifrån tog vi oss alla till Sunset Strip och till Keyclub där vi med varsen gin & tonic i handen kollade bandet Average White Band som gjorde en otroligt bra spelning. Vid sista låten gick orginal trummisen i bandet, som bland annat spelat med Phil Collins, upp på scenen och avslutade deras koncert med två bejublade låtar.

Spelningen var över och på Keyclub skulle snart nya band och en helt annan publik ta över. För det är så det är där. Hyrorna är så dyra att klubbägarna ständigt hyr ut klubben till diverse olika aktiviteter för att få in pengarna. Efter tolv består publiken på denna klubb till stor del av vampyrliknande människor.

Vi bestämde oss för att gå en sväng längst Sunset Strip för att kolla gatulivet. Det var kallt och folket som var ute på gatorna rörde sig mest mellan de olika klubbarna.

Det var skönt att sätta sig i bilen och efter att ha åkt en tur och kollat lite av Los Angeles nattliv ifrån bilfönstret återvände vi trötta hem efter en första lång dag i Kalifornien.
Santa Monica Boulevard vid Stars Inn Motel, Los Angeles

Klockan var sen när vi svängde in vid parkeringen till Stars Inn Motel.


Söker du hotell i USA, glöm inte fråga efter veckopriser som du kan tjäna en del på. Detta kan gälla även om du bara ska stanna fem dagar.


Keyclub

På Sunset Strip i Los Angeles.

» www.keyclub.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *