New York City by Brooklyn Bridge, USA

New York City

Få städer har så mycket att erbjuda sina besökare, oavsett om det handlar om sightseeing, shopping, underhållning eller förtäring. Mitt bland de mäktiga skyskraporna ligger den vackra och mysiga Central Park.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Start spreadin’ the news, I’m leavin’ today I want to be a part of it, New York, New York! Få städer har så mycket att erbjuda sina besökare, oavsett om det handlar om sightseeing, shopping, underhållning eller förtäring. Mitt bland alla dessa mäktiga skyskrapor och det höga tempot på stadens gator ligger den vackra och mysiga Central Park.
Staden består av fem stadsdelar Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island. Manhattan är 22 kilometer lång och 3 kilometer bred. Det räcker att nämna Central Park, 5th Avenue, Battery Park, Times Square, SoHo så skapar det reslust hos alla som älskar denna stad som har så stort utbud.

Bästa tid för besök

New York är en stad att besöka året om. Dock skiftar priserna en hel del beroende på när du åker. Jul och nyår är en kall men härlig tid att vara i new York. Hotellpriserna blir dock dyrare ju närmre nyårsafton man kommer.
Även på sommaren stiger priserna och dagarna kan vara riktigt riktigt varma.
Vår och höst och behagliga årstider i New York och bättre hotellpriser.

Flyg

De flesta internationella flyg landar på John F Kennedy International Airport (JFK), som ligger i Queens, 24 km från Midtown Manhattan. Affärsresenärer har dock röstat fram denna flygplats bland de värsta flygplatser.
Bussar går ifrån JFK var 30:e minut och tar cirka en timme. Det smidigaste sättet att ta sig in till Manhattan härifrån är med taxi.

La Guardia Airport ligger i norra Queens cirka 13 km från Manhattan. Detta är främst en inrikesflygplats.
Fler bussar går ifrån La Guardia till alla delar av New York. Inom USA och Canada kan man tullfritt ringa till Ground Transportation för mer information, telefon: 800 247 7433.

Många internationella flyg landar också på Newark Airport som ligger i New Jersey, 16 km väster om Manhattan.
Dygnet runt går tåg till downtown Manhattan och 33rd Street (1 timmes restid) med stop längst vägen.
Snabbaste sättet att ta sig in till Manhattan är dock med taxi.

Ta sig till New York City

John F. Kennedy International Airport

Airport Code: JFK
Adress: John F. Kennedy International Airport, Building 14, Jamaica, New York 11430, USA
Telefon: 718 244 4444
» www.kennedyairport.com

La Guardia Airport

Airport Code: LGA
Adress: La Guardia Airport, Hangar Center
Third Floor
Flushing, New York 11371
USA
Telefon: 718 533 3400
Fax: 718 533 3421
» www.laguardiaairport.com

Newark Liberty International Airport Airport

Airport Code: EWR
Adress: Newark Liberty International Airport, Tower Road, Building Ten, Newark, New Jersey 07114, USA
Telefon: 973 961 6000
» www.newarkairport.com

Att ta sig runt

Tunnelbana är det snabbaste sättet att ta sig runt i New York.
Bussnätet är väl utbyggt.
De kända gula taxibilarna är lätta att haffa på gatan. Vill du ringa efter en taxi har företaget Taxi Big Apple telefon 718-232 10 15.
Ett lite annorlunda sätt där du samtidigt kan se stan ifrån en annan vinkel är att åka WaterTaxi. Använd det som ett annorlunda transportsätt eller åk med som sightseeing. Mer information samt priser finns på deras officiella webb.
» New York Watertaxi website

Öppettider

De flesta butiker och affärer håller öppet:
Måndag-torsdag 10-19, fredag 10-20.
Lördag 10-18 och söndag 11-18.
Flera av de stora varuhusen håller öppet till 20.00 varje kväll. Souveniraffärerna runt Times Square har öppet väldigt sent om kvällarna.
Butiker som ägs och drivs av ortodoxa judar har stängt på lördagar, bland annat den imponerande och populära kameraaffären B & H.

Säkerhet

Även om New York har blivit en mer säker stad bör man ta det försiktigt, speciellt nattetid. Det finns många uteliggare och tiggare.

Reseskildringar New York City

Resesildring Boston och New York

Boston och New York vintertid

Massachusetts huvudstad med shopping vid Newbury Street, promenader i Boston Common, vid Quincy Market och South End


Viewer by Brooklyn Bridge, New York

New York - vår på Manhattan

Resa till New York med bl a besök i Greenwich Village, Central Park, Harlem och Little Italy samt utflykt till Staten Island och promenad över Brooklyn Bridge

Reseskildring - Sommar i New York, 2012

Sommar i New York City

Resa till New York City med utforskande av SoHo, Greenwich Village, NoHo, NoLita, TriBeCa, Bleeker, Meatpacking district och runt i central park

Times Square neon, New York City

Vinter dagar i New York

På hemväg från Aruba spenderas några dagar i New York med shopping och utforskande av Manhattan bl a Times Square, Greenwich Village samt Central Park


New York skymning från SoHo

Utsikt över New York Skyline från Brooklyn Bridge Park

Manhattan från Empire State Building

Fler städer i USA

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Läs mer »
Sonoma, USA

Sonoma

I dalen norr om San Francisco ligger vackra dalar som är perfekta för vinodling och som kantas av stora som små vingårdar. Den lilla staden Sonoma i området med samma namn, erbjuder små butiker med delikatesser och trevliga restauranger. Men för att prova på de trevliga viner som skapas i Sonoma skall man åka ut till de olika gårdarna som ibland även erbjuder trevliga rum för övernattning.

Läs mer »
Washington DC, USA

Washington DC

Från senatens Capitolium ner via National Mall till obelisken ett stenkast från vita huset kantas vägen av några av de USAs finaste museum. Men staden har mer att erbjuda, bland annat det mysiga Gerogetown med butiker och trevliga restauranger.

Läs mer »
Miami USA

Miami

Floridas pärla erbjuder vackra stränder längs med Atlanten och lyxiga klubbar längs Art Deco byggnanderna vid Ocean Drive, South Beach. Palmerna svajjar och det azurblå havet rullar sakta in till latinska rytmer.

Läs mer »
Las Vegas, Nevada USA

Las Vegas

Mitt i Nevadas öken ligger en stad som blivit ett Mekka för alla spelare världen över. Även för de som inte är storspelare är det en spännande upplevelse att uppleva Las Vegas strip med alla Casino och lyxhotell i storslagen neon samt ibland replikas av känd platser världen över. På kvällarna erbjuder staden stora shower med världens största artister och på dagarna kan man njuta av värmen vid poolen.

Läs mer »

Liknande Resmål

Lights of Shibuya in Tokyo, Japan

Tokyo

Asiens metropol och kanske en av världens mest spännande storstäder. Shibuya är Asiens Time Square men Tokyo kan även bjuda på genuina historiska kulturella upplevelser och fina parker.

Read More »
Shanghai skyline, China

Shanghai

Världsmetropolen Shanghai har Kinas mest folktäta centrum. Staden delas av Huangpu floden och längs dess västra strand går ett promenadstråk som lockar till promenader med en fantastisk utsikt över till den kände skylinen över Pudong med Oriental Pearl Radio & TV Tower.

Read More »
London kväll, England

London

London är en underbar stad för weekend resor! Shopping vid Oxford, restauranger i SoHo, fina promenader Hyde Park, musikaler i teater distriktet; London har massor att erbjuda alla besökare.

Read More »

Vårdag i Central Park

Brighton Beach, Brooklyn New York