London kväll, England

London

London är en underbar stad för weekend resor! Shopping vid Oxford, restauranger i SoHo, fina promenader Hyde Park, musikaler i teater distriktet; London har massor att erbjuda alla besökare.

London är en underbar stad för weekend resor! Shopping vid Oxford, restauranger i SoHo, fina promenader Hyde Park, musikaler i teater distriktet; London har massor att erbjuda alla besökare.

Bästa tid att besöka London

London kan man åka till året runt, även om det finns ett fåtal attraktioner som stänger under vintersäsongen. För bästa tänkbara väder är det förståss bäst att besöka London i juli eller augusti då medeltemperaturen dagtid ligger på 22oC.

Ta sig runt i London

Tunnelbana är det smidigaste sättet att ta sig runt i London även om de slutar gå kring midnatt. Köp dagspass, week-end pass eller vad som är förmånligast för dig. Observera att buss och tunnelbana är indelade i zoner. Håller man sig i de centrala delarna brukar det räcka att köpa passet som gäller för zoon 1 och 2.

Taxi, sk “black cabs”, går att vinka in då skylten “For hire” är tänd.
Radio-taxi har telefonnummer 020-727 202 72
Dial a Cab har telefonnummer 020-725 350 00.

Har du gott om tid att transportera dig ska du passa på att åka med de röda dubbeldäckarna så länge de finns kvar i London. Försök dock att inte åka mitt i rusningstrafik.

Öppettider

De flesta i centrala London arbetar måndag till fredag 09.00 till 17.00. Öppettiderna är generellt flexibla. Större butiker och kedjor har oftast öppet till 19.00 på vardagar och till 17.00 på lördagar och söndagar.
West End har öppet senare på torsdagskvällar.

Banker i centrala London har oftast öppet till kl 17.
De flesta postkontor har oftast öppet mellan 9.00 till 17.30.
Pubar och barer har oftast öppet från lunch till 23.00.
Restauranger har oftast öppet från 12.00 till 14.30 för att sedan servera middagsgäster mellan klockan 19.00 och 22.00.

Säkerhet

Att åka tunnelbanan i London är relativt säkert då perronger och tågvagnar numera har övervakningskameror. Det finns också många vakter på stationerna.
Undvik parker nattetid. Ställ inte ifrån dig väskor, påsar etc på offentliga platser då London genom tiderna har utsatts för ett antal bombdåd och hot.

Reseskildringar London

London kväll, England

London weekend

En weekend i Englands huvudstad med bl a Les Miserables på Palace Theater och lunch på World Food Cafe vid Neal square


Juldekorationer i London

Winter Wonderland i Hyde Park

Fler städer i Storbritannien

Header - Ely Cathedral

Ely

Ely är en vacker liten stad full av historia i området Fen i Cambridgeshire en timmas tågresa norr om London.

Läs mer »
Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh, huvudstad i Skottland, är en vacker stad med mycket historia och från de flesta platser i staden ser man det vackra slottet på höjden i stadens mitt. I den gamla staden kantas vägen av stenhus som är många hundra år gamla och kan ge en aning om hur Edinburgh såg ut i svunna tider.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Luxemburg Stad

Luxemburg Stad

Luxemburg stad en liten huvudstad i ett av Europas minsta länder med lång historia som går tillbaka till romartiden. Ströva omkring i gamla stan och stadsdelen Grund och avrunda dagen med en middag vid Place d’Armes så har du fått en bra dag i Luxemburg stad.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »