Inspiration to exploration

Koh Kood by night, Thailand

Koh Kood

Koh Kood är ibland refererad till som Ko Kut och heter เกาะกูด på Thai. Ön ligger i Siam­bukten, nära gränsen till Kambodja. Koh Kood är Thailands fjärde största ö till ytan. Här kan man njuta av att vara nästintill ensam på vackra sandstränder.

Koh Kood är ibland refererad till som Ko Kut och heter เกาะกูด på Thai. Ön ligger i Siam­bukten, cirka 80 kilometer från Trat stad, nära gränsen till Kambodja. Koh Kood är Thailands fjärde största ö till ytan, men trots det bor endast cirka 1500 personer på ön.

Det är den näst största ön efter Koh Chang i Trat provinsen. Koh Kood är 25 kilometer lång och 12 kilometer bred.

Få turister hittar hit och de flesta besökarna är inhemska thailändska resenärer, främst från Bangkok.

Här kan man njuta av att vara nästintill ensam på vackra sandstränder. Vill man ta en paus från lata dagar på stranden kan man utforska djungel med regnskog. Via berg bildas vackra vattenfall. Nam Tok Khlong Chao är ett av de mest kända vattenfallen på ön som man också kan bada i.

Ta sig till Koh Kood

Koh Kood var under många år otillgängligt på grund av politiska problem i Kambodja, men numera är det tillgängligt för de som önskar besöka denna ö som fortfarande är genuin och orörd.

Det går dagligen båtar till och från ön.

Reseskildringar Koh Kood

Island hopping in Gulf of Thailand 2007

Stränder vid Siambukten i Thailand

Resa via Trat till de tre vackra öarna Koh Mak, Koh Kham och Koh Kood  innan besök i Bangkok med flytande marknad, Royal Palace och den liggande Buddhan

Fler städer i Thailand

Trat, Thailand

Trat

Trat är huvudstad i provinsen Trat som är en gateway för de som reser till öarna kring Ko Chang och Koh Kood eller över gränsen till Kambodja. Det finns både ett antal marknader, fina gränder, modern shopping och gamla gränder kring en flod genom staden.

Läs mer »
Koh Mak, Thailand

Koh Mak

Strax utanför kusten på gränsen till Kambodja hittar man några vackra Thailändska öar dit inte massturismen hittat ännu. Koh Mak erbjuder vackra stränder och lugna dagar under palmerna.

Läs mer »
Koh Kham, Thailand

Koh Kham

Koh Kham refereras ibland till som Ko Kham eller เกาะขาม på Thai. Det är en liten charmig ö ett stenkast från Kho Mak varifrån man kan ordna en liten motorbåt för att ta sig över. Stranden här var utsedd till världens tredje vackraste strand i tidningen Vagabond 2007.

Läs mer »
Grand palace in Bangkok, Thailand

Bangkok

Thailands huvudstad bjuder på upplevelser med tempel och palats. Barer och restauranger bjuder på god mat och dryck. Och shopping erbjuds överallt, inklusive på vattenmarknaden där man handlar i en liten båt.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »