Boston Beacon Street, USA

Boston

Få städer i USA har lika mycket historia som Boston i Massachusetts; Faneuil Hall och de gamla husen längs parken Boston Commons.

Newbury Street erbjuder mycket trevlig shopping och i North End hittar man stadens motsvarighet till Little Italy med många trevliga små restauranger. Men staden har så klart mycket mer att erbjuda.

Bästa tid för besök

Bästa tid sägs vara oktober, då det inte blivit riktigt kallt ännu och alla löven i New England lyser lite extra vackert. Men det är ett perfekt resmål även andra årstider. På sommaren finns fina stränder i närheten och vid nyår sker ett omfattande firande.

Ta sig till Boston

Många flygbolag flyger till Boston från Sverige eller Köpenhamn så som Icelandair och KLM/Northwestern.

Flygplats
Boston Logan International Airport

Airport Code: BOS
Adress: 1 Harborside Drive, East Boston, MA 02128
Telefon: 800 235-6426
Fax: 1 617 561-1889

» Boston Logan Airport

Till och från flygplatsen

Boston Logan ligger strax norr om centrala Boston och man når centrum snabbt med Taxi. Det finns även flera bussalternativ att välja bland.

Att ta sig runt

Det är mycket enkelt och smidigt att promenera runt inne i Boston.

Vill man ta sig lite längre eller snabbare så finns ett tunnelbanesystem med stationer lite varstans runtom i Boston med omnejd.
» mbta.com

Självklart är det gott om taxi i staden.

Öppettider

Öppettider skiljer sig mellan olika ställen i staden, men ofta är det öppet till 21 på vardagkvällar.

Reseskildringar Boston

Resesildring Boston och New York

Boston och New York vintertid

Massachusetts huvudstad med shopping vid Newbury Street, promenader i Boston Common, vid Quincy Market och South End

Fyrverkeri i Boston hamn nyårsafton

Fler städer i USA

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Läs mer »
Sonoma, USA

Sonoma

I dalen norr om San Francisco ligger vackra dalar som är perfekta för vinodling och som kantas av stora som små vingårdar. Den lilla staden Sonoma i området med samma namn, erbjuder små butiker med delikatesser och trevliga restauranger. Men för att prova på de trevliga viner som skapas i Sonoma skall man åka ut till de olika gårdarna som ibland även erbjuder trevliga rum för övernattning.

Läs mer »
Washington DC, USA

Washington DC

Från senatens Capitolium ner via National Mall till obelisken ett stenkast från vita huset kantas vägen av några av de USAs finaste museum. Men staden har mer att erbjuda, bland annat det mysiga Gerogetown med butiker och trevliga restauranger.

Läs mer »
Miami USA

Miami

Floridas pärla erbjuder vackra stränder längs med Atlanten och lyxiga klubbar längs Art Deco byggnanderna vid Ocean Drive, South Beach. Palmerna svajjar och det azurblå havet rullar sakta in till latinska rytmer.

Läs mer »
Las Vegas, Nevada USA

Las Vegas

Mitt i Nevadas öken ligger en stad som blivit ett Mekka för alla spelare världen över. Även för de som inte är storspelare är det en spännande upplevelse att uppleva Las Vegas strip med alla Casino och lyxhotell i storslagen neon samt ibland replikas av känd platser världen över. På kvällarna erbjuder staden stora shower med världens största artister och på dagarna kan man njuta av värmen vid poolen.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Månsken över Berlin

Berlin

Huvudstad i Tyskland och största stad både i Tyskland och EU. Det finns fortfarande mycket som skvallrar om dess uppdelning, även om det idag är turistattraktioner.

Read More »
Header - Ely Cathedral

Ely

Ely är en vacker liten stad full av historia i området Fen i Cambridgeshire en timmas tågresa norr om London.

Read More »