Staty i Castillo de la Duquesa

Slö dag avslutas i Castillo de la Duquesa

En dag som skiljer sig från andra på så sätt att det var disigt och molnigt. Temperaturen var det dock inget fel på. Vi tog det lugnt i huset och vid poolen större delen av dagen. Kvällen tillbringade vi i lugna men trevliga Castillo de la Duquesa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Denna morgon vaknade vi upp till något mycket märkligt – totalt dis och mycket moln utanför våra fönster. Det blev en mycket lugn förmiddag i huset.

Molnigt Monte Viñas

Efter vi ätit frukost satt vi och läste böcker och kollade lite på tv innan vi satte igång radion. När vi är i huset är det främst Canal Fiesta Radio vi lyssnar på.

Solen försökte bryta igenom molnen men lyckades inte några längre stunder.

Röd blomma, Monte Viñas

När man är här nere en längre tid gör det inte så mycket med en sådan här mellandag, det kan faktiskt vara ganska skönt. Att bara slappa och koppla av i huset.

 Monte Viñas

Värmen var det inget fel på. Vi tog en liten runda i områdets omgivningar och avslutade med att sätta oss en stund vid poolen med datorer och böcker. På trapporna ner mot poolområdet låg Agustins hund och vilade sött.

Agustins hund, Monte Viñas

Flugi som hunden heter vet mycket väl att hon inte får gå in till poolen och ligger därför precis utanför i skuggan.

Pool,  Monte Viñas

När vi la oss ner i gräset hörde vi ovanligt mycket kvitter precis ovanför oss. Agustin hade hängt ut ett gäng fågelburar med små kvittrande fåglar som sjöng för besökarna.

Fåglar vid poolen,  Monte Viñas

Vi gick tillbaka till trädgården där vi tog en kopp kaffe och fortsatte läsa våra böcker. Radion spelade och vi har fått en hel del nya spanska favoritlåtar denna sommar.

Anki fikar i trädgården,  Monte Viñas

Vädret klarnade upp något till kvällen. Fastän solen inte varit som starkast hade det varit en varm och skön dag.

Utsikt,  Monte Viñas

Castillo de la Duquesa

På kvällen åkte till vill Castillo de la Duquesa. Vi var här vid något tillfälle förra året men då på strandens chiringuito och hade sett att det fanns ytterligare några trevliga restauranger.

Meson del Castillo, Castillo de la Duquesa

Denna kväll satte vi oss på Meson del Castillo. Det verkade som så många restauranger här vara en familjeägd restaurang. En äldre man kom direkt med menyn till oss och frågade vad vi önskade ha att dricka. Vi beställde in ett glas vin och vatten. Tillsammans med det kom bröd, oliver och sparris i vinäger.

Meson del Castillo, Castillo de la Duquesa

Snart var alla bord upptagna ute och några som gärna ville sitta utomhus vände då det tyvärr bara fanns bord inne. Men även inne var det mycket folk. Kul att se att det verkar gå bra för dessa restauranger.

Vid bordet framför oss som varit reserverat möttes tre par upp som skulle äta middag tillsammans.

Restaurangen kändes som de serverade god genuin spansk mat. Anki beställde kycklingbröst med potatisklyftor och grönsaker. Lasse valde denna kväll att ta en köttbit och valet föll på helstekt fläskfilé.

Lasse på Meson del Castillo, Castillo de la Duquesa

Uteserveringen ligger precis vid den lilla statyn i den lilla vändplatsen i Castillo de la Duquesa. Maten var god och de som serverade oss mycket trevliga. Det var en skön kväll.

Anki på Meson del Castillo, Castillo de la Duquesa

Inte för att man inte blir mätt, men är man i Spanien så är man. Det blev flan till dessert.

 Meson del Castillo, Castillo de la Duquesa

Borden på uteserveringen började tömmas och vi var nästan sist bland gästerna när vi betalade och tackade för oss.

 Meson del Castillo, Castillo de la Duquesa

Den lilla stan var tyst och lugn. En polisbil körde en sväng i rondellen, men de hade nog en väldigt lugn kväll. Vi tog en kort promenad och kollade in statyn i mitten av den lilla rondellen lite närmre i nattbelysningen.

Staty, Castillo de la Duquesa

Mycket mätta, belåtna och ganska trötta återvände vi till Monte Viñas, och hoppades på att eventuella moln skulle blåsa förbi så morgondagen blev lika fin som den brukar.

Relaterade Sidor

Top - Monte Viñas, Manilva

Monte Viñas

Urbanisationen Monte Viñas skapades 1978 och ligger vackert beläget på en sluttning nedanför byn Manilva. I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar