Top - Taittinger champagnehus i Reims, champagnedistrikt i Frankrike

Champagne Taittinger

Strax söder om centrum av Reims ligger Taittinger Champagnehus, ett av de mest kända i världen.

Ett av världens mest kända Champagnehus

Strax söder om centrum av Reims ligger Taittinger Champagnehus, ett av de mest kända i världen. I dess källare, lagras mängder av flaskor med god Champagne. Under en tur får man möjlighet att uppleva miljön och lära sig lite om framställning av Champagne. I slutet av rundturen får man, förstås, avsmaka en Taittinger eller fler, beroende på vilken biljett man köpt. Här finns också en liten butik där man kan köpa såväl Champagne som tillbehör.

Champagne Taittinger

Adress: 9 Rue Saint-Nicaise, 51100 Reims, Frankrike
Telefon: +33 3 26 85 45 35
» Champagne Taittinger website

Mer från Reims

Top - Au Bureau Restaurang i Reims, Frankrike

Au Bureau

Bästa läget för en uteservering vid Katedralen i Reims och även en mycket trevlig miljö inne. Menyn består av goda lite mer påkostade pubrätter och Au Bureau erbjuder en stor mängd alternativ att dricka.

Läs mer »
Top - Café Le Gaulois, Reims

Café Le Gaulois

På ett hörn av restaurang gatan i centrala Reims så ligger Café Le Gaulois. Restaurangen har en stor uteservering perfekt på varma kvällar.

Läs mer »
Top - Reims stad, Frankrike

Reims

I hjärtat av Champagne distriktet i nordöstra Frankrike kan man besöka några av världens mest berömda Champagnehus som t.ex. Taittinger, Veuve Clicquot, Ruinart och Mumm.

Läs mer »
Top - Pain et Cie, Reims, Frankrike

Pain et Cie

Vid det stora restaurang området, Place Drouet d’Erlon, mitt i Reims ligger en restaurang som serverar en stor frukost för de som är hungriga. Senare på dagen kan man istället äta goda tartines, en slags matig smörgås.

Läs mer »

Reims reseskildringar