Inspiration to exploration

Shanghai skyline, China

Shanghai

Världsmetropolen Shanghai har Kinas mest folktäta centrum. Staden delas av Huangpu floden och längs dess västra strand går ett promenadstråk som lockar till promenader med en fantastisk utsikt över till den kände skylinen över Pudong med Oriental Pearl Radio & TV Tower.

Världsmetropolen Shanghai har Kinas mest folktäta centrum. Staden delas av Huangpu floden och längs dess västra strand går ett promenadstråk som lockar till promenader med en fantastisk utsikt över till den kände skylinen över Pudong med Oriental Pearl Radio & TV Tower.

Bästa tid att besöka Shanghai

Shanghai är varmt på sommaren och kallt på vintern.

Ta sig till Shanghai

Flyg

Shanghai har två internationella flygplatser. Stan har också ett flertal tågstationer varav Shanghai Railway Station, Shanghai South Railway Station och Shanghai West Railway Station är de största. Det finns olika typer av tåg. En tågresa mellan Peking och Shanghai tar mellan 10 och 20 timmar beroende på vilken tågtyp man reser med.

PuDong International Airport

Airport Code: PVG
Adress: Pudong New Area, Shanghai 201202, China
Telefon: (021) 9608 1388 (flight information only) eller 3848 4500
» www.shanghaiairport.com.

Shanghai Hongqiao International Airport

Airport Code: SHA
Adress: Hong Qiao Lu 2550, Shanghai, China 200335
» www.shanghaiairport.com

Till och från Pu Dong International Airport

Pu Dong International Airport ligger 30 kilometer från centrala Shanghai
Ifrån flygplatsen kan du ta dig med taxi, buss eller med världens snabbaste tåg; MagLev Train.

Tåg

Tåget kan vara en upplevelse och tar dit med en restid på 8 minuter till Long Yang Station, resterande sträcka till Pudong får du ta dig med tunnelbana eller taxi. Tågstationen är förankrad med flygplatsens terminal via en bro.

Taxi

Taxi mellan flygplatsen och Shanghai stad tar mellan 20 och 40 minuter. Se till att taxichauffören kör på taxameter.

Buss

Buss nummer 1 går från Pudong International Airport till Hong Qiao International Airport. Restid för denna sträcka är 30-40 minuter.
Buss nummer 2 går från flygplatsen till Shanghai Exhibition Center.
Man kan även ta sig med buss till Zunyi Road, Dongjiagwan Road and Shanghai Railway Station.

Till och från Hong Qiao International Airport Airport

Hong Qiao International Airport Airport ligger 13 kilometer sydväst om centrala Shanghai.

Taxi

Taxi finns utanför flygplatsen, se till att taxichauffören kör på taxameter. Restiden tar cirka 25-40 minuter. Observera att det finns olika taxiköer beroende på avståndet man ska åka. Det rekommenderas att ha destinationens adress skriven på kinesiska för att vara säker att chauffören kör en till rätt adress.

Buss

Bussar kör från flygplatsen till olika delar av stan. Observera dock att det finns ganska små utrymmen på bussarna för bagage.

Ta sig runt i Shanghai

Shanghai är uppdelad i 18 distrikt som kan jämföras med svenska komuner. Det är en hårt trafikerad stad men tunnelbanenätverket håller på att byggas ut.

Tunnelbana

Att åka tunnelbana är oftast det snabbaste och enklaste sättet att ta sig runt i stan. Var dock beredd att trängas med många människor under rusningstrafiken.

» Shanghai Metro website

Reseskildringar Shanghai

Travel in the middle kingdom, China

Kina - Rundresa i mittens rike

Beijing runt och dag på Kinesiska muren, jättepandor i Chengdu, fantastiska landskap i Yangshuo och skyskrapor i Shanghai

Bund Sightseeing Tunnel i Shanghai, Kina

Fler städer i Kina

Emei berget vid gryningen, Kina

Emei

Det högsta av de fyra heliga bergen i Kina och en fantastisk plats att möta gryningen, där ibland ett speciellt fenomen uppstår med flera lager av moln nedan så väl som ovan och solens strålar.

Läs mer »
Yangshou Water Impression Show, Kina

Yangshuo

På den kinesiska landsbygden i Guangxi Provinsen ligger Yangshou. Staden ligger utmed Li floden som kantas av ett vackert grönt landskap med speciella kalkstensberg. På floden fiskar man med hjälp av fåglar från bambu flotte.

Läs mer »
Giant Panda in Chengdu, China

Chengdu

Chengdu ligger i sydvästra Kina och är landets fjärde största stad med sina 13 miljoner invånare.

Läs mer »
Temple of Heaven, Beijing

Beijing

Det stora landet i öst med all sin färgsprakande kultur bjuder på stora upplevelser. Huvudstaden är fortfarande präglad av landets händelsefulla historia med de små hutongerna, den förbjudna staden och kinesiska muren strax utanför.

Läs mer »
Hong Kong Island Skyline vid solnedgång

Hong Kong

Bästa tid att besöka Hong Kong Hong Kong går att besöka året om. Mest populärt är det dock i mitten av september till slutet av

Läs mer »

Liknande Resmål

Lights of Shibuya in Tokyo, Japan

Tokyo

Asiens metropol och kanske en av världens mest spännande storstäder. Shibuya är Asiens Time Square men Tokyo kan även bjuda på genuina historiska kulturella upplevelser och fina parker.

Read More »
London kväll, England

London

London är en underbar stad för weekend resor! Shopping vid Oxford, restauranger i SoHo, fina promenader Hyde Park, musikaler i teater distriktet; London har massor att erbjuda alla besökare.

Read More »
Rio de Janeiro, Brazil

Rio De Janeiro

Staden vibrerar till salsa rytmer och karneval stämning. Vackra Cobacabana och Ipanema stränderna mitt i Rio. Överallt i staden ser man Corcovado med den kända Jesus statyn se ner över vackra Rio de Janeiro.

Read More »