Fontana di trevi, Italy

Italien

Bella Italia, vart man än vänder sig i vackra Italien hör man historiens vingslag. När man tittat sig mätt på historia så finns så väl vackra stränder och utsökt matkultur.

Bästa tid att besöka Italien

Italien är kanske som vackrast på våren och hösten. Då är även temperaturen behaglig och turismen något lugnare. Under augusti kan värmen vara tryckande samtidigt som italienarna själva har semester. Många affärer och restauranger stänger även ner under denna period.

Högsäsong är det från påsk fram till juli, och september till oktober.

Öppettider

De flesta affärer, kyrkor och museer har öppet mellan 8 eller 9 till 18 eller 20, men uppehåll för riposo mellan 12.30 och 13 till 15 eller 16.

Butiker i turistkvarter och större affärer håller dock i allt större utsträckning öppet hela dagen.

Dricks

Taxichaufförer väntar sig cirka 10% i dricks.

Om det på restaurangen står “servizio incluso” ingår dricks i priset, men vanligtvis rundar man ändå av uppåt.
Om det inte står något rekommenderas att lägga till 10%.

Visum

Italien är liksom Sverige ett Schengenland men pass bör ändå medföras.

Säkerhet

Italien är ett mycket säkert land.

Polis nås på telefon 113.

Städer i Italien

Bergamo, Italy

Bergamo

En kort sträcka från Milano hittar man trevliga Bergamo, en stad med mycket historia. Città alta erbjuder medeltida miljöer med trevliga restauranger, Città bassa erbjuder shopping och modernare italiensk kultur.

Läs mer »
Bologna, Italy

Bologna

Bologna är en gammal historisk stad som ligger drygt 20 mil sydöst om Milano är en av Italiens äldsta städer. Staden är mest känd för alla sina arkader, sina speciella torn och för sin mat. Deras Pasta Ragu har satt standard för resten av världen och kallas därför Pasta Bolognese.

Läs mer »
Vernazza Cinque Terre, Italy

Cinque Terre

Vid Liguriska kusten ligger fem små vackra byar som kallas Cinque Terre. Cinque Terre består av fem byar som ingår i UNESCOs lista över världsarvs platser. De fem byarna är Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.

Läs mer »
Florens, Italien

Florens

En vacker historisk stad genom vilken floden Arno rinner. Över denna leder bland annat den äldsta och kanske mest kända bron Ponte Vecchio. Florens historiska centrum finns sedan 1982 på Unescos världsarvslista

Läs mer »
Colosseum in Rome, Italy

Rom

Vart man än vänder är staden smyckad med historiska lämningar, som ett utomhus museum. Vid skymningen blir denna vackra stad både romantisk och spännande. Den eviga staden lämnar ingen oberörd!

Läs mer »
Sperlonga, Latina Italien

Sperlonga

Sperlonga är en trevlig pittoresk liten kuststad mellan Rom och Neapel längs kusten. Staden kantas av en lång fin strand. Mitt i staden ligger de gamla stadsdelarna på en klippa som höjer sig över resten av staden.

Läs mer »
Venice, Italy

Venedig

Få städer bjuder på lika unika vyer som Venedig; utsikten från Ponte dell’Accademia och Ponte di Rialto, de små gränderna i staden, den fantastiska St Markus platsen är bara ett urval.

Läs mer »

Reseskildringar Italien

Rom Nyårsafton 2004, Italien

Nyårsresa till Rom

Weekendresa till den eviga staden med besök till många av de kända platserna och där ett år avslutas vid Phanteon och nästa inleds i Trastevere

Rome Night, Italy

Rom & Sperlonga

Resa till historiska staden Rom bl a med besök till Colosseum, Forum Romanum, Piazza della Rotunda och Vatikanen samt förstås runt om i staden


Manorola Cinque Terre, Italy

Weekend i Bergamo, Cinque Terre och Parma

Rundresa till Bergamo, med stadsdelar Città Alta och Città bassa, vidare till Cinque Terre med byarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia,  Manarola och Riomaggiore samt besök i Parma

Capri runt från vattnet

Vernazza i Cinque Terre, Italien

Bergamo, Città Alta

Venedig - kanalernas stad

Capri stad, Campania Italien

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Irland

The Emerald Isle, den smaragdgröna ön, bjuder på vackra miljöer, fantastisk musik, god dryck och mat och ofta trevliga möten med lokalbefolkning.

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »