Top - Reims stad, Frankrike

Reims

I hjärtat av Champagne distriktet i nordöstra Frankrike kan man besöka några av världens mest berömda Champagnehus som t.ex. Taittinger, Veuve Clicquot, Ruinart och Mumm.

I hjärtat av Champagne distriktet i nordöstra Frankrike ligger den vackra staden Reims. Staden har bland annat en stor och imponerade katedral och många mysiga restauranger, men de flesta besökare kommer för att besöka några av världens mest berömda Champagnehus som t.ex. Taittinger, Veuve Clicquot, Ruinart och Mumm.

Bästa tid att besöka Reims

Den mest behagliga tiden är sen vår och fram till tidig höst, men egentligen går det lika bra att besöka staden året runt. Det kan finnas en del Champagneproducenter som har stängt under skörd eller ev i lågsäsong under vinter men de flesta har öppet året runt.

Ingången till Taittinger i Reims

Ta sig runt i Reims

Det är förhållandevis enkelt att ta sig runt i Reims och även om det finns bussar så går det ganska enkelt att ta sig runt till fots och från centrum till Champagnehusen i staden är det inte så långt att gå. Det finns många arrangörer av utflykter ut till Champagne producenter runt om i Champagne.

Centrala Reims, Frankrike

Säkerhet

Reims känns tryggt och säkert, men man bör så klart alltid bör vara uppmärksam på sin omgivning.

Reseskildringar Reims

Video från Reims stad

Fler städer i Frankrike

Saint Tropez, France

Saint-Tropez

Det krävs ingen förmögenhet för att uppleva lite jetset liv längs den gamla hamnen i St Tropez. Barer, restauranger, butiker trängs i de trånga kvarteren.

Läs mer »
Menton, Frankrike

Menton

På Franska sidan om gränsen till Italien längs kusten ligger trevliga Menton. Staden erbjuder bland annat utsökt mat längs gamla gränder och trevliga badstränder.

Läs mer »
Cannes, Frankrike

Cannes

Europas mest kända filmfestival sätter en stark prägel på den trevliga staden längs Franska Rivieran.

Läs mer »
Nice coast, France

Nice

Kuststaden Nice är Frankrikes femte största stad och ett populärt resmål på den franska rivieran. Nice sägs ha 300 dagar solsken per år. Strandliv och shopping utmed välkända Promenade des Anglais lockar såväl den lokala befolkningen som turister.

Läs mer »
Louvren i Paris, France

Paris

Via Axe historique kan man ta sig från Tuileries trädgårdar via Champs-Élysée upp till den välkända Triumfbågen. Vägen kantas av de stora modehusen i Paris som driver världens mode.

Läs mer »

Liknande Resmål

Stellenbosch

Stellenbosch

Huvudstad i Cape Winelands, kantas av fina vingårdar som lockar med vinprovning för de som besöker. För besökare är området kring Church Street lite av ett hjärta i staden och där finns flera trevliga restauranger.

Read More »