Seychellerna

Seychellerna – Afrikas pärla!

Norr om Madagaskar, utanför afrikas kust ligger över 100 öar utslängda i Indiska Oceanen och tillsammans bildar de det lilla öväldet Seychellerna.

Mahé är huvudö och den största ön i Seychellerna.
La Digue är känt för sitt lugn. Endast ett fåtal motorfordon förekommer på ön. Här tar man sig runt på cykel eller på någon av öns ”ox-taxi”. Missa inte ett besök på stranden Anse Source d’Argent, en av världens mest kända stränder.
Praslin är en ö med rik historia. Njut av de vackra stränderna eller ge er in i den tropiska skogen. Här finns också det kända trädet ”coco de mer”.

Bästa tid att besöka Seychellerna

Planera din resa till Seychellerna utifrån vad du vill göra. Vindsurfning och segling är oftast bäst under maj till oktober. Dykning är bäst i mars – maj och september – november.
Boendekostander är som högst under högsäsongen som är december/januari och juli/augusti.

Ta sig till Seychellerna

Flyg från Europa landar på huvudön Mahé på flygplatsen Mahé international airport. För att komma vidare till andra öar kan man ta inrikesflyg eller båt.

Seychellerna är världens minsta nation som har ett eget nationellt flygbolag, Air Seychelles.

» www.airseychelles.com

Ta sig runt öarna i Seychellerna

Air Seychelles flyger regelbundet till Praslin, Frégate, Desroches, Bird och Denis Island.
Man kan även ta sig runt med helikopter till vissa öar.
Skonare/färjor transporterar regelbundet folk mellan Mahé, Praslin och La Digue. Vill man ta sig till andra öar måste man chartra en båt.

Dricks

För det mesta är 5-10% inkluderat i notan. Något ytterligare behöver inte läggas till men är man nöjd med servicen uppskattas det väldigt mycket om man ger något extra.

Visum

Nordiska besökare får visum vid gränsen som gäller i 30 dagar. Denna tid kan utökas hos immigrationsverket.
Besökare är tvugna fylla vilket boende man ska ha under sin vistelse på Seychellerna vid ankomsten.
Passet ska vara giltigt minst 6 månader till vid utresa.

Landning på Seychellerna

Vackra Petite Anse stranden, La Digue, Seychellerna

This post is also available in: Engelska

46 kommentarer gällande “Seychellerna

  1. Hanna

    Hej!

    Har skrivit till er tidigare, vi kommer åka till seychellerna i oktober. Bo fyra nätter på La Digue och fyra nätter på Mahé. Funderar lite kring saker att göra på dessa öar, har ni några förslag? Är det enkelt att boka utflykter på plats? Vet du vilka priser det kan handla om? Finns det båtturer/segelutflykter att välja bland? Möjlighet att rida på stranden?

    Mvh Hanna

    • LimeWave

      Hej!
      Välkommen tillbaka! 🙂 Svaret har dröjt något då vi varit på resande fot.
      Det skall inte vara några problem att boka utflykter mm på plats. Det finns bland annat utflykter för dykning som ibland även inkluderar någon liten ö som man annars sällan besöker. Segelutflykter finns nog en del varianter av också. Gällande rida på stranden, vi kommer inte ihåg att vi sett det och tvivlar på att det finns på La Dige. Bästa chansen för något sådant är antagligen på den stora Beau Vallon stranden på Mahé.

      Vi minns inte några priser men vart vi än reser har vi en upplevelse av att enkla utflykter eller mer många deltagare ofta ligger på 500-700 SEK medan mer exklusiva/skräddarsydda eller med få deltagare ligger i häraden 900-1500 (och uppåt för riktigt exklusivt).

      Tips på Mahé: Åk in några timmar till Victoria och besök Sir Selwyn Selwyn Clarke Marknaden. Hyr en bil en dag och åk runt själva, stanna till på någon liten strand eller två t.ex. längs sydöstra kusten.

      När ni åker till La Digue: Ta en tidig färja och stanna till på Praslin och besök Vallée de Mai Nature Reserve några timmar innan ni fortsätter till La Digue.

      Tips på La Digue: Hyr varsin cykel och cykla (nästan) runt ön. Ta lite olika stränder per dag. (Det finns de som är lätta att ta sig till – och de som kräver lite mer trekking.)

      Glöm framför allt inte av att njuta av de mysiga miljöerna, vackra stränderna och bara ha det bra! 🙂

      Hör av dig igen om du har några mer frågor!

      Med vänlig hälsning / Lasse

  2. Johann

    Hej!
    Ni verkar vara något av experter vad gäller Serychellerna 🙂
    Jag och min sambo ska åka dit om 1 1/2 vecka och har redan bokat hotell de första 5 dygnen på Mahe. Sedan är vi kraftigt förvirrade hur vi ska lägga upp resten. Tanken var först att bo 3 nätter på praslin för att sedan bege oss till la digue och stanna 3 nätter för att sedan ta oss tillbaka till praslin för ytterligare 3 nätter…. och sedan hem. Sen slog det oss att det kanske blir lite hattigt.
    På er verkar det som att la digue är det ställe man ska lägga mest krut på. Hur hade ni lagt upp de 9 nätterna efter mahe?

    mvh Johann

    • LimeWave

      Hej Johann,
      För oss är det enkelt 😉
      Åk direkt till La Digue, lägg 5 dagar där och sedan 3 dagar Praslin. Avsluta med en dag på Mahé när ni bilar runt ön. (Ungefär vad vi gjorde senast.) La Digue är något alldeles extra och vi tycker inte Praslin är i samma klass. Vi tror inte ni skulle ångra er om ni lägger mest tid på La Digue.

      Vore trevligt om ni vill skriva någon kommentar här när ni är tillbaka och berätta hur ni gjorde och vad ni tyckte.

      Ha en trevlig resa!

      Lasse

      • Johann

        Tack för svaret Lasse! Vi skriver såklart tillbaka när vi kommer hem igen.
        Tänkte passa på att ställa några sista frågor innan vi åker 🙂
        Har försökt växla till mig seychelliska rupees på både Forex och X change men dom säger att dom inte ens kan beställa hem det (undrar varför dom kallar sig växlingskontor). Hur gjorde ni? Dollar och växla på plats?
        Vilken sida av praslin är att föredra? Har fått för mig att vissa stränder är fulla i tång och sjögräs under sommaren.

        Johann

        • LimeWave

          Hej Johann,

          Det stämmer, Seychellerna försöker att hålla all valuta inom landet. Om vi inte minns fel var det till och med straffbart att föra ut valuta från landet första gången vi var där.

          Det är enkelt att växla på flygplatsen när du kommer fram. När vi varit där har man jämnställt US dollar och Euro som värda samma, det vill säga att det är en fördel för oss att växla till oss Dollar och använda. Fler och fler ställen tar kreditkort, vilket lär vara bästa alternativet generellt (bäst växelkurs och minsta avgift), sannolikt tar t.ex. era hotell kreditkort. Kolla gärna innan.

          Gällande sjögräs på sommaren vet vi inget om det – men finaste stränderna ligger på norra kusterna (både väst och öst), bl a Lazio och Georgette. Det finns fina små vikar på sydvästra kusten också men där finns få hotell. Vi har valt västra sidan vid våra resor, om vi skulle välja östra skulle vi försöka undvika de mest turistiga delarna av Volbert som känns lite trista.

          Med vänlig hälsning,
          Lasse

  3. Jimmy

    Hej jag undrar om man kan ta sig med båt mellan cape town och seychellerna, madagascar. Jag har googlat efter något färjebolag men hittar tyvärr ingenting.

    Mvh

    • LimeWave

      Hej Jimmy,
      Intressant fråga! Vi har kollat med en god vän som är Afrika expert (som jobbar på resebyrå inriktad på Afrika och som varit runt en hel del i Afrika) och han har frågat runt bland sina kontakter men ingen känner till någon sådan färja. Vår vän sa spontant ”Hade gärna gjort den turen själv” och vi kan bara instämma.

      Det finns lyxkryssare som går via Kapstaden som kanske stannar på dessa platser, men det är ju en annan sak.

      När vi kollade runt såg vi en annan spännande och minst sagt unik färja man kan ta från Kapstaden till St Helena och Ascension, två små öar ute Atlanten: http://rms-st-helena.com/where-we-go/

      Om du ändå hittar något alternativ så får du gärna berätta det!

      Med vänlig hälsning, Lars

      • Jimmy

        Tack så hemskt mycket för ditt svar, jag ska kolla upp den turen och självklart rapportera om jag finner något intressant. Jag planerar att åka ner i slutet på Juni

        Mvh Jimmy

  4. Viktor Abrahamsson

    Hej!
    Jag och min fru åker till Seychellerna om 2 veckor.
    Vi ska vara på Mahe, Praslin och La Digue och jag undrar hur dyrt det är att ta sig mellan öarna?
    Är det bäst att växla till den inhemska valutan direkt när man kommer eller ska man köra på euro?

    Vänliga hälsningar Viktor

    • LimeWave

      Hej Viktor,
      Det låter som en underbar resa och bra att ni fördelat er vistelse över alla tre ”inner-islands”.

      Färjan Cat Cocos är bästa alternativet mellan öarna. Priserna varierar mellan öarna, det är längre och kostar mer mellan Mahé och Praslin (ca 50 Euro) än mellan Praslin och La Digue (ca 20 Euro). Det är skillnad för turister och de som bort på Seychellerna, och det kanske är någon billigare att köpa tur och retur direkt…

      Som vi upplevde det så kommer du spara pengar på att använda den inhemska valutan. Euro fungerar överallt… men om vi minns rätt lägger allla verksamheter på lite i växelkurs. Dock skall du tänka på att växla tillbaka innan du åker hem eftersom det kan vara svårare att växla valutan i Sverige.
      Med vänlig hälsning,
      Lasse

      • Viktor Abrahamsson

        Tack Lasse för snabbt svar.
        Vet du om man kan åka direkt från la digue till mahe eller måsta man åka via praslin?

        Allt gott

        • LimeWave

          Hej igen Viktor,
          Sedan 1-2 tillbaka finns en mindre färja som går direkt mellan Mahé och La Digue, dock vet jag inte hur ofta de går och vad de kostar. Åker du den vanliga färjan kan du sitta kvar på färjan när de stannar i Praslin och det tar inte lång tid innan den åker vidare till La Digue.

          Med vänlig hälsning,
          Lasse

          • Viktor Abrahamsson

            Tack ska du ha Lasse då har vi lite bättre koll!

          • Viktor Abrahamsson

            Hej igen Lasse.
            Tänkte kolla med dig om några tips på saker som man absolut måste se eller göra på dessa öar?
            Vilka stränder måste man besöka och är det något man ska hålla sig borta ifrån?

            Vänliga hälsningar Viktor

          • LimeWave

            Hej igen Viktor,
            På Mahé: Hyr bil en dag och kör runt ön så ni får se mer av ön! Många resenärer åker till ett fint hotell i Beau Vallon och missar fina stränder bl a på Sydöstra kusten. Besök Victoria och den trevliga Sir Selwyn Selwyn Clarke marknaden. Bor ni i närheten så ta en kväll med en drink och middag på La Rendez Vouz med utsikt över Independence Avenue och det speciella klocktornet.

            På Praslin: Hyr bil en dag och kör runt! Det finns fina stränder runt om ön på flera platser (t.ex. fina Anse Lazio på nordöstra sidan). Missa inte nationalparken med tät djungel och Coco de Mer nöten som endast finns på Seychellerna och då bara på Praslin och på lilla grannön Curieuse.

            På La Digue: Hyr en cykel – det är allt du behöver. Cykla runt och upplev denna mysiga lilla ö. Självklart missar ni inte L’Union och världens kanske vackraste strand; Anse Source d’Argent. Men ni får också tillfälle att se några av de stora sköldpaddorna som bor här, vaniljodlingar och det gamla plantagehuset. På sydöstra sidan av ön ligger fina Grand Anse med sin mysiga strandbar. Även om ni inte bor på La Digue Island Lodge så är det mysigt att ta en drink eller äta här någon kväll.

            Jag vet inte om det finns någon strand man behöver undvika… men vissa är kanske ”bara” fina och vissa vill man aldrig lämna. 🙂

            Med vänliga hälsningar,
            Lasse

  5. Hanna

    Hej! Tänkte också passa på att ställa lite frågor om Seychellerna. Jag är lite kinkig när det gäller mat och är väl inte superförtjust i fisk, hur ser utbudet ut på restaurangerna i Mahe? Jag läste någonstans att en besökare varit missnöjd med sin resa då stranden vid dennes hotell översvämmats av sjögräs/tång, är det något ni känner till?

    Tack på förhand

    Med vänlig hälsning, Hanna

    • LimeWave

      Hej Hanna,
      Kul du är intresserad i Seychellerna, en av våra absoluta favoriter bland paradisöar.
      Mahe är en ö som tar någon dag att köra runt så utbudet på restauranger skiljer sig förstås radikalt beroende på var du befinner dig… I de stora samhällena finns det förstås några olika alternativ och i stort sett varenda hotell har restauranger vilka också välkomnar restauranggäster som inte bor där.

      Vi tycker att Seychellerna har bra mat generellt, men man får som vanligt vad man betalar för. Den ena av oss äter inte fisk eller skaldjur och trots att alternativen ibland blir något färre, så har det aldrig varit ett problem.

      Det där med stranden är inget vi upplevt alls – men även om Seychellerna har några av världens finaste stränder så håller inte alla världsklass. Vart i Seychellerna planerar du att åka?

      Med vänlig hälsning,
      Lasse

      • Hanna

        Tack för ditt svar! Vi planerar att åka till Mahe, bo i bungalow på stranden på nordvästra sidan. Vi funderar på att åka i slutet av oktober. Har kollat runt en del om vilken månad som är bäst att åka i, dvs när det är minst nederbörd, men tycker det står lite olika. Vi kommer inte vilja surfa, så de månaderna har vi valt bort. Tror du oktober kan vara en lämplig månad?

        Mvh Hanna

        • LimeWave

          Hej igen Hanna,
          Det låter som ni skall bo i Beau Vallon? Bungalow på stranden är alltid mysigt. Men stannar ni där hela semestern missar ni Seychellernas riktiga pärla! Vi har varit på både Mahé, Praslin och La Digue vid båda besöken och sistnämnda är tveklöst vår favorit och platsen vi oftast längtar tillbaka till. På mysiga La Digue ligger en av världens absolut vackraste stränder och ön är lagom stor att ta sig runt på cykel.

          2003 var vi på Seychellerna vid nyår, då fick vi några regndagar, 2011 var vi där i slutet av februari och då hade vi perfekt väder hela tiden. Bästa värmen och minsta regnet får man i april!

          Vad gäller oktober så är början av månaden bra men regnrisken ökar mot slutet av månaden.

          Vi surfar inte heller och har inte upplevt att det är så mycket fokus på surfning där. Det finns fina ställen att dyka och snorkla på, men oftast behöver man ta sig ut med båt för detta.

          Med vänlig hälsning,
          Lasse

          • Hanna

            Vi planerar att bo på ett och samma hotell men självklart kommer vi även utforska de andra öarna på olika dagsturer. La Digue låter ju väldigt trevligt.

            När du säger att slutet av oktober riskerar en del nederbörd, hur mycket nederbörd pratar vi om då? Skulle september vara bättre?

            Mvh Hanna

          • LimeWave

            Hej igen Hanna,
            Självklart KAN man göra dagsturer till La Digue… Men vi vill bo där det är mysigast, finast och läckraste stränderna och därför skulle vi nog aldrig välja Beau Vallon eller någon annanstans på Mahé, om vi kan välja att bo på La Digue. Vi är långt ifrån ensamma om den åsikten… därmed inte sagt det inte är fint på Beau Vallon/Mahé, men La Digue är i en egen klass. Kolla t.ex. toppbilden på http://www.limewave.com/seychellerna/la-digue/ Det finns inget liknande på Mahé eller Praslin.

            Hur länge har ni planerat att stanna?

            Första gången vi var på Seychellerna var i perioden då det skall regna som mest (december-januari) och då fick vi bara 2-3 regndagar på nästan 3 veckor… så frågan är hur stor risken är om ni åker i Oktober. Man skall förstås tänka på att det är tropiska miljöer – vilket kräver vatten från ovan så helt uteslutet är det nog aldrig. September skall vara mindre risk för regn, fast några grader lägre temperatur i luften än under april.

            Med vänlig hälsning,

            Lasse

          • Hanna

            Nu har vi börjat planera för att bo första halvan av resan på La Digue, och sista halvan på Mahé. På Mahé kommer vi bo i en bungalow på stranden, som jag skrev om tidigare. Lite dyrare, men det är så jag har drömt om. På La Digue däremot planerar vi att bo enklare och billigare. Har du några tips på sådana boenden? Hur gör man rent praktiskt för att få ihop en sådan resa? Bokar man hotell och sånt själv i förväg som vanligt, och tar sedan en båt eller ett flyg mellan Mahe och la Digue när det är dags att byta hotell?

            Vi har tänkt stanna ca 8 nätter.

            Mvh Hanna

          • LimeWave

            Hej Hanna,
            Det låter som en bra plan och kommer ge er mer av Seychellerna. Vid vårt senaste besök på La Digue bodde vi på underbara Chateau St Cloud som vi varmt rekommenderar. Ett annat trevligt ställe är La Digue Island Lodge. Tyvärr är kanske inget av dessa billiga, men vi vet inte vad ni har för budget och ibland kan man kanske få bra priser så kolla gärna upp dem. Många alternativ hittar ni på http://www.seychelles.travel/en/plan_your_visit/island_search.php?isl=15

            Man måste inte boka i förväg – men måste kunna uppge var man skall bo om man blir tillfrågad när man löser visum på flygplatsen – och då har ni det att uppge som ni redan planerat på Mahé. Vid första besöket hade vi bara en natt bokad och fick hjälp att ringa runt och boka när vi besökte den officiella turistbyrån på Independence Avenue i centrala Victoria, men det finns på fler ställen på Seychellerna: http://www.seychelles.travel/en/contacts/tourist_offices.php Ibland kan man förhandla lite – vi ville t.ex. inte ha något annat är frukost inkluderat (en del kör all inclusive, en del half board) och vi fick bättre pris eftersom vi stannade längre än genomsnittet av besökare.

            Enklast och tveklöst billigast åker ni mellan öarna med färja. Priser och tider hittar du på http://www.catcocos.com/ och man kan förbeställa biljetter – men oftast går det bra att köpa direkt föra avresan också.

            Kan ni så lägg till någon dag eller två på Seychellerna – ni kommer inte ångra er. 😉

            Med vänlig hälsning,
            Lasse

  6. Mattias

    ”Nordiska besökare får visum vid gränsen som gäller i 30 dagar. Denna tid kan utökas hos immigrationsverket.
    Besökare är tvugna fylla vilket boende man ska ha under sin vistelse på Seychellerna vid ankomsten.
    Passet ska vara giltigt minst 6 månader till vid utresa.”

    Blir ju bara ännu mer sugen på att åka dit av alla Era berättelser och tips om Seychellerna.
    Jag och min flickvän planerar en resa dit men funderar på att boka flygstol och sedan ”luffa” runt bland öarna. Men att man ska behöva fylla i vilket boende man ska ha under sin vistelse i landet? Räcker det med en natt eller MÅSTE man boka alla hotell hemifrån innan?

    Någon som har erfarenhet av detta ?
    Är det optimistiskt att tro att det finns hotell lediga, är det billigare/dyrare att boka på plats eller ens genomförbart med tanke på detta angående visum?

    Tacksam för tips och råd

    • LimeWave

      Hej Mattias,
      Vad kul vi ger dig stor reslust! 😀 Seychellerna är en av våra absoluta favoriter bland paradisöar.

      På båda våra resor har vi själva bokat reguljärflyg dvs en flygbiljett tur/retur på egen hand (antar det är vad du syftar på med flygstol). Vi bokade bara första natten hemifrån när vi var där 2003 (i Victoria på Mahé där internationella flyg landar). Det är det boende vi uppgav vid ankomst och det var inga problem. Då åkte vi till deras turistinformation på Independence Avenue i Victoria som hjälpte oss med förslag och ringde sedan runt och bokade åt oss. Vi kunde då förhandla bort ”All Inclusive” som många hotell kör med, eftersom vi vill välja var vi äter själva (utbudet på restauranger är dock mycket begränsat). Vi fick även bättre pris när vi stannade en längre tid. Jag tror man ibland kan få lite lägre pris på detta vis, men det är ganska marginellt och man får vara ganska flexibel med utbudet eftersom de populära hotellen ibland bokas upp.

      Vid senaste besöket hade vi ett visst hotell vi verkligen ville bo på när vi kom till La Digue och bokade det därför i förväg.

      När det gäller att öluffa så är det enkelt mellan de tre ”inner islands” och vi rekommenderar att man besöker alla tre, men vi är mest förtjusta i La Digue och har lagt mest dagar där vid båda besöken. Det finns färja mellan dessa (Mahé, Praslin och La Digue) och ev kanske man kan snacka in sig på någon fraktbåt i hamnen, vilket vi gjorde första gången och det var riktigt billigt men tog längre tid och var kanske inte lika bekvämt.

      De övriga öarna är lite mer komplicerat om man vill öluffa till, med undantag av lilla Cerf som man ser från Victorias hamn, men med närheten till Mahé kanske inte den är så spännande med massa fraktfartyg som passerar…
      De andra som ligger närmast ”inner islands” har oftast bara ett alternativ till boende och i de flesta fall är det mycket dyra och exklusiva lyxhotell. Dessutom kan det vara ganska dyrt att ta sig till dessa. Sedan finns det en mängd öar ytterligare utspridda på stort avstånd som endast forskare kan besöka.

      Hoppas detta ger dig några svar på dina frågor, återkom om du har fler och om ni kommer iväg så vore det kul att höra hur det var när ni kommer tillbaka!

      Med vänlig hälsning,
      Lasse

  7. michal bednarek

    hej… känner ingen som har varit på seychellerna men som tur så verkar det som att jag har hittat lite folk som har varit där på denna sidan 🙂
    har hört att det ska vara svindyrt där??? det är säkert betydligt dyrare än i asien men kan någon jämföra med något så att man kan få en lite bättre uppfattning… t ex dykpriser öl och mat ute?
    hade varit tacksam om någon hade kunnat komma med lite info..

    • Lasse

      Hej Michal,

      Nej, vi upplever inte att det är svindyrt på Seychellerna. Men självklart beror det på vad man jämför med.

      Vi upplever priserna ligger i linje med de genomsnittliga priser man oftast stöter på vid resor i t.ex. Europa och USA, något dyrare än snittet i Asien. Kollar man resebyråer som säljer resor hit så väljer de oftast de dyraste finaste hotellen, men det finns även billigare boende.

      Vi var tillbaka förra året och det var precis så underbart som vi minns från 2003 och det är ett av våra absoluta favoritställen.

      Hoppas du har möjlighet att resa dit!

      Med vänlig hälsning,

      Lasse

      • michal

        Tack för svaret!
        Tänkte fråga en grej till… Har ni varit runt på de olika öarna?
        Vilka platser är bäst och som man bör se och hotell ni har varit på eller känner till?
        Ska defenitivt dit vill bara ta reda på så mycket fakt som möjligt innan jag åker…
        Var på Bahamas förra året, kan tänka mig att priserna är detsamma på Seychellerna, lite dyrt men värt var ända krona 🙂

        Mvh Michal

        • Lasse

          Hej Michal,

          Vi har besökt de tre som kallas ”Inner Islands”; Praslin, La Digue och Mahé. Det är de öarna som är enkelt att resa mellan och som har gott om hotellalternativ. Det finns några öar till runt om dessa tre, som dock bara har en enda resort per ö och som då kostar en rejäl slant att bo på. Ibland kan man göra dagsutflykter till vissa av dem. (Det finns många fler, men som man bara kan nå som forskare.)

          Vi tycker man skall besöka alla tre ”inner-islands” och vår personliga favorit är La Digue, där vi på våra två resor lagt mest tid. Kolla gärna vår reseskildring från 2003, vi kommer inom kort publicera reseskildring från förra året. http://www.limewave.com/reseskildring/seychellerna-indiska-oceanens-parla/

          När vi jämfört med våra besök i Karibien så är Seychellerna generellt billigare, men vi har inte varit på Bahamas så vi kan inte dra just den jämförelse.

          Vad tyckte du om Bahamas förresten? Vi blir så klart nyfikna.

          Med vänlig hälsning,
          Lasse

  8. Emma

    när är det bäst att åka till seychellerna?
    drömmer om att åka dit men vill välja rätt månad.

  9. Iris

    Hej!
    Vilken perfekt websida! Den är som gjord för oss! Tack Ni har ju varit på alla ställen som vi vill till 😉 i princip.

    Vi har precis bokat en resa till Seychellerna och undrar över ev sprutor? Något man bör respektive måste ta?

    • Anki

      Tack så mycket för både inlägg och dina varma ord. Alltid lika roligt att höra 🙂

      Vi tog inga vaccin just inför resan till Seychellerna, delvis för att vi tog ett gäng vaccin inför vår jorden runt resa 2001/2002, bland annat havrix som gäller 15-20 år om man även tar den andra omgången inom ett års tid.

      Hur länge ska ni vara där? Ska ni resa runt mycket och vistas mycket i naturen eller är det mest strandliv?
      Generellt för Seychellerna gäller att om man kommer ifrån vissa länder i Afrika eller Sydamerika måste man vid inresa till Seychellerna visa intyg om genomgången vaccination mot gula feber.
      Vill man vara på den säkra sidan kan det alltid vara bra att se över när man tog Polio- eller stelkrampsvaccin.

      Generellt är det alltid bra att ha med sig vätskeersättningstabletter och Trevis (normalisering av tarmfloran) tillsammans med alvedon, plåster och klorhexidin eller liknande.

      Glöm inte ficklampa förresten. Vägarna har ofta inte belysning och det blir snabbt mörkt när solen gått ner.

      Hälsningar,
      Anki

      • Iris

        Det blir strandliv en vecka.

        Tack för övriga tips. Ficklampa hade jag aldrig tänkt på!

    • Hannah Ericsson

      Seychellerna låter underbart. Har länge drömt om att åka dit och har nu börjat fundera på att verkligen göra slag i saken.
      Med vem flyger ni?
      Vilka öar bör man besöka?
      Räcker det att stanna på Mahe eller missar man mycket då?

      • Iris

        Hej Hannah!
        Kom hem igår! Vilket paradis!
        Vi flög med Air France via Paris – Air Seychelles flög rutten mellan Mahe och Paris. Allt gick bara bra. Inget att klaga på. 30 min förseningen på hemresan flög kaptenen nästan in. Vi bokade bara en månad innan så priset går säkert att få ner om man är ute i god tid =)

        Vi var borta i en vecka och visst behövs det mer tid, men det funkar med en vecka oxå om man inte har ambitionen att se allt. Vi var BARA på Mahe eftersom jag blev sjuk den dag vi skulle besöka La Digue (som dessutom – visade det sig sen – regnade bort). Jag tycker det finns tillräckligt att se och uppleva på Mahe. Den berömda stranden på La Digue lockar naturligtvis – men vi hörde att där är flockvis med italienare – så den kanske inte är så tom och paradisisk som man drömmer om. Men det finns fina stränder på Mahe oxå. Vi tog bussen en dag (kostar ca 3 kr oavsett vart du skall) och besökte Sunset beach och Anse Royal. Beau Vallon var vi oxå till. (sämsta snorklingen)

        Jag skall skriva en liten reseberättelse på reseguiden.se – titta gärna in där så får du läsa mer plus skriv en rad där om du vill veta mer.

  10. Gerd Samuelsson

    Vad kostar maten på seychellerna?

    • Lasse & Anki

      Hej Gerd,

      Som vi minns det var det nästan som i Sverige. Det fanns ett fåtal enklare billigare ställen där man kanske kunde hitta maträtter för ca 70-80 kronor, men på många restauranger ligger priserna en bit högre och upp till 3-400 kronor är inte ovanligt. De flesta restauranger drivs av hotell/resorts och man kan ofta gissa prisnivån efter hur fint det ser ut att vara.

      Det är mycket vanligt med hel/halv pension och därför är det ofta mycket gäster som bor på stället som äter där, men alla hotellrestauranger vi besökte tog gärna emot middagsgäster även från andra ställen.

      Utbudet skiljer sig ganska mycket mellan öar så lite beror det också på vilken ö och var på den ön man befinner sig.

      Hoppas det kan vara till någon vägledning.

      Med vänlig hälsning

      Lasse & Anki

  11. Alison

    Seychellerna verkar vara en otroligt vacker plats, men är det ett bra resmål för folk som lätt blir rastlösa och gärna vill ha kulturupplevelser? Har ni några tips på ställen man kan kombinera Seychellerna med för att få en mer varierad semester?

    • Lasse & Anki

      Hej Alison!

      Vi tycker nog inte man behöver blir rastlös på Seychellerna. Det finns bra möjligheter att ta sig mellan de tre ”huvudöarna” Mahe, Praslin och La Digue. Det finns bra dykmöjligheter och trekking alternativ. Och att ta sig runt till en del stränder kräver lite ansträngning då man inbland får kämpa sig fram på små snåriga stigar.
      Vi älskade Seychellerna och rekommenderar det varmt!

      När man går på marknaden i Victoria så är det inte så lite kulturupplevelse! Folket på öarna är mycket vänliga och trevliga.

      Vi tycker också man skall försöka få med minst de tre nämnda öarna på resan. Vill man/hinner man så finns ytterligare alternativ som t.ex. Bird Island.

      Om ni ändå inte känner variationen är stor nog så kan man kombinera Seychellerna med Mauritius, Sydafrika eller Dubai. Inga dåliga alternativ.

      Någon annan läsare som har några andra tips eller kommentarer?

      Har du några fler frågor Alison är du välkommen att skriva igen.

      Med vänlig hälsning

      Lasse & Anki

      • Alison

        Anki & Lasse tack så mycket för ert svar. Seychellerna verkar vara en helt underbar plats, och visst Victoria hade jag inte ens tänkt på (fastnade med att drömma om stränderna…). Jag drömmer om den perfekta bröllopsresan men det finns så många ställen jag vill åka till. Det blir nästintill omöjligt att välja!!! Får man fråga er som har rest så mycket, vilket ställe längtar ni tillbaka till mest? Var är ert paradis?

        • Lasse & Anki

          Hej Alison!
          Det var en intressant fråga. Det finns så många platser vi gärna skulle återvända till, och en hel massa ytterligare vi vill besöka. Ett intressant alternativ skall vi besöka inom kort, Maldiverna. Vi kommer skriva om resan här så du får kolla och se vad du tror, eller fråga när vi kommer hem igen.
          Men om vi skall lista paradisstränder som vi redan har besök… och som kanske passar för en bröllopsresa så kommer vi främst att tänka på La Digue på Seychellerna, Manase på Samoa (söderhavet) och Boipeba i Brasilien.
          Alla går att läsa om här och du är välkommen att fråga mer om dem också.

          Hoppas ni hittar ert paradis!

          Anki & Lasse

  12. Helena Ström

    Hej,
    Jag och min familj ska åka till Mahé och Praslin i Oktober, vi köpte biljetterna igår. Nu skulle jag behöva ha tips om boende. Gärna bungalows med tv och frukost, terass i ostördhet i närheten av restauranger och stranden. Det är ju ganska dyrt där så om någon kan tipsa om mer humana priser…

    Tack på förhand!

    Helena

    • Anna

      Gå in på http://www.aspureasitgets.com
      Det är en suveränt bra sajt om Seychellerna. Där kan du klicka dig runt bland olika boende alternativ, se vilka ”facilities” de olika ställena har etc.

      /Anna

  13. Anna-Carin

    Hej!

    Vill bara tacka för er reseberättelse om Seychellerna. Vi hade stor hjälp av den och kände igen oss i många situationer. Vi hade en fantastisk resa i mars i år och besökte Praslin 7 nätter, La Digue 5 nätter och Mahe 3 nätter. Underbart är bara förnamnet! Kan varmt rekommenderas.

    Vi tittar med jämna mellanrum in på er fina webbplats och det är inte omöjligt att vi får nytta av era reseberättelse snart igen. Nu närmast väntar en resa till Prag.

    Midsommarhälsningar
    Anna-Carin

    • Anki & Lasse

      Hej Anna-Carin,

      Tack för de snälla orden. Jättekul att höra att ni haft nytta av våra berättelser och tips. Har du själv några tips får du gärna lägga dem här på forumet eller skicka dem till oss.
      Det är alltid kul att höra om andras resetips och erfarenheter.

      Vi var i Prag för för tre år sedan och tyckte det var en mysig stad. Ett tips från oss är att ta en middag på ”U Suteru” som vi tyckte var mycket mysigt och prisvärt. Adressen är Palackého 4 (200 meter från Vaclavplatsen).
      De har även hotell som vi gärna hade bott på, om det inte hade varit fullbokat.

      Hälsningar,
      Anki & Lasse

Comments are closed.