Inspiration to exploration

Tyskland

Tyskland

Tyskland i hjärtat av Europa lockar många turister med såväl natur och kultur från stad till landsbygd och ofta med spännande historia.

Tyskland i hjärtat av Europa lockar många turister med såväl natur och kultur från stad till landsbygd och ofta med spännande historia.

Bästa tid att besöka Tyskland

När det är bäst att besöka Tyskland är liksom i Sverige beroende på vart i landet man åker och vad man är ute efter, men det finns många anledningar till resor till Tyskland åter runt.

Ta sig till Tyskland

För oss svenskar är det enkelt att ta sig till Tyskland, från södra Sverige till norra Tyskland går det snabbt med bil och vill man slippa köra så går det smidigt med tåg. För övriga delar av landet finns det gott om alternativ med flyg.

Att ta sig runt i Tyskland

Det är enkelt att ta sig runt i Tyskland och det finns egentligen alla tänkbara transportalternativ.

Bil

Det mest flexibla sättet att ta sig runt i Tyskland är förstås bil, du kan ta dig vart du vill när du vill och vägarna är mycket bra.

Tåg

Det är enkelt att resa med tåg mellan städer i Tyskland och ett trevligt alternativ om man inte vill köra själv och är miljömedveten.

Flyg

Lufthansa och Air Berlin knyter samman de flesta flygplatser runt om i Tyskland för de längre avstånden medbegränsad tid för resa.

Sightseeing i Tyskland

För de som gillar kulturella storstäder med lite egen karaktär och historia är Berlin ett säkert kort, men det finns många andra trevliga städer som t.ex. Hamburg och Frankfurt.

Älskar man öl är Oktober festen i Bayern och dess huvudstad München ett måste att uppleva. Men det finns mycket andra trevliga ölupplevelser runt om i Tyskland t.ex. att prova den goda Kölch ölen i Köln. Föredrar man vin är den vackra Rhendalen världsberömd för sina fina Riesling viner.

Vackraste naturupplevelserna får man i södra Tyskland vid Alperna. Nära gränsen till Österrike kan man besöka kanske ett av världens vackraste slott; Schloss Neuschwanstein, som hämtat ur en saga.

Shopping i Tyskland

Utbudet av produkter i Tyskland är i stort sett samma som i övriga västra Europa, likaså prisnivån. Undantaget är vin och sprit som håller en påtagligt lägre prisnivå än t.ex. Sverige och Danmark.

Säkerhet

Liksom övriga västra Europa är säkerheten generellt mycket hög. I de större städerna bör man förstås som vanligt vara uppmärksam och medveten om risken för ficktjuvar.

Städer i Tyskland

Månsken över Berlin

Berlin

Huvudstad i Tyskland och största stad både i Tyskland och EU. Det finns fortfarande mycket som skvallrar om dess uppdelning, även om det idag är turistattraktioner.

Läs mer »

Reseskildringar Tyskland

Video från Berlin

Liknande Resmål

Top - Nyårsfirande i Dublin

Irland

The Emerald Isle, den smaragdgröna ön, bjuder på vackra miljöer, fantastisk musik, god dryck och mat och ofta trevliga möten med lokalbefolkning.

Läs mer »
Beijing Acrobatics Macrocosm

Kina

De vanligaste destinationerna för resor till Kina är Beijing (Peking) och Shanghai samt Hong Kong även om den har lite andra förutsättningar Kina. Kina är ett speciellt land och kunskaperna i engelska är ganska dålig bland gemene man.

Läs mer »
Prague Czech Republic

Tjeckien

Tjeckien och den fantastiska huvudstaden Prag är en underbar destination för en weekend. Gamla och nya stadsdelarna delas av den historiska Karlsbron.

Läs mer »