Temple of Heaven, Beijing

Beijing

Det stora landet i öst med all sin färgsprakande kultur bjuder på stora upplevelser. Huvudstaden är fortfarande präglad av landets händelsefulla historia med de små hutongerna, den förbjudna staden och kinesiska muren strax utanför.

Det stora landet i öst med all sin färgsprakande kultur bjuder på stora upplevelser. Huvudstaden är fortfarande präglad av landets händelsefulla historia med de små hutongerna, den förbjudna staden och kinesiska muren strax utanför.

Bästa tid att besöka Beijing

Bästa tid rent klimatmässigt att besöka Beijing är september till oktober då det är torrt och behagligt klimat. Våren är också fin tid att besöka men kan vara något mer molnig period. Vintern kan vara kall men ger staden ett vackert utseende om det kommer ett lager snö. Sommartid är det varmt och fuktigt.

Tiden kring det kinesiska nyåret är högsäsong och många hotell är fullbokade. Datum för denna högtid skiftar då den kinesiska kalendern bygger på månens bana. År 2008 infaller det den 7 februari, men räkna med att mycket är uppbokat både två veckor före och efter detta datum.

Ta sig till Beijing

Tåg

Transsibiriska järnvägen är ett klassiskt sätt att ta sig till Peking från Moskva, men också tidskrävande.

Flyg

SAS flyger numera direkt ifrån Stockholm till Peking.

Beijing Capital International Airport

Airport Code: PEK
Adress: Airport Road, Chaoyang District, Beijing 100621, China
Telefon: (0)10 6456 3220 eller 4247 eller 3604
Fax: (0)10 6457 0487
» Beijing Capital International Airport website

Till och från flygplatsen

Bejing Capital Airport ligger 28 kilometer nordöst om Peking. Har du inte bokat en chaufför för vidare utflykter eller guidning är det bästa sättet att ta sig in till stan med taxi.

Taxi

Ta taxi från taxistationen utanför ankomsthallen. Det tar 40-60 minuter att ta sig in med bil till stan.

Buss

Flygbussar går från flygplatsen till Peking där de stannar på tre ställen; Xidan, Gongzhufen och Zhongguancun, varav det förstnämnda är det mest populära då det ligger i centrala delarna av stan endast en kort bit ifrån den förbjudna staden.

Ta sig runt i Beijing

Tunnelbana

Pekings tunnelbana är öppen mellan 05.00 och 22.30 och är ett snabbt och smidigt sätt att ta sig fram. Tunnelbanestationer skyltas med ett D för Ditie.

Taxi

Taxi är ett billigt och smidigt sätt att ta sig runt i stan. Se till att ta en officiell taxi (nummerplåten börjar på B) och åk på taxameter.

Säkerhet

Generellt är det högre säkerhet i Peking än i andra storstäder. Men kriminaliteten ökar och sunt förnuft gäller som alltid. Var extra försiktig i stora folksamlingar.

Reseskildringar Beijing

Travel in the middle kingdom, China

Kina - Rundresa i mittens rike

Beijing runt och dag på Kinesiska muren, jättepandor i Chengdu, fantastiska landskap i Yangshuo och skyskrapor i Shanghai

Sightseeing bland historiska byggnader och platser i Beijing, Kina

Dans och akrobatik show i Beijing

Kinesiska muren strax norr om Beijing

Fler städer i Kina

Emei berget vid gryningen, Kina

Emei

Det högsta av de fyra heliga bergen i Kina och en fantastisk plats att möta gryningen, där ibland ett speciellt fenomen uppstår med flera lager av moln nedan så väl som ovan och solens strålar.

Läs mer »
Yangshou Water Impression Show, Kina

Yangshuo

På den kinesiska landsbygden i Guangxi Provinsen ligger Yangshou. Staden ligger utmed Li floden som kantas av ett vackert grönt landskap med speciella kalkstensberg. På floden fiskar man med hjälp av fåglar från bambu flotte.

Läs mer »
Shanghai skyline, China

Shanghai

Världsmetropolen Shanghai har Kinas mest folktäta centrum. Staden delas av Huangpu floden och längs dess västra strand går ett promenadstråk som lockar till promenader med en fantastisk utsikt över till den kände skylinen över Pudong med Oriental Pearl Radio & TV Tower.

Läs mer »
Giant Panda in Chengdu, China

Chengdu

Chengdu ligger i sydvästra Kina och är landets fjärde största stad med sina 13 miljoner invånare.

Läs mer »
Hong Kong Island Skyline vid solnedgång

Hong Kong

Bästa tid att besöka Hong Kong Hong Kong går att besöka året om. Mest populärt är det dock i mitten av september till slutet av

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Månsken över Berlin

Berlin

Huvudstad i Tyskland och största stad både i Tyskland och EU. Det finns fortfarande mycket som skvallrar om dess uppdelning, även om det idag är turistattraktioner.

Read More »

Hutonger i Beijings gamla stadsdelar