Ayers Rock, Australien

Ayers Rock

Den 600 miljoner år gamla klippan är en av Australiens mest kända platser. Att se solnedgången över klippan är en upplevelse. Varför inte göra den än mer speciell genom att skåla i champagne när solen går ner och färgerna skiftningarna sveper över den röda klippan.

Den 600 miljoner år gamla klippan är en av Australiens mest kända platser. Att se solnedgången över klippan är en upplevelse. Varför inte göra den än mer speciell genom att skåla i champagne när solen går ner och färgerna skiftningarna sveper över den röda klippan.

Yulara kallas den lilla byn som servar Ayers Rock. Här finner man de enda hotell som finns vid klippan. Dessutom finns livsmedelsbutik, restauranger, bank och bensinstation.

Ta sig till Ayers Rock

Flyg

Qantas är än så länge ensamma att flyga på denna destination och knyter flygplatsen till Alice Springs, Perth och Cairns. Det förekommer även kortare flygningar över sevärdheterna här ifrån.

Många flyger till Alice Springs och utgår därifrån, som dock ligger cirka 5 timmars bilresa därifrån.

Ayers Rock / Connellan Airport (AYQ)

En liten flygplats som dock är mycket smidig för den som vill besöka området.

Till och från flygplatsen

Endast 20 minuters bilresa från Ayers Rock är det enkelt att ta sig runt med bil. I ankomsthallen finns flera hyrbilsfirmor. Hotellen i området kan ofta lösa transfer, liksom många utflyktsarrangörer, om så önskas.

Via Lasseter Highway söderut når man efter 5-10 minuter Yulara Drive som går runt Ayers Rock Resort. Fortsätter man istället söderut kommer man efter ytterligare 10-15 minuter Ayers Rock.

Om man svänger höger och västerut innan man kommer till Ayers Rock och kör 30-40 minuter kommer man till Kata Tjuta, eller The Olgas som de också kallas. Denna plats har större variation i landskap och mycket naturupplevelser att erbjuda.

Ta sig runt vid Ayers Rock

I Yulara kan man promenera runt men till Ayers Rock eller flygplatsen behöver man bil.

Säkerhet

Den lilla byn och dess omnejd är mycket trygg och säker.

Reseskildringar Ayers Rock

Australia runt 2008, Lasse fotograferar The Olgas aka Kata Tjuta

Australien runt

En rundresa med stopp i Perth på västkusten, Ayers Rock i det röda hjärtat, den tropiska staden Cairns, Port Douglas, Whitsundays och förstås Sydney

The Ayers Rock i Australiens röda hjärta

Fler städer i Australien

Blue Mountains, Australien

Katoomba (Blue Mountains)

En kort bilresa från Sydney ligger ett storslaget berglandskap med vacker natur. Oljor från eukalyptusträden avdunstar och skapar ett blå dis som ofta förekommer. Vid klipporna längs den stora dalen finns flera vackra vattenfall.

Läs mer »
Fremantle, Western Australia

Fremantle

Fremantle är en trevlig liten stad söder om Perth i Western Australia. Denna lilla pärla är vackert beläget vid Swan Rivers mynning och väl värt ett besök. Freo, som den ofta kallas, attraherar kreativa personer. I det lilla centrumet finns många fina restauranger och barer som lockar till besök.

Läs mer »
Dunk Island Pool and Ocean, Australien

Dunk Island

Strax utanför Mission Beach ligger den vackra lilla ön Dunk Island. En vacker strand och palmer ramar in en tropisk djungel med vacker grönska och inslag av djurliv.

Läs mer »
Port Douglas, Australien

Port Douglas

På en udde i Norra Queensland ligger en mysig liten stad och staden lockar de som vill njuta av lata dagar bland grönskan. Det lilla centrumet har gott om trevliga restauranger och serveringar för mysiga middagar på kvällarna.

Läs mer »
Perth Panorama, Australien

Perth

Perth är huvudstad i Western Australia, Australiens största stat. Perth har många fina stränder, en av världens största parker med växter från hela landet och ett stort område med trevliga restauranger i Northbridge som är något av stadens nöjesområde. Perth är också utgångspunkt för resor längs Australiens västra kust.

Läs mer »
Darwin River, Australien

Darwin

Mitt på norra kusten i Northern Territory ligger Darwin som är en vanlig utgångspunkt för besök i Litchfield och Kakadu National Park. Staden spelar en central roll i filmeposet Australia tillsammans med närliggande området Kimberly.

Läs mer »

Liknande Resmål

Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Read More »