Sydney, Australien

Sydney

Sydney i sydöstra Australien är sannolikt landets mest kända stad.

Med den vackra lilla hamnen Sydney Cove som kantas av operahuset och fina parken Royal Botanic Gardens, det historiska gamla kvartern i the rocks och Harbour Bridge som knyter ihop västra och östra Sydney är det kanske en av de vackraste städerna i världen. Inte nog med det, staden har fantastiska stränder som t.ex. den världsberömda Bondi Beach.

Bästa tid för besök

Man kan besöka Sydney året runt. Varmaste perioden är November till Mars, vilket kanske kan passa bäst om man vill ha dagar på Manley och Bondi Beach. Svalast är det i Juli, men det är också då det regnar minst.

Ta sig till Sydney

Flyg

Sydneys flygplats ligger cirka 9 km söder om Sydney.

Kingsford Smith International Airport – Sydney Airport

Airport Code: SYD
Adress: Sydney Airports Corporation Limited, The Ulm Building, 1 Link Road, Sydney International Terminal, NSW 2020, Australia
Telefon: (02) 9667 9111
Fax: (02) 9667 1592
» www.sydneyairport.com.au

Till och från flygplatsen

Tåg

Tåg går från flygplatsen till centrum var 10:e minut på vardagar och var 15:e minut på helger. Måndagar till Fredagar 0500-2400, Lördag – Söndag 0500-0100 (restid: 13 minuter).

Att ta sig runt i stan

Som den internationella världsstad som Sydney är finns ett välutvecklat när av både snabbtåg och bussar som smidigt tar dig runt i staden. Dessutom finns ett antal färjelinjer som bl a underlättar att ta sig till Manly.
Transport for the NSW – kollektivtrafik i Sydney

Öppettider

I centrala Sydney håller butiker öppet från 09 på morgonen till 17.30 på eftermiddagen, med undantag för torsdagar som oftast är öppet till 21.

Säkerhet

Det är relativt säkert att vistas i Sydney men som i alla storstäder bör man ändå vara lite försiktig och hålla ett extra öga på sina värdesaker.

Reseskildringar Sydney

Australia runt 2008, Lasse fotograferar The Olgas aka Kata Tjuta

Australien runt

En rundresa med stopp i Perth på västkusten, Ayers Rock i det röda hjärtat, den tropiska staden Cairns, Port Douglas, Whitsundays och förstås Sydney

Sydney från vattnet - på färja mellan Circular Quay och Manly, Australien

Bondi Beach Sydney, Australien

Luna Park nöjespark Sydney, Australien

Fler städer i Australien

Blue Mountains, Australien

Katoomba (Blue Mountains)

En kort bilresa från Sydney ligger ett storslaget berglandskap med vacker natur. Oljor från eukalyptusträden avdunstar och skapar ett blå dis som ofta förekommer. Vid klipporna längs den stora dalen finns flera vackra vattenfall.

Läs mer »
Fremantle, Western Australia

Fremantle

Fremantle är en trevlig liten stad söder om Perth i Western Australia. Denna lilla pärla är vackert beläget vid Swan Rivers mynning och väl värt ett besök. Freo, som den ofta kallas, attraherar kreativa personer. I det lilla centrumet finns många fina restauranger och barer som lockar till besök.

Läs mer »
Dunk Island Pool and Ocean, Australien

Dunk Island

Strax utanför Mission Beach ligger den vackra lilla ön Dunk Island. En vacker strand och palmer ramar in en tropisk djungel med vacker grönska och inslag av djurliv.

Läs mer »
Port Douglas, Australien

Port Douglas

På en udde i Norra Queensland ligger en mysig liten stad och staden lockar de som vill njuta av lata dagar bland grönskan. Det lilla centrumet har gott om trevliga restauranger och serveringar för mysiga middagar på kvällarna.

Läs mer »
Perth Panorama, Australien

Perth

Perth är huvudstad i Western Australia, Australiens största stat. Perth har många fina stränder, en av världens största parker med växter från hela landet och ett stort område med trevliga restauranger i Northbridge som är något av stadens nöjesområde. Perth är också utgångspunkt för resor längs Australiens västra kust.

Läs mer »
Darwin River, Australien

Darwin

Mitt på norra kusten i Northern Territory ligger Darwin som är en vanlig utgångspunkt för besök i Litchfield och Kakadu National Park. Staden spelar en central roll i filmeposet Australia tillsammans med närliggande området Kimberly.

Läs mer »

Liknande Resmål

Perth Panorama, Australien

Perth

Perth är huvudstad i Western Australia, Australiens största stat. Perth har många fina stränder, en av världens största parker med växter från hela landet och ett stort område med trevliga restauranger i Northbridge som är något av stadens nöjesområde. Perth är också utgångspunkt för resor längs Australiens västra kust.

Read More »
Cairns, Queensland Australien

Cairns

Queensland är Australiens med populära stat att semestra i. Det är surfarnas paradis, en underbar värld under vattnet för dykaren och vackra nationalparker för den naturintresserade. Alla besökare finner något som faller dem i smaken.

Read More »
Lights of Shibuya in Tokyo, Japan

Tokyo

Asiens metropol och kanske en av världens mest spännande storstäder. Shibuya är Asiens Time Square men Tokyo kan även bjuda på genuina historiska kulturella upplevelser och fina parker.

Read More »

Rocks Marknad i Sydney

Manly Beach i Sydney, Australien