Maldiverna

Maldiverna

Sinnesbilden av paradisstränder under svajande palmer i en avkopplad miljö. På dessa öarna skämmer man bort sig och lyxar under solen. Underbara paradisöar, turkosblått vatten, färgglada fiskar. Platsen att sysselsätta sig med den underbara konsten att göra just ingenting.

Sinnesbilden av paradisstränder under svajande palmer i en avkopplad miljö. På dessa öarna skämmer man bort sig och lyxar under solen. Underbara paradisöar, turkosblått vatten, färgglada fiskar. Här är det lätt att sysselsätta sig med den underbara konsten att göra just ingenting. Men det finns även en del vattensportaktiviteter för den som tröttnar på att enbart ligga och njuta av de underbara vyerna.

Bästa tid att besöka Maldiverna

Maldiverna har ett varmt och fuktigt klimat året om. Medelsnittstemperaturen är 29-32 grader året om.

Ta sig till Maldiverna

Flera internationella flygbolag flyger till Malé International Airport.

Förmodligen ska du direkt ta dig vidare ifrån Male till någon av öarna. Maldiverna är känt för att ta hand om sina gäster direkt ifrån det att du stiger av flyget. För det mesta finns en representant till hands och tar hand om dig och ditt bagage för att föra dig till seaplane eller motorbåt för sista sträckan till din slutdestination.

Ta sig runt i Maldiverna

Från huvudön är det pontonplan eller motorbåt som gäller för att ta sig ut till öarna.
» Trans Maldivian Airways website

Väl på ön det till fots som gäller, och det är inte så svårt. Maldiverna är världens lägsta land och högsta höjden är 2,4 meter över havet.

Öppettider

Söndag – torsdagar från 9.00-17.00. De flesta ställen har även öppet halva lördagarna.
Observera att öppettiderna kan förändras något under ramadan som infaller den nioende månaden i den muslimska kalendern varje år.

Visum

Visum behövs inte. De flesta besökare får vid ankomsten tillstånd att stanna i landet 30 dagar vilket stämplas in i passet.

Säkerhet

Det är mycket säkert att vistats på Maldiverna. Glöm dock inte bort att andra turister och även lokalbefolkning ser att du är turist och förmodligen har pengar eller andra värdeföremål kring ditt boende.

Städer i Maldiverna

Malé, huvudstad på Maldiverna

Malé

Huvudstaden i den lilla ö nationen är fylld med byggnader på den minimala ytan. På en ö alldeles intill landar i stort sett alla internationella flyg.

Läs mer »
Vilu Reef Nilandhe atoll, Maldiverna

Sun Siyam Vilu Reef

Sun Aqua Vilu Reef byggdes 1998 och ligger på ön Meedhuffushi i södra Nilandhe atollen, Maldiverna. Här spenderar man dagarna på den vita stranden eller i det varma och underbar klara azurblå vattnet.

Läs mer »

Reseskildringar Maldiverna

Honeymoon Water villa, Vilu Reef, Nilandhe atoll

Maldivernas atoller från ovan - Malé till Vilu Reef

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »
Top - Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia är en liten ö nation i södra Karibien. Ofta representeras den av den vackra vy med två vulkaniska bergstoppar, the Pitons, utmed sydvästra kusten.

Läs mer »