Broome, Western Australien

Broome

Broome är den största staden längs nordvästra kusten av Australien. Det är en trevlig liten stad med en fin stand, Cable Beach, och i centrum finns trevliga serveringar. Staden har en världens äldsta utomhusbiografer, Sun som fortfarande är i drift. Den har en intressant historia som bland annat inkluderar en pärlindustri och staden var utsatt av Japansk luftanfall flera gånger under andra världskriget.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Broome är den största staden längs nordvästra kusten av Australien. Det är en trevlig liten stad med en fin stand, Cable Beach, och i centrum finns trevliga serveringar. Staden har en världens äldsta utomhusbiografer, Sun som fortfarande är i drift.

Den har en intressant historia som bland annat inkluderar en pärlindustri och staden var utsatt av Japansk luftanfall flera gånger under andra världskriget.

Ta sig till Broome

Flyg

Broome International Airport ligger med bara fem minuters gångavstånd ifrån Chinatown.

Broome International Airport

Airport Code: BME
Telefon: -61 8 9194 0600
» www.broomeair.com.au/

Reseskildringar Broome

Fler städer i Australien

Blue Mountains, Australien

Katoomba (Blue Mountains)

En kort bilresa från Sydney ligger ett storslaget berglandskap med vacker natur. Oljor från eukalyptusträden avdunstar och skapar ett blå dis som ofta förekommer. Vid klipporna längs den stora dalen finns flera vackra vattenfall.

Läs mer »
Fremantle, Western Australia

Fremantle

Fremantle är en trevlig liten stad söder om Perth i Western Australia. Denna lilla pärla är vackert beläget vid Swan Rivers mynning och väl värt ett besök. Freo, som den ofta kallas, attraherar kreativa personer. I det lilla centrumet finns många fina restauranger och barer som lockar till besök.

Läs mer »
Dunk Island Pool and Ocean, Australien

Dunk Island

Strax utanför Mission Beach ligger den vackra lilla ön Dunk Island. En vacker strand och palmer ramar in en tropisk djungel med vacker grönska och inslag av djurliv.

Läs mer »
Port Douglas, Australien

Port Douglas

På en udde i Norra Queensland ligger en mysig liten stad och staden lockar de som vill njuta av lata dagar bland grönskan. Det lilla centrumet har gott om trevliga restauranger och serveringar för mysiga middagar på kvällarna.

Läs mer »
Perth Panorama, Australien

Perth

Perth är huvudstad i Western Australia, Australiens största stat. Perth har många fina stränder, en av världens största parker med växter från hela landet och ett stort område med trevliga restauranger i Northbridge som är något av stadens nöjesområde. Perth är också utgångspunkt för resor längs Australiens västra kust.

Läs mer »
Darwin River, Australien

Darwin

Mitt på norra kusten i Northern Territory ligger Darwin som är en vanlig utgångspunkt för besök i Litchfield och Kakadu National Park. Staden spelar en central roll i filmeposet Australia tillsammans med närliggande området Kimberly.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »