Top -- Plage de Gros Raisin, Saint-Luce, Martinique

Martinique

Den vackra ön Martinique i Karibien är en del av Frankrike. Landskapet är svagt kuperad med låga kullar som droppar av in i Karibiska havet, där det ofta finns små fina stränder.

Långt från Frankrike, men likväl en del av landet, Martinique i Karibien är en kulturell blandning av det Franska och Karibiska. Ön är svagt kuperad med låga gröna kullar som droppar av i Karibiska havet och kusten kantas av många små fina stränder.

Städer på Martinique

Det finns flera små samhällen runt om på ön, där huvudstaden Fort-de-France förstås är den största där mest butiker finns. Saint-Pierre var huvudstad fram till början av 1900-talet då ett vulkanutbrott ödelade hela staden men har sedan dess återuppbyggt och är idag en fin liten stad utmed norra kusten. I söder ligger den lilla fiskebyn Saint-Luce med fina stränder och många av de bättre restaurangerna på Martinique återfinns runt den södra kusten. Den lilla staden Le François på östra kusten har ett litet centrum som servar de som bor och lever runt denna del av Martinique.

Bra utsiktsplats i Saint-Luce, Martinique

Stränder på Martinique

Den södra och sydvästra kusten erbjuder finast stränder på Martinique t.ex. Sainte-Anne och Gros Raisin. Längs nordvästra kusten finns svarta stränder vid Saint Pierre och i öster strax söder om Le François finns en stor lagun som erbjuder skydd från Atlantens vågor.

Strand nedanför Ti ' Paradis i Saint-Luce, på Martinique

Städer i Martinique

Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Läs mer »

Reseskildringar Martinique

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »
Top - Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia är en liten ö nation i södra Karibien. Ofta representeras den av den vackra vy med två vulkaniska bergstoppar, the Pitons, utmed sydvästra kusten.

Läs mer »