Inspiration to exploration

Rice Fields, Gunung Kawi in Ubud, Bali

Bali

Med de gröna risterasserna, vulkanlandskapen, vackra klipporna längs kusten, vita långa sandstränderna och dess trevliga befolkning kanske det inte är konstigt att man kallar Bali för gudarnas ö.

Vart man än vänder finns vackra gamla tempel som ofta smyckas med vackra blommor av hinduerna, som är den dominerande religionen på ön. Det finns gott om kulturella och spirituell upplevelser att ta del likväl som att bara njuta av lata dagar vid någon vacker strand.

Sanur strand, Bali

Överallt möts man av glada leender. Detta vänliga folk har en exotisk och vacker kultur som återspeglar naturen på ön.

En kille ur den trevliga personalen på Bambu Indah, Ubud Bali

Bästa tid för besök

Tänker man vädret är den svalare torra säsongen från april till oktober och anses allmänt som den bästa tiden att besöka Bali. Resten av året är det mer fuktigt, molning och fler regnskurar. Juli, augusti och september är dock högsäsong för turister. Under denna tid är det mycket turister på Bali och det kan vara svårare att boka rum.

För oss frusna nordbor är Bali underbart under vårt vinterhalvår, om man inte har problem med mycket värme och det kan t.ex. vara ett fantastiskt alternativ för de som ofta åker till Thailand.

Att ta sig runt

Det vanligaste sättet att ta sig runt på Bali är med buss men taxi är också relativt billigt. Om man skall transportera sig lite längre sträckor kan man ibland kombinera det med en sightseeingtur genom ett par stopp på vägen. Självklart bör man avtala detta innan man ger sig av.
Det går även att hyra bil, motorcykel eller cykel. Observera att Bali kör på vänster sida av vägen.

Kvinnor med mat på huvudet på mopeder, Ubud Bali

Visum

Visum krävs för svenska medborgare, men det kan man skaffa på flygplatsen mot en avgift. Notera dock att passet ska vara giltigt minst 7 månader vid hemresan.

Öppettider

Statliga kontor har öppet från 8 till 16. På fredagar stänger de klockan 11.30. På lördagar stänger de klockan 14 eller 15.

Affärsverksamheten har generellt öppet från 8 eller 9 till 16 eller 17. En del jobbar halvdag på lördagar. I turisttäta områden kan butikerna ha öppet även något senare.

Banker har öppet från 8 till 3 på vardagar.

Städer i Bali

Rice Fields, Gunung Kawi in Ubud, Bali

Ubud

Ubud är Balis kulturella hjärta, där gamla hindutempel är omgivna av djungel. Mitt i centrum finns en marknad, ett kungligt palats och många trevliga restauranger.

Läs mer »

Reseskildringar Bali

Video från Tirta Empul, ett hindu tempel med renande vatten

Video från de vackra risfälten i Ubud, Bali

Video från Gunung Kawi Templet på Bali

Goa Gajah, elefantgrottan i Ubud, Bali

Ubud stad, Bali

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »
Top - Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia är en liten ö nation i södra Karibien. Ofta representeras den av den vackra vy med två vulkaniska bergstoppar, the Pitons, utmed sydvästra kusten.

Läs mer »