Merida, Mexico

Mérida

Huvudstaden i Yucatán är en riktig Mexikansk storstad som inte formats av turismen utan av historien. Mérida grundades av konquisadorer på lämningarna av en Maya stad i mitten av 1500-talet och i centrum finns många gamla byggnader i kolonial stil.

Kyrka Huvudstaden i Yucatán och största staden på Yucatán halvön är en Mexikansk storstad som inte alls formats av turismen utan av historien. Mérida grundades i mitten av 1500-talet av conquistadorer på lämningarna av en Maya staden T’hó och i centrum finns många gamla byggnader i kolonial stil.
Utmed torget Plaza de la Independencia i mitten av staden finns bland annat en gammal katedral från 1598.

Många av gatorna i centrala stan har gatuskyltar som inte bara anger gatunamnet utan även olika saker, detta lär ha sitt ursprung i att Spanjorerna ville lära ursprungsbefolkningen spanska.

Gatuskylt

Ta sig till Mérida

Flyg

Merida International Airport

Adress: Carretera Mérida a Uman Km 14.5, Mérida, Edo. de Yucatán
Telefon: (52) 99 – 9946-1530
» Merida International Airport

Buss

Åker du från Cancún finns flera bussbolag i centrum som du kan åka till Mérida med. Bussbolaget ADO (tidigare UNO) kostar något mer än andra bussalternativ men erbjuder en betydligt bekvämare resa.
» ADO Platino

Bil

Räkna med cirka 4 timmas bilkörning om du kör bil ifrån Cancún.

Reseskildringar Mérida

Fler städer i Mexiko

El Castillo, Tulum Mayaruiner, Mexiko

Tulum

De enda Mayaruinerna i världen som ligger vid ett hav ligger på en hög klippa vid karibiska havet.

Läs mer »
San Cristobal de las casas Church, Mexico

San Cristóbal de las Casas

En stad med genuint mexikansk själ och kultur med mycket historik. San Cristobal är den största staden i den mexikanska staten Chiapas. De vackra kolonialhusen längs kullerstensgatorna i San Cristóbal de las Casas ramar in torget, Plaza de 31 Marzo, i hjärtat av staden vid den ikoniska Catedral de San Cristobal. Utanför ligger vackra landskap med stora vattenfall som bjuder till både äventyr och bad.

Läs mer »
Puerto Vallarta, Mexico

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta är en liten fiskeby som växt explosionsartat med turismen men där man fortfarande kan hitta en genuin mexikansk själ i den gamla stadsdelen av staden. Det finns flera trevliga stadsstränder, men de finaste stränderna hittar man strax utanför staden.

Läs mer »
Isla Holbox, Mexico

Isla Holbox

En liten vacker ö längs norra Yucátan kusten, Isla Holbox. En båttur från närmaste stad på fastlandet tar dig till en lugn liten stad med gator av sand som endast golfbilar trafikerar och stranden aldrig är mer än några minuter bort.

Läs mer »
Cancun Night, Mexico

Cancún

Inkörsporten till Yucátan halvön har ibland fått en turistig profil beroende på alla hotell i turistzonen, men själva Cancún centro är inte alls lika turistanpassad och liknar mer andra mexikanska städer.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Header - Willemstad, Curacao

Willemstad

Huvudstaden i Curaçao delas av vatten vid Sint Anna bukten. Den gamla stadskärnan med de färgglada husen är en UNESCO World Heritage site

Read More »