Beijing

Det stora landet i öst med all sin färgsprakande kultur bjuder på stora upplevelser. Huvudstaden är fortfarande präglad av landets händelsefulla historia med de små hutongerna, den förbjudna staden och kinesiska muren strax utanför.

Bästa tid att besöka Beijing

Bästa tid rent klimatmässigt att besöka Beijing är september till oktober då det är torrt och behagligt klimat. Våren är också fin tid att besöka men kan vara något mer molnig period. Vintern kan vara kall men ger staden ett vackert utseende om det kommer ett lager snö. Sommartid är det varmt och fuktigt.

Tiden kring det kinesiska nyåret är högsäsong och många hotell är fullbokade. Datum för denna högtid skiftar då den kinesiska kalendern bygger på månens bana. År 2008 infaller det den 7 februari, men räkna med att mycket är uppbokat både två veckor före och efter detta datum.

Ta sig runt i Beijing

Tunnelbana

Pekings tunnelbana är öppen mellan 05.00 och 22.30 och är ett snabbt och smidigt sätt att ta sig fram. Tunnelbanestationer skyltas med ett D för Ditie.

Taxi

Taxi är ett billigt och smidigt sätt att ta sig runt i stan. Se till att ta en officiell taxi (nummerplåten börjar på B) och åk på taxameter.

Säkerhet

Generellt är det högre säkerhet i Peking än i andra storstäder. Men kriminaliteten ökar och sunt förnuft gäller som alltid. Var extra försiktig i stora folksamlingar.

Sightseeing bland historiska byggnader och platser i Beijing, Kina

This post is also available in: Engelska

2 kommentarer gällande “Beijing

 1. Kajsa Nilsson

  Hejsan,

  Jag och min man skall resa till Peking i höst och jag letar därför efter lite shoppingtips. Någon som kan ge lite råd och tips om vart i Peking vi skall för att köpa kläder, jacka, handväska, skor och annat trevligt till bästa pris?

  Kajsa

  • Erik Svensson

   Beror lite på vilken typ av shopping du är ute efter. Fint te och lite prylar som silkes produkter, plånböcker, väskor och liknande hittar man söder om himmelska fridens torg. I anslutning till Hutongerna i området som kallas Dazhalan.

   The Silk market är helt anpassat för turister och baserat på kopior på märkesvaror. En facinerande kommers, om jag minns rätt var det 6 våningar packade med varor.

   Oavsett vilken av de nämnda man beger sig till så är det hård prutning som gäller, utan att tappa humöret även om det ibland kan vara påfrestande med försäljare som drar i dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *