Los Angeles

Tinseltown består egentligen av många städer som ofta är kända på sin egen hand men som kräver bil för att uppleva. Hela kusten längs Los Angeleserbjuder fina stränder där Venice Beach och Santa Monica kanske är de mest kända platserna. Längs Rodeo Drive hittar man all lyx man kan önska sig och de största kunderna bor i Beverly Hills i närheten. Sunset Boulevard erbjuder många klubbar och restauranger och i Hollywood kan man se på stjärnor, i marken, nu förtiden är det främst en plats för turister och förutom Oscarsgalan så är det sällan filmstjärnor besöker Hollywood.

Bästa tid att besöka Los Angeles

Det är nästan alltid varmt och soligt i Los Angeles.

Juli till oktober är dock högsäsong i Los Angeles. Under denna period stiger även priserna och det blir dyrare att vara turist här.

Ta sig runt i Los Angeles

Det absolut bästa sättet att ta sig runt i LA är med bil. Det är väl värt att hyra en bil under vistelsen här.

Det går bra att boka hyrbil på plats, men ibland kan det vara skönt att ha genomfört bokningen innan. På så sätt har man även tid att kolla runt och jämföra lite priser. Nedan finns några olika ställen att jämföra priser hos:

Säkerhet

Som många andra storstäder förekommer det en hel del kriminalitet i Los Angeles. Vissa områden bör undvikas, speciellt nattetid.

Var försiktig och kolla gärna med taxi-chaufförer, hotellpersonal och liknande om du känner dig osäker på vilka områden som är säkra eller inte.

Polis, brandkår och ambulans tel 911.

Sunset Strip, Los Angeles Californien

Kvällsvy över Los Angeles, Kalifornien

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *