Inspiration to exploration

Sabinillas strand, Spanien

Spanien

Tjurfäktning är fortfarande en populär underhållning bland spanjorerna. På väggar runt om i Estepona finner man färgstarka affischer som marknadsför nästa tillfälle och matadorerna som har en status som vilken rockstjärna som helst.

Spanien är ett av de länder som ligger oss varmast om hjärtat. Här på LimeWave finns främst information om de södra delarna av Spanien, Andalusien då vi flera gånger per år besöker den lilla pittoreska byn Manilva, strax söder om Estepona. Men vi har vid några tillfällen även kört ner till södra Spanien och då passat på att utforska fler delar och städer i detta underbara land. Och mer kommer framöver, var så säkra!

Visum

Nordiska medborgare får stanna 90 dagar utan visum. Passet ska vara giltigt minst 1 månad vid hemresan.

Säkerhet

Skiljer sig otroligt mycket var i Spanien du befinner dig. Madrid har en del problem brottslighet, dock mest i form av ficktjuvar.

Telefon till SOS alarm: 112
För mindre brådskande ärenden, ring polis på telefonnummer 091.

Städer i Spanien

Benahavis, Spanien

Benahavis

Benahavis är en liten bergsby som ligger mellan Marbella, Estepona och Ronda ca 7 kilometer från kusten.
Det är en vacker och charmig liten bergsby. Här finns redan nu flera fina golfbanor och fler kommer det att bli inom en snar framtid.

Läs mer »
Casares, Spanien

Casares

435 meter över havet ligger denna pittoreska charmiga spanska by, vars vita hus klättrar längs en brant klippa, en Pueblo Blanco i södra Andalusien.

Läs mer »
Estepona, Spanien

Estepona

Stadskärnan är trevlig att promenera omkring i. Har du bil kan man lätt snurra runt i smala enkelriktade gator. Vägar byggs dock ut, vilket dock innebär att man oftast råkar ut för gatuarbete och omdirigerade vägar.

Läs mer »
Calle Mar, huvudgata i centrum av Manilva

Manilva

En liten pittoresk by söder om Estepona, Spanien, som grundades redan i mitten på 1600-talet. Då var byn Manilva en del av Casares, men 1976 blev Manilva en självständig by. Byn har en otroligt vacker omgivning; bakom byn reser sig de vackra Sierra Bermeja bergen, vindruvsodlingarna och medelhavet.

Läs mer »
Marbella - en trevlig stad vid Costa Del sol

Marbella

Marbella är en berömd turistort sedan 70-talet men ändå lyckas behålla mycket av det genuina spanska. Ett besök i Marbella är inte komplett utan en promenad inne i gamla stan som delvis ringas in av ruiner från en gammal stadsmur från tiden då morerna styrde södra spanien. Mitt inne i gamla stan ligger fina apelsin torget som kantas av serveringar i gamla byggnader.

Läs mer »
Top - Monte Viñas, Manilva

Monte Viñas

Urbanisationen Monte Viñas skapades 1978 och ligger vackert beläget på en sluttning nedanför byn Manilva. I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Läs mer »
Puerto Banus kväll, Spanien

Puerto Banús

Puerto Banús är ett hamnområde för fritidsbåtar som ligger 6 km söder om Marbella. Platsen är mest känt för att lyx och flärd och lockar med jetset liv. Längst in i hamnen ligger de mest otroliga båtarna och här rullar lyxigaste tänkbara sportbilarna längs alla klubbar och restauranger.

Läs mer »
Top - Puerto de la Duquesa

Puerto de la Duquesa

En trevlig liten nöjesbåtshamn strax söder om Sabinillas i Manilva kommun i södra Andalusien. Runt hamnområdet ligger många trevliga restauranger och pubbar, allt från det typiska Spanska till Indiska rätter återfinns i utbudet. De många pubarna är populära, speciellt bland engelsmännen som är många här på kvällarna. Övervåningarna i byggnaderna har lägenheter och det finns flera intilliggande byggnader med fler bostäder. Det finns även stränder nära, direkt norr och söder om hamnen.

Läs mer »
Ronda, Spanien

Ronda

Ronda är en liten vacker bergsby 739 meter över havet och är faktiskt en av de mest besökta städerna i Andalusien. Ronda sägs också vara tjurfäktningens hemort.

Läs mer »
Sabinillas, Andalucia Spanien

Sabinillas

Sabinillas, eller San Luis de Sabinillas, som denna lilla stad officiellt heter är en gammal fiskeby i södra Andalusien 97 kilometer söder om Malaga. Stranden är ett givet besök i Sabinillas och under klara dagar kan man härifrån skåda Gibraltar klippan. Utmed strandpromenaden Paseo Marítimo ligger flera restauranger och caféer.

Läs mer »

Reseskildringar Spanien


Manilva utsikt, Spanien

Costa del Sol och Gibraltar

Resa till Costa del Sol med dagar i Manilva, Sabinillas och Estepona samt utflykter till Gibraltar klippan och till mysiga Tarifa vid Costa del LuzReseskildring - Påsk i Andalusien 2017

Påsk i Andalusien - Semana Santa

Resa till Andalusien vid Semana Santa, påskveckan, med processioner och firande vid dess slut parallellt med sköna dagar på stranden


Header - Spain Summer 2014

Sommar i södra Andalusien

Resa till södra Costa del Sol där dagarna spenderas i Manilva, Estepona, Sabinillas, Marbella och Monte Viñas samt en konsert med Ricky Martin

Estepona hamn, 2009

Vackra södra Andalusien i Spanien

Resa till Manilva i södra Spanien med dagar i Monte Viñas, Manilva,  Estepona som bjuder på två marknader och stranden i Sabinillas

Flamenco dans i Manilva, Spanien

En dag i León, Castile and León

Puerto de la Duquesa, Manilva

Söndagsmarknad, Rastro del Domingo

Cáceres‎, Extremadura Spanien

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Irland

The Emerald Isle, den smaragdgröna ön, bjuder på vackra miljöer, fantastisk musik, god dryck och mat och ofta trevliga möten med lokalbefolkning.

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »