Inspiration to exploration

Kanada

Kanada i norra Amerika är inte någon lillebror till USA när det gäller yta, utan världens nästa största land. Men stora ytor av landet är obebott och de stora städerna ligger alla i den södra delen, nära gränsen till USA.

I vissa delar av landet är franska deras första språk men i stort sett alla talar även engelska. Det finns en stor grupp urinvånare och många indianspråk förekommer också.

Kanada har många bra destinationer för vintersport och den mest kända är kanske Wistler, i närheten av Vancouver på västra sidan. Men den vackra naturen lockar självklart även på sommaren.

Städer i Kanada

Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Läs mer »
Toronto Sky, Canada

Toronto

Kanadas största stad ligger utmed stora Lake Ontario längs landets södra gräns mot USA. Mitt i staden finns bland annat en gammal stad med typiska tegelbyggnader, skyskrapor, shopping område och restaurang område.

Läs mer »
Vancouver, Canada

Vancouver

Vancouver är en av världens vackraste städer. Skyskrapor med fin arkitektur, den stora och vackra gröna Stanley Park, allt omringat av det blåa vattnet med storslagna berg med snötoppar i bakgrunden.

Läs mer »

Reseskildringar Kanada

Toronto Sky, Canada

Sommar i Toronto, Vancouver och Seattle

Resa till två av Kanadas största städer; Toronto mitt i landet vid Niagara Falls och Vancouver på västkusten samt via tåg över till Seattle i Washington i norra USA

Video från CN Tower i Toronto, Kanada – vyer från ovan och från marken

Video från en sommardag på Sunset Beach, Vancouver BC

Video från Gastown - Vancouvers gamla stadsdelar

Liknande Resmål

Header Sydafrika, Franschhoek Valley

Sydafrika

Sydafrika är ett land av kontraster, från öken i norra Kap provinsen, till bördiga jord i söder och fantastiska berglandskap i nordöst. Vilda djur, storslagen natur, vackra vingårdar och stora städer, Sydafrika har något för alla.

Läs mer »
Masai Mara Elephant, Kenya

Kenya

Kenya ligger längst Afrikas östkust och är kanske ett av de bästa länderna att besöka för en stor safari upplevelse. Mest kända parken är Masai Mara som gränsar till Tanzanias Serengeti.

Läs mer »
Nya Zeeland

Nya Zeeland

Få länder kan packa in lika mycket naturupplevelser på så liten yta. Det är inte att undra på att Sagan Om Ringen filmerna spelats in i dessa vackra miljöer.

Läs mer »