Header - Ely Cathedral

Ely

Ely är en vacker liten stad full av historia i området Fen i Cambridgeshire en timmas tågresa norr om London.

Ely är en vacker liten stad full av historia i området Fen i Cambridgeshire en timmas tågresa norr om London. Staden är känd dels för sin stora katedral och för att Oliver Cromwell, Lord Protector of England, bodde här på 1600-talet. Oliver Cromwell var delaktig i avrättningen av englands dåvarande kung Charles den förste och styrde england som en slags kung utan titel från 1653 till hans död 1658.

Den mäktiga katedralen, The Cathedral Church of the Holy and Undivided Trinity of Ely, utmärker sig i stadsbilden vart man än befinner sig och den härstammar från 1100-talet.

Staden har en liten marknad som varierar tema från vecka till vecka. Nere vid floden Great Ouse ligger flodbåtarna längs kajen och flera serveringar erbjuder mat, dryck och klassisk engelsk afternoon tea.

Katedralen i Ely

Reseskildringar Ely

Vid Great Ouse River i Ely på engelska landsbygden

Peacocks Tearoom, Ely

Fler städer i Storbritannien

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh, huvudstad i Skottland, är en vacker stad med mycket historia och från de flesta platser i staden ser man det vackra slottet på höjden i stadens mitt. I den gamla staden kantas vägen av stenhus som är många hundra år gamla och kan ge en aning om hur Edinburgh såg ut i svunna tider.

Läs mer »
London kväll, England

London

London är en underbar stad för weekend resor! Shopping vid Oxford, restauranger i SoHo, fina promenader Hyde Park, musikaler i teater distriktet; London har massor att erbjuda alla besökare.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Luxemburg Stad

Luxemburg Stad

Luxemburg stad en liten huvudstad i ett av Europas minsta länder med lång historia som går tillbaka till romartiden. Ströva omkring i gamla stan och stadsdelen Grund och avrunda dagen med en middag vid Place d’Armes så har du fått en bra dag i Luxemburg stad.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »