Malaga Airport

Från ljummen svensk sommar till hett Andalucien

Vi lämnar en ljummen svensk sommar bakom oss och flyger söderut. På Malagas flygplats hämtar vi ut vår hyrbil och kör söderut en timma till Manilva. I Puerto de la Duquesa slår vi oss ner i eftermiddagssolen och njuter av, först ett glas öl och sedan ett glas vin under tiden folk strosar förbi. Det blir sen kväll innan vi åker ner till Sabinillas för en middag på Manolos.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Klockan ringde redan kvart i fem och vi slängde snabbt på oss kläder och stängde locken på våra resväskor. Taxin var förbeställd och stod utanför när vi kom ner. En trevlig taxichaufför från Uruguay körde oss till flygplatsen samtidigt som vi pratade om Uruguay blandat med trafiken och spårvagnar i Göteborg som gjorde honom så väl som oss frustrerade. Förmodligen är det så att man behöver vara från Göteborg, eller turist, för att tycka spårvagnar är charmigt.

På Landvetter flygplats checkade vi in vid SAS incheckningsautomater och gick sedan till City Airline bagage drop och lämnade in vårt bagage. Allting flöt väldigt smidigt och vi var i ovanligt god tid.
Vid Espresso house passade vi på att ta en lättare frukost och efter det var det lagom tid att gå ner till gate 18 D för att ta shuttlebussen ut till planet.

Kaptenen och hans besättning hälsade oss välkomna. Planet lämnade Landvetter i tid och vi fick en vacker vy över Göteborg när vi lyfte för att flyga söderut.
Det var fint flygväder och besättningen på City Airline trevliga och tillmötesgående som alltid.

Flygvy över Spanien

Några gånger under resan informerade de två trevliga männen ifrån cockpit om var vi var och rapporterade att vädret i Malaga såg väldigt trevligt ut med 25 grader så här på morgonkvisten.

Vy från planet på väg mot Malaga

Prick kl 11 landade vi på Malaga flygplats som nyligen hade nyinvigning. Flygplatsen känns betydligt större och modernare än tidigare och känns helt rätt för Malaga och Costa del Sol.

Inne på Malaga flygplats

Vi passerade de nyöppnade butikerna ganska snabbt och gick direkt till bagagebanden där vi hämtade våra väskor.

Vackra omgivningar kring Malaga flygplats

Ute i ankomsthallen stod en representant för hyrbilsfirman och prickade av oss. Sedan gick vi ut på utsidan för att bli hämtade av en shuttlebus som skulle köra oss till firman där vi skulle hämta vår bil för de kommande tre veckorna.
Direkt i vänthallen tog Anki ett djupt andetag och andades in den andalusiska välbekanta doften. Äntligen hade vi tagit Spansk mark. Ett kärt återseende.

Utanför ankomsthallen, Malaga flygplats

En trevlig spanjorska tog emot oss på Centauro. Efter lite admistration och lättsamt konversation med lite glatta skämt lät hon oss välja mellan en fyramånader gammal Ford som var automatväxlad, eller en vecka gammal Golf med manuell växling. Hon blinkade och skrattade lite när hon höll upp nyckeln till Golfen och det var också den vi valde.
Den svarta pärlan vi skulle köra runt med kommande veckor stod och väntade på oss på parkeringen. Något dammig på utsidan men sprillans ny och väldoftande.

Monte Viñas

Nu bar det av söderut. Trafiken flöt på fint och knappt en timme senare parkerade vi bilen i backen till vårt område i Monte Viñas.

Vi bar in väskor, öppnade dörren till trädgården och såg att vårt ganska tuffa trädgårdsarbete från förra sommaren hade gjort gott och allt såg ut att trivas väl och mycket blommade.

Vi tog några timmar att installera oss i huset innan vi tog bilen och åkte ner till Mercadona i Sabinillas för att handla. Det blev inköp av bröd, frukt och grönt, snacks och en mängd drycker – däribland också Cava och San Miguel som sitter fint varma sommardagar här nere. Vi åkte hemom och fyllde kylen men körde sedan direkt ner till Puerto de la Duquesa.

Fontän, Puerto de la Duquesa

En av serveringarna är en favorit i eftermiddagssolen. Vi slog oss ner i de sköna fåtöljerna och beställde in San Miguel och varsin sandwich. Den allra första klunken av en kall San Miguel är oslagbart god.

Anki njuter av ett glas San Miguel

Här satt vi och njöt av den sköna solen och njöt av den första eftermiddagen i Spanien och det faktum att vi har tre långa härliga veckor framför oss i de här underbara miljöerna.

Vy från servering i Puerto de la Duquesa

Vi kände oss inte riktigt redo att resa oss riktigt än utan beställde in ett glas vitt vin och satt kvar ytterligare en stund. I hamnen framför oss höll ett stort sällskap på att göra i ordning en båt för att åka ut en sväng.

Strand, La Duquesa

Vi lämnade serveringen och promenerade utmed hamnen bort till andra sidan. Vi blickade utmed stranden söderut och promenerade en bit längre bort. Stranden var välbesökt så här på eftermiddagen/kvällen.

strandpromenad mellan Puerto de la Duquesa och La Duquesa strand

Vi vände om och gick inåt Puerto de la Duquesa men gick nu upp för trapporna för att kolla om det skett några förändringar på restaurangutbudet här uppe. En del byten hade gjorts och vi såg några nytillkomna restauranger som såg väl värda ut att prova vid tillfälle.

Vi stannade till och köpte varsin glass och fortsatte vår promenad en stund till.

Tillbaka i Monte Viñas gick vi ner till den del av området som förstörts av otroliga regnmängder något år tidigare. Här hade de röjt undan allt bröte och jämnat market ytterligare. Flera av de hus som ligger här kan fortfarande inte användas pga rasrisk. Vi är glada att vårt hus är beläget där det är och att vi personligen inte drabbats. Så småningom kommer området pålas för att inte råka ut för fler ras vid stora regnmängder.

Hemma i Monte Viñas fortsatte vi att packa upp och göra oss hemmastadda. Anki som inte sovit något på planet kände av tröttheten och la sig en stund på soffan och slumrade till under tiden Lasse läste en bok. Helt plötsligt hade några timmar gått. Tur vi är i Spanien då vi lever efter den spanska klockan med sena måltider även då vi är hemma i Sverige.

Skylt - Bar Manolo, Sabinillas

Vi begav oss ner till Sabinillas och slog oss ner hos en gammal favorit, Manolo. Samma trevliga servitris som började där förra året kom och tog våra beställningar. Varsitt glas vin och vatten kom in tillsammans med varmt bröd.

Anki njuter av god middag på Manolo i Sabinillas

Lasses val föll på tonfisk medan Anki tog fläskfilé. Maten satt riktigt fint och vi njöt av vyn över strandpromenaden och havet.
Aktiviteten vid volleyboll planen på stranden var i full gång och de två par som i stunden spelade var duktiga.
Spanjorer i alla åldrar passerade och små barn sprang omkring och lekte och dansade till musiken som forsade ut diverse högtalare runt omkring oss. Denna sena timma erbjöd också dockteatera en bit längre bort vilket lockade både stora som små.

Flan

En första kväll i Spanien var det nästan tvungen att ta en av favoritdesserterna, en hemmagjord spansk flan. Anki njöt för fullt.

Sabinillas strand kvällstid

Efter vår middag promenerade vi en bit längst med strandpromenaden och upptäckte även här en del nya restauranger och barer, men de klassiska som alltid varit här fanns kvar. Nytt för i år var att många serveringar satt upp en liten barservering även utomhus. Antingen något som passar bättre i juli månad som är en större semestermånad än Juni som är den period vid besökt senare år, eller förändrade möjligheter att ha barservering utomhus.

Staty, Sabinillas strandpromenad

Det hade varit en lång dag som också innefattade resa, och vi kände oss väldigt nöjda när vi strax efter midnatt återvände hem, öppnade fönstret till sovrummet och somnade strax därpå.

Relaterade Sidor

Top - Monte Viñas, Manilva

Monte Viñas

Urbanisationen Monte Viñas skapades 1978 och ligger vackert beläget på en sluttning nedanför byn Manilva. I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar