Inspiration to exploration

Tonga , en söderhavsdröm

Tonga

Ett kungadöme i Söderhavet bestående av 176 utspridda öar. Förutom huvudön Tongatapu finns fyra ögrupper; Vava'u, Ha'apai, Niuas, och Minervareven. Söker man en vacker öde sandstränd i Söderhavet så kanske Tonga är en av de bästa alternativen, eftersom öarna är utspridda där få öar nås av riktigt stora turistströmmar.

Ett kungadöme i Söderhavet bestående av 176 utspridda öar. Förutom huvudön Tongatapu finns fyra ögrupper; Vava’u, Ha’apai, Niuas, och Minervareven. Söker man en vacker öde sandstränd i Söderhavet så kanske Tonga är en av de bästa alternativen, eftersom öarna är utspridda där få öar nås av riktigt stora turistströmmar.

Ta sig till Tonga

De flesta besökarna landar på Fua’amotu International Airport som ligger cirka 15km sydost om Nuku’alofa. Vissa flyg går till Lupepapau’u International Airport på Vava’u.

Visum

Som svensk medborgare behöver man inte visum för att besöka Tonga.

Städer i Tonga

Reseskildringar Tonga

Video från ‘Esi ‘O Ma’afu Homestay, i byn Felemea på Uiha i Tonga

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »
Top - Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia är en liten ö nation i södra Karibien. Ofta representeras den av den vackra vy med två vulkaniska bergstoppar, the Pitons, utmed sydvästra kusten.

Läs mer »