Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien. De flesta turister åker endast till Providenciales och stannar där. Turks & Caicos ingår i Storbritanniens utomeuropeiska territorier. De övriga öarna i gruppen är South Caicos, West Caicos, North Caicos, Middle Caicos, East Caicos och Grand Turk. Dessutom finns ett antal små sandöar på korallrev; Pine Cay, Parrot Cay, Ambergris cays, Salt Cay och Cotton Cay.

Bästa tid att besöka Turks & Caicos

Vädret är bra året om, med undantag för om en orkan drar över. Risken för orkan sägs påbörja i juni och sluta i oktober, men oftast drabbar de augusti-september, om ens då.

Ta sig till Turks & Caicos

Flyg

Det finns dagliga direktflyg bl a från USA och ifrån London till Providenciales International Airport. De flygbolag som flyger till Turks & Caicos är Air Canada, American Airlines, Bahamas Air, British Airways, Caicos Express, Delta Airlines, interCaribbean Airways, JetBlue, United/Continental Airlines och WestJet.

Providenciales International Airport

Adress: Airport Road, Turks & Caicos Islands
Telefon: +1 649-946-4420
» Providenciales International Airport website

Underbara vyer längstmed vägbanken mellan North och Middle Caicos på Turks & Caicos

Ta sig runt på Turks & Caicos

På flera av öarna finns det taxi och det går att hyra bil. Mellan Providenciales och North Caicos går daglig passagerarfärja och North och Middle Caicos är förbundna med en väg. Mellan Providenciales och South Caicos samt Grand Turk går dagliga flyg.

Dricks

Hotell och restauranger lägger till 11% i statliga skatt, många lägger dessutom på mellan 5 och 15% service avgift. Beroende på hur mycket man uppskattat service och mat rekommenderas att man lägger till 5-10% ytterligare.

Visum

För besökare från ett stort antal länder räcker det att man har ett giltigt plats, Sverige är ett av de länderna. För övriga länder behövs ett visum som utfärdas av brittiska ambassader.