Inspiration to exploration

Pueblo Blanco, Spanien 2011

Andalusiens vita byar, Spanien

Sommar på stränder och byar i södra Costa del Sol, Spanien med bl a besök i Ronda och Benahavís

Pool i Monte Viñas

Dag vid poolen

Vi njuter av en skön dag vid poolen med sol, bad och samtal med en fin gammal vän. Kvällen tillbringar vi på Ramos strandservering i Sabinillas.

Läs mer »
Staty i Castillo de la Duquesa

Slö dag avslutas i Castillo de la Duquesa

En dag som skiljer sig från andra på så sätt att det var disigt och molnigt. Temperaturen var det dock inget fel på. Vi tog det lugnt i huset och vid poolen större delen av dagen. Kvällen tillbringade vi i lugna men trevliga Castillo de la Duquesa.

Läs mer »
Söndagsmarknad i Estepona hamn

Söndagsmarknad i Estepona

Vi spenderar större delen av söndagen i Estepona. Dagens startas med marknaden i Estepona hamn innan vi intar strandläge på Esteponas strand mitt i stan. Kvällen avslutas med middag på Plaza de las Flores.

Läs mer »
Ronda

Utflykt till Ronda

En dagsutlfykt till en av Spaniens äldsta städer, med en djup ravin som delar gamla och nya stadsdelarna. Här besöker vi den gamla tjurfäktningsarenan, en fin park och avslutar med att njuta av denna pueblo blanco nerifrån dalgången.

Läs mer »
Vågor rullar in på Sabinillas strand

Strandliv

Denna varma dag tillbringas på stranden. Efter sol och bad på Sabinillas strand tar vi middag på en strandrestaurang i La Duquesa i den sköna sommarnatten.

Läs mer »
Restaurang La Sarten i Benahavis

Shopping och middag i Benahavís

Diset får oss att åka till shoppingcentret La Cañada där vi spenderar flera timmar på shopping. Med bagaget fyllt av shoppingpåsar åker vi vidare till trevliga Benahavis där vi avslutar dagen med god middag på byns äldsta restaurang.

Läs mer »
Båtar på Sabinillas strand

Strandliv och grillkväll

Manilva har en lugn dag efter gårdagens firande och vi njuter av strandliv på Sabinillas strand. Tidig kväll tar vi en kort vända vid poolen innan vi återvänder till huset för grillning i den sköna sommarkvällen.

Läs mer »
Fiesta de Santa Ana, Manilva 2011

Fiesta de Santa Ana

Idag är det stor fiesta i byn, det är den 26 Juli och Fiesta de Santa Ana; byns skyddshelgon. Vi startar dagen med sol & bad innan vi beger oss upp till byn för gudstjänst, procession och livemusik.

Läs mer »
Lek i vattnet, Sabinillas strand

Sol & bad

Vi kör igång dagen med frukost uppe i byn för att sedan inta strandläge i Sabinillas. Efter spansk lunch fortsätter vi denna lugna eftermiddag vid områdets pool.

Läs mer »
Anki köper blommor på Manilva marnad

Manilva marknad och middag i La Duquesa

En dag vi planerat spendera en del pengar på Manilva marknad, men summan pengar som försvinner från plånboken blir mer än vi tänkt och vi besöker för första gången Manilva polisstation. Ett positivt bemötande och mycket bra service dock. Kvällen avslutas i mysiga Puerto de la Duquesa.

Läs mer »
Monte Viñas, Manilva

Avkoppling i sköna Monte Viñas

Semestern hade precis bara börjat och vi njöt av att stanna i Monte Viñas och njuta av lugnet och den sköna dagen. Frånsett ett besök på Mercadona i Sabinillas lämnade vi inte området, och kvällen tillbringades med grillning i trädgården.

Läs mer »
Paella serverat på Restaurang Aguilar i Estepona

Monte Viñas och Estepona

Vi acklimatiserar oss i lugna Monte Viñas, njuter av kvällslivet med en god middag i Estepona, och avslutar kvällen något otippat med live musik mitt i vår lilla spanska by.

Läs mer »
Malaga Airport

Från ljummen svensk sommar till hett Andalucien

Vi lämnar en ljummen svensk sommar bakom oss och flyger söderut. På Malagas flygplats hämtar vi ut vår hyrbil och kör söderut en timma till Manilva. I Puerto de la Duquesa slår vi oss ner i eftermiddagssolen och njuter av, först ett glas öl och sedan ett glas vin under tiden folk strosar förbi. Det blir sen kväll innan vi åker ner till Sabinillas för en middag på Manolos.

Läs mer »

Relaterade Videos