Header - Willemstad, Curacao

Willemstad

Huvudstaden i Curaçao delas av vatten vid Sint Anna bukten. Den gamla stadskärnan med de färgglada husen är en UNESCO World Heritage site

Huvudstaden i Curaçao består av fyra stadsdelar som delas av vatten vid Sint Anna bukten. Den gamla stadskärnan med de färgglada husen är ett av bara fyra UNESCO World Heritage sites i Karibien.

Det två huvudsakliga stadsdelarna är Punda till öster om bukten och Otrobanda till väster, sammankopplade av Queen Emma ponton bro.

Punda

De äldsta stadsdelarna av Willemstad grundades 1634 när Holländarna erövrade ön från Spanien. De trånga gränderna längs de gamla byggnaderna har inte ändrats mycket genom åren. Husen längst med vattnet har blivit något av ikoner för staden och är de utgör den typiska bilden av staden som förekommer på de flesta vykort.

Idag utgör kvarteren vid Punda av butiker och restauranger.

Otrobanda

Den andra sidan – The Other Side – började bebyggas redan 1707 och även här återfinns många gamla byggnader. De byggdes ofta med en affärsverksamhet i undervåningen och bostad på övervåningen. Alla kryssningsfartyg som besöker Curaçao lägger till här. Längst ut i bukten ligger Rif Fort som idag huserar små butiker och serveringar.

Scharloo och Pietermaai

De andra två stadsdelarna är Scharloo och Pietermaai, där många vackert restaurerade gamla byggnader återfinns.

Reseskildringar Willemstad

Header - Willemstad, Curacao

Vackra blå Curaçao & Bonaire

Resa till Curaçao med dagar vid underbara stränder, rundresa och besök i UNESCO staden Willemstad samt utflykt till Bonair vid Sorobon Beach och rundresa

En dag på Pirate Bay Beach, Piscadera Curaçao

Fireworks at Pietermaai, Willemstad

Rock Beach, Willemstad Curaçao

Fler städer i Curaçao

Header Jan Thiel, Curacao - reseskildring

Jan Thiel

Söder om Willemstad ligger ett område med fina resorts och hotell utmed kusten. Nere vid Jan Thiel strand ligger såväl en pool som ser ut

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »