New York City

Start spreadin’ the news, I’m leavin’ today I want to be a part of it, New York, New York! Få städer har så mycket att erbjuda sina besökare, oavsett om det handlar om sightseeing, shopping, underhållning eller förtäring. Mitt bland alla dessa mäktiga skyskrapor och det höga tempot på stadens gator ligger den vackra och mysiga Central Park.

Staden består av fem stadsdelar Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island. Manhattan är 22 kilometer lång och 3 kilometer bred. Det räcker att nämna Central Park, 5th Avenue, Battery Park, Times Square, SoHo så skapar det reslust hos alla som älskar denna stad som har så stort utbud.

Bästa tid för besök

New York är en stad att besöka året om. Dock skiftar priserna en hel del beroende på när du åker. Jul och nyår är en kall men härlig tid att vara i new York. Hotellpriserna blir dock dyrare ju närmre nyårsafton man kommer.
Även på sommaren stiger priserna och dagarna kan vara riktigt riktigt varma.
Vår och höst och behagliga årstider i New York och bättre hotellpriser.

Att ta sig runt

Tunnelbana är det snabbaste sättet att ta sig runt i New York.
Bussnätet är väl utbyggt.
De kända gula taxibilarna är lätta att haffa på gatan. Vill du ringa efter en taxi har företaget Taxi Big Apple telefon 718-232 10 15.
Ett lite annorlunda sätt där du samtidigt kan se stan ifrån en annan vinkel är att åka WaterTaxi. Använd det som ett annorlunda transportsätt eller åk med som sightseeing. Mer information samt priser finns på deras officiella webb.
» New York Watertaxi website

Öppettider

De flesta butiker och affärer håller öppet:
Måndag-torsdag 10-19, fredag 10-20.
Lördag 10-18 och söndag 11-18.
Flera av de stora varuhusen håller öppet till 20.00 varje kväll. Souveniraffärerna runt Times Square har öppet väldigt sent om kvällarna.

Butiker som ägs och drivs av ortodoxa judar har stängt på lördagar, bland annat den imponerande och populära kameraaffären B & H.

Säkerhet

Även om New York har blivit en mer säker stad bör man ta det försiktigt, speciellt nattetid. Det finns många uteliggare och tiggare.

New York skymning från SoHo

Manhattan från Brooklyn Bridge Park

This post is also available in: Engelska

11 kommentarer gällande “New York City

 1. Linnea Svensson

  Vill tipsa om två outlets i New York:

  Woodbury Common Premium Outlets
  http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7

  Century 21
  http://www.c21stores.com

  vet ni fler får ni gärna tipsa.

 2. Kalle Jansson

  Tjena!
  Skall dra till NY om några veckor. När jag är där brukar dagarna vara så späckade att jag ofta inte vill käka förrän sent, men de flesta bra restauranger är stängda då. Någon som kan tipsa om bra alternativ om klockan blir runt midnatt?

  Kalle

  • Lasse

   Hej!

   Ett tips är The Coffe Shop vid Union Square. Ett ställe som är öppet dygnet runt och som serverar brasilianskt inspirerad mat.

   Ha det bra i New York, en storstadsfavorit!

   Med vänlig hälsning

   Lasse

 3. Camilla Hultgren

  hej anki o lasse!!
  vi hade det toppen på vår resa ,särskilt i newyork,
  kommer helt klart att åka dit igen. Tack för alla tips
  vi fick av er ,hann inte med allt men en del.
  ha en skön midsommar!! kram camilla(allroundfrisören)

 4. Kim Eriksson

  Med vem flyger jag billigast från Göteborg eller Köpenhamn till New York?

  • Tommy Gustafsson

   SN Brussels och KLM kör kampanjer med ganska bra priser. Tror SN Brussels använder American Airlines för själva resan över atlanten.

 5. Isa

  Jag ska resa till New York i augusti. Jag är då 20 år (min kompis är 21) och har hört att det är 21 på alla barer och uteställen där, men att det inte alltid finns dörrvakter vid ingångarna. Kan jag gå in då, utan att beställa? Om jag beställer, vad händer om jag blir “tagen”? Sen undrar jag också var man hittar billig och bra shopping! Har läst om ett outlet utanför stan som ska vara bra, men är det lönt att lägga en dag på det när man endå befinner sig på Manhattan?

  • Lasse

   Hej Isa!

   Trevligt med en tripp till New York, det är en kul storstad!
   Svårt att egentligen råda i en sån här fråga… men jag kan tipsa lite utifrån hur det var i LA när jag bodde där.

   Det du inte vill göra är att skaffa ett falskt ID då det kan innebära att du blir polisanmäld, vilket är tuffare i USA än här hemma.
   Om inte dörrvakter stoppar dig så kan du säkert gå in på stället. Det kan ändå vara så att bartendern istället kolla åldern om du är för ung och försöker beställa.
   Om du får beställa alkoholhaltig dryck är det de ansvariga på stället du besöker som begår ett fel och de kan då få problem med myndigheter om myndigheterna upptäcker det.

   När det gäller shopping…
   Det finns säkert massa outlets och bra shopping alternativ utanför Manhattan, men jag tror inte det är värt tiden som går åt för att resa fram och tillbaka, såvida du inte har ett längre besök i New York?
   Jag rekomenderar hellre att leta alternativen på Manhattan.
   NoHo och SoHo är t.ex. bättre alternativ än dyra och lyxiga 5th avenue. Du kan läsa lite om några shoppingtips på vår New York del under: resmål, nordamerika och new york i högermenyn och väljer shopping i vänstermenyn.

   Hoppas du får en trevlig resa!

   Lasse

 6. Anki & Lasse

  Hej!

  Har nyss kommit till New York – en av våra absoluta favoritstäder. Sitter och tittar ut på skyskraporna ifrån 26:e våningen.

  Har ni frågor, undringar eller tips är det ett perfekt tillfälle att kontakta oss. Lägg ett inlägg här på forumet eller maila oss på contact@limewave.com

  Nu ska vi ge oss ut på stan.

  Hälsningar från the big apple

  /Anki & Lars
  http://www.limewave.com

 7. Lisa Eriksson

  En lång week-end i New York närmar sig, men jag behöver tips på restauranger, caféer och barer.

  Det vore gulligt om någon vill tipsa mig 🙂

  • Larry

   Planet Hollywood, Times Square. Som Hard Rock Café för film istf musik.(också mkt bra, nästan uppe vid Central Park) Eldorado för film älskare mfl. Grymt krubb också.
   En mega-kaffe med en GRYM godbit på en av alla hundratals Starbucks får inte missas.

   Food-court i källaren på Grand Central Station, mycket trevlig miljö, massvis med olika restauranger.

   Monk”s Cafe (Seinfeld restaurangen) heter egentligen Tom”s Restaurant. Kanske inget världsmästarkäk, men ändå, SEINFELD!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *