Martinique

Långt från Frankrike, men likväl en del av landet, Martinique i Karibien är en kulturell blandning av det Franska och Karibiska. Ön är svagt kuperad med låga gröna kullar som droppar av i Karibiska havet och kusten kantas av många små fina stränder.

Städer på Martinique

Det finns flera små samhällen runt om på ön, där huvudstaden Fort-de-France förstås är den största där mest butiker finns. Saint-Pierre var huvudstad fram till början av 1900-talet då ett vulkanutbrott ödelade hela staden men har sedan dess återuppbyggt och är idag en fin liten stad utmed norra kusten. I söder ligger den lilla fiskebyn Saint-Luce med fina stränder och många av de bättre restaurangerna på Martinique återfinns runt den södra kusten. Den lilla staden Le François på östra kusten har ett litet centrum som servar de som bor och lever runt denna del av Martinique.

Bra utsiktsplats i Saint-Luce, Martinique

Stränder på Martinique

Den södra och sydvästra kusten erbjuder finast stränder på Martinique t.ex. Sainte-Anne och Gros Raisin. Längs nordvästra kusten finns svarta stränder vid Saint Pierre och i öster strax söder om Le François finns en stor lagun som erbjuder skydd från Atlantens vågor.

Strand nedanför Ti ' Paradis i Saint-Luce, på Martinique