Inspiration to exploration

Top -- Plage de Gros Raisin, Saint-Luce, Martinique

Karibien

Länder i Karibien

Aruba sailboat by Eagle Beach

Aruba

Soldränkta dagar längs vackra vita härliga stränder i södra Karibien, Aruba är kanske en av de vädersäkraste öarna i Västindien. Oranjestad erbjuder trevliga restauranger där man kan få något gott under tiden varma vindar sveper in.

Läs mer »
Barbados Karibien

Barbados

Barbados är 34 kilometer lång och 23 kilometer bred och har ett mycket varierande landskap. Västkusten har långa vita sandstränder och korallrev. I öst är kusten dominerad av klippor och vågorna är ofta höga. Barbados är ganska flackt med högsta punkt i Mount Hillaby.

Läs mer »

Bonaire

Den minsta ön av ABC-öarna ligger längst österut. Till skillnad från de andra två ABC-öarna saknar Bonaire långa sandstränder men azurblå klara vatten och sprudlande liv under ytan lockar många dykare.

Läs mer »
Header Jan Thiel, Curacao - reseskildring

Curaçao

I södra Karibien, strax utanför Venezuela, ligger Curaçao och de andra två sk ABC-öarna. Huvudstaden Willemstad är en av endast sex platser i Karibien som är listade som världsarv av UNESCO. Längs västra kusten ligger i stort sett alla stränder och det är hit alla turister kommer för att njuta av värme och lata dagar.

Läs mer »
Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top -- Plage de Gros Raisin, Saint-Luce, Martinique

Martinique

Den vackra ön Martinique i Karibien är en del av Frankrike. Landskapet är svagt kuperad med låga kullar som droppar av in i Karibiska havet, där det ofta finns små fina stränder.

Läs mer »
Top - Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia är en liten ö nation i södra Karibien. Ofta representeras den av den vackra vy med två vulkaniska bergstoppar, the Pitons, utmed sydvästra kusten.

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »

Reseskildringar Karibien

Eagle Beach, Aruba

Aruba - en karibisk pärla

Dagar vid vita stranden Eagle Beach och kvällar i huvudstadenOranjestad, samt en rundresa runt Aruba från norr till söder


Header - Willemstad, Curacao

Vackra blå Curaçao & Bonaire

Resa till Curaçao med dagar vid underbara stränder, rundresa och besök i UNESCO staden Willemstad samt utflykt till Bonair vid Sorobon Beach och rundresa

Trinidad, Kuba

Mudjin Harbor & Dragon Cay

Playa Kenepa Grandi på Curaçao