Rickshaw in Mumbai, India

Mumbai

Mumbai, tidigare känd som Bombay, ligger på Indiens nordväst kust och är den näst mest befolkade staden i världen med cirka 14 miljoner invånare. Här ligger bland annat Indian Gate, Bollywood och Gandhis bostad.

Mumbai, tidigare känd som Bombay, ligger på Indiens nordväst kust och är den näst mest befolkade staden i världen med cirka 14 miljoner invånare. Här ligger bland annat Indian Gate, Bollywood och Gandhis bostad.

Ta sig till Mumbai

Flyg

Många internationella flygbolag flyger till Mumbai. Reser du inom Indien finns flera lågprisbolag att flyga med, om du inte orkar sitta på tåg i flera timmar.

India / (Mumbai) Chhatrapati Shivaji International Airport

Airport Code: BOM
Adress: Chhatrapati Shivaji International Airport, Mumbai 400 099, Indien
Telefon: -91 (0)22 2682 9000
Fax: +91 (0)22 615 6031 eller 6202
» Chhatrapati Shivaji International Airport website

Till och från flygplatsen

Chhatrapati Shivaji International Airport ligger 26-30km norr om Mumbai.
Har man inte bokat upphämtning finns även här taxi, motor rickshaws, bussar och tåg. I ankomsthallen finns Delhi Traffic Police pre-paid taxi där du betalar i förskott och får en voucher du sedan lämnar till chauffören.

Ta sig runt i Mumbai

Mumbais bussbolag heter Best och har en mängd röda slitna bussar varav en del är dubbeldäckare. Taxibolaget Cool Cabs kör luftkonditionerade blå taxibilar men det går också bra att ta de typiska indiska svart/gula taxibilarna som det finns gott om på gatorna.

Säkerhet

Bombay betraktas generellt som en säker stad men som alltid ska man vara försiktig vid platser som exempelvis tågstationer och platser med folksamlingar. Nattetid är det bäst att undvika området kring Kamathipura samt att vänta på tåg vid Grant Road tågstation.

Reseskildringar Mumbai

Reseskildring Gyllene Triangeln i Indien

Norra Indiens Gyllene triangel

En färgstark resa till Delhis, Mumbai och Jaipurs sevärdheter och gränder samt till vackra Taj Mahal och till Keoladeo Ghana National Park för att se vilda djur

Fler städer i Indien

Jaipur, den rosa staden, Indien

Jaipur

Jaipur är ett av tre hörnen i den gyllene triangeln, en klassisk rutt i norra Indien. Staden är ett centrum inom Indiska astrologin och har lång historia med palats för flera generationer av Maharajader.

Läs mer »
Old Delhi, India

New Delhi

Bästa tid att besöka New Delhi September till mars är den bästa tiden att besöka New Delhi. Ta sig till Delhi Flyg Många internationella flygbolag

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Header - Willemstad, Curacao

Willemstad

Huvudstaden i Curaçao delas av vatten vid Sint Anna bukten. Den gamla stadskärnan med de färgglada husen är en UNESCO World Heritage site

Read More »