Mumbai

Mumbai, tidigare känd som Bombay, ligger på Indiens nordväst kust och är den näst mest befolkade staden i världen med cirka 14 miljoner invånare. Här ligger bland annat Indian Gate, Bollywood och Gandhis bostad.

Ta sig runt i Mumbai

Mumbais bussbolag heter Best och har en mängd röda slitna bussar varav en del är dubbeldäckare. Taxibolaget Cool Cabs kör luftkonditionerade blå taxibilar men det går också bra att ta de typiska indiska svart/gula taxibilarna som det finns gott om på gatorna.

Säkerhet

Bombay betraktas generellt som en säker stad men som alltid ska man vara försiktig vid platser som exempelvis tågstationer och platser med folksamlingar. Nattetid är det bäst att undvika området kring Kamathipura samt att vänta på tåg vid Grant Road tågstation.

2 kommentarer gällande “Mumbai

 1. Lasse & Anki

  Hej!

  På väg till Mumbai om någon vecka, kan någon ge lite tips på vart man skall bo, vad man skall se, restauranger, shopping i stan?

  Om vi överväger att lägga 5 dagar någon annanstans, vad/var rekomenderar ni om;
  a. man vill ligga på strand & slappa (helst inget regn)
  eller
  b. man vill uppleva djur & natur (elefanter, tiger o dyl)
  eller
  c. man vill uppleva “kultur” och sevärdheter?

  Vi inser att det är ett stort land och en vecka är extremt kort tid men… vill naturligtvis göra det bästa av det.

  Tack på förhand för tips!

  Lasse & Anki

  • Sandhya Lewander

   Hej,
   jag heter Sandhya Lewandert och är adopterad från Indien. Kul att höra att ni ska resa till Indien. Som du sa är indien stort och man bör inte planera in allt för mycket om det är fösta gången man är där iochmed att det är mycket intryck.

   I Bombay så rekommenderar jag er att åka ut ifrån Gateway of India till Elephanta island. Båtar går dagligen från gate way of India. Elephanta island är cirka 6 km från fastlandet belägen ö, och ett av UNESCO:s världsarv. Den fick sitt namn av portugiserna, då de först såg ön, med anledning av en ur klippan uthuggen elefant av tre gånger naturlig storlek, vilken 1864 uppställdes i Victoria Garden i Bombay, ön har sex i klipporna uthuggna grottempel

   Här är en sida om bombay där ni kan söka info: http://www.mumbainet.com/

   Om ni vill ha sol och inte åka allt för långt, så kan ni ta er ner till Goa. Exakt hur är jag inte säker på.

   Hoppas det var till lite hjälp.

   Mvh
   Sandhya

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *