Isla Holbox, Mexico

Isla Holbox

En liten vacker ö längs norra Yucátan kusten, Isla Holbox. En båttur från närmaste stad på fastlandet tar dig till en lugn liten stad med gator av sand som endast golfbilar trafikerar och stranden aldrig är mer än några minuter bort.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

En liten 42 kilometer lång vacker ö längs norra Yucátan kusten dit inte de stora turisthorderna hittat ännu, Isla Holbox. Med en båttur från närmaste stad på fastlandet tar man sig till en lugn liten stad med gator av sand som endast golfbilar trafikerar och stranden aldrig är mer än några minuter bort. Här handlar det om att njuta av lugnet på stränderna eller strosa längs strandgatorna i stan.

Ta sig till Isla Holbox

Det går att ta sig med flyg till Isla Holbox, men det är mindre plan och kanske kan kosta en del. Det är förhållandevis enkelt att ta sig till ön med buss och båt.

Från Cancún tar det cirka 3 timmar att ta sig till staden Chiquila. Härifrån går båtar över till Isla Holbox som oftast är synkade med bussarnas ankomst och avgång.

Skulle busstiderna inte passa eller kännas lite omständiga så är det överkomligt att ta sig dit med taxi. Notera dock att taxibilarna på Cancuns flygplats tar för sig. Det är bättre att ordna det från andra ställen i Cancún eller via hotellen på Isla Holbox.

Ta sig runt på Isla Holbox

Ön är så liten att du inte behöver tänka så mycket på transport. Promenera eller ta en taxi som i själva verket är golfbilar som kör runt.

Reseskildringar Isla Holbox

Video från Isla Holbox strand, Yucatan Mexiko

Video från Posada Mawimbi på Isla Holbox i Mexiko

Fler städer i Mexiko

El Castillo, Tulum Mayaruiner, Mexiko

Tulum

De enda Mayaruinerna i världen som ligger vid ett hav ligger på en hög klippa vid karibiska havet.

Läs mer »
San Cristobal de las casas Church, Mexico

San Cristóbal de las Casas

En stad med genuint mexikansk själ och kultur med mycket historik. San Cristobal är den största staden i den mexikanska staten Chiapas. De vackra kolonialhusen längs kullerstensgatorna i San Cristóbal de las Casas ramar in torget, Plaza de 31 Marzo, i hjärtat av staden vid den ikoniska Catedral de San Cristobal. Utanför ligger vackra landskap med stora vattenfall som bjuder till både äventyr och bad.

Läs mer »
Puerto Vallarta, Mexico

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta är en liten fiskeby som växt explosionsartat med turismen men där man fortfarande kan hitta en genuin mexikansk själ i den gamla stadsdelen av staden. Det finns flera trevliga stadsstränder, men de finaste stränderna hittar man strax utanför staden.

Läs mer »
Merida, Mexico

Mérida

Huvudstaden i Yucatán är en riktig Mexikansk storstad som inte formats av turismen utan av historien. Mérida grundades av konquisadorer på lämningarna av en Maya stad i mitten av 1500-talet och i centrum finns många gamla byggnader i kolonial stil.

Läs mer »
Cancun Night, Mexico

Cancún

Inkörsporten till Yucátan halvön har ibland fått en turistig profil beroende på alla hotell i turistzonen, men själva Cancún centro är inte alls lika turistanpassad och liknar mer andra mexikanska städer.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »