Jaipur, den rosa staden, Indien

Jaipur

Jaipur är ett av tre hörnen i den gyllene triangeln, en klassisk rutt i norra Indien. Staden är ett centrum inom Indiska astrologin och har lång historia med palats för flera generationer av Maharajader.

Jaipur är ett av tre hörnen i den gyllene triangeln, en klassisk rutt i norra Indien. Staden är ett centrum inom Indiska astrologin och har lång historia med palats för flera generationer av Maharajader.

I östra Rajasthan, cirka 260 kilometer från Delhi ligger denna fantastiska rosa stad.

Bästa tid att besöka Jaipur

Jaipur har extrema klimatförhållanden. Under sommaren kan det bli så pass varmt som närmre 50 oC. På vintern kan termperaturen gå ner till 4oC.

Den bästa tiden att besöka Jaipur brukar vara mellan oktober och april.

Ta sig till Jaipur

Flyg

Inrikesflyg har regelbundna flighter till Jaipur. Du landar då på Sanganer Airport som ligger cirka 12 kilometer från stan.
Man håller i skrivandets stund på att bygga ut den internationella flygplatsen i Jaipur.

Civil Airport, Sanganer

Airport Code: JAI
Adress: Jaipur, Rajasthan, Indien
Telefon: 91-141-550623, 91-141-721149
» www.jaipurairport.com

Tåg

Järnvägen i Indien binder självklart även samman Jaipur med andra indiska städer. Tågstationen ligger mitt i centrala Jaipur.

Buss eller Bil

Jaipur ligger vid highway 8 och 11 och att åka till Jaipur med bil eller buss går ganska smidigt. Det är relativt bra vägar med indiens mått räknat.

Ta sig runt i Jaipur

Här finns gott om autorickshaws som du kan få till bra pris. Kolla gärna med chauffören innan så du inte blir lurad. Vill du ha tillgång till bil en hel dag kan du förhandla med taxichaufförer.

Reseskildringar Jaipur

Reseskildring Gyllene Triangeln i Indien

Norra Indiens Gyllene triangel

En färgstark resa till Delhis, Mumbai och Jaipurs sevärdheter och gränder samt till vackra Taj Mahal och till Keoladeo Ghana National Park för att se vilda djur

Jantar Mantar, historiska astronomiska observatorier och solklockor i Jaipur

Fler städer i Indien

Rickshaw in Mumbai, India

Mumbai

Mumbai, tidigare känd som Bombay, ligger på Indiens nordväst kust och är den näst mest befolkade staden i världen med cirka 14 miljoner invånare. Här ligger bland annat Indian Gate, Bollywood och Gandhis bostad.

Läs mer »
Old Delhi, India

New Delhi

Bästa tid att besöka New Delhi September till mars är den bästa tiden att besöka New Delhi. Ta sig till Delhi Flyg Många internationella flygbolag

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Header - Willemstad, Curacao

Willemstad

Huvudstaden i Curaçao delas av vatten vid Sint Anna bukten. Den gamla stadskärnan med de färgglada husen är en UNESCO World Heritage site

Read More »