Beijing Acrobatics Macrocosm

Kina

De vanligaste destinationerna för resor till Kina är Beijing (Peking) och Shanghai samt Hong Kong även om den har lite andra förutsättningar Kina. Kina är ett speciellt land och kunskaperna i engelska är ganska dålig bland gemene man.

Ta sig till Kina

De vanligaste destinationerna för internationella inresor är Beijing (Peking) och Shanghai. Även Hong Kong kan man resa in via, även om de har andra inreseregler för visum och är något fristående från resterande Kina.

Kina är ett speciellt land och kunskaperna i engelska är ganska dålig. Även om man är van resenär kan det vara skönt att ha en någorlunda färdig resplan och en del saker ordnade i förväg. Även om man inte reser i grupp kan man få hjälp att arrangera hela eller delar av sin rundresa i Kina.
Kinalotsen i Sverige är duktiga på att förstå och tillgodose resenärers önskemål och behov. Med ett stort engagemang får du hjälp att planera och arrangera en garanterat oförglömlig resa till Kina.

Öppettider

Kinesiska affärer har öppet hela veckan och. öppettiderna är oftast 09.00-18.00 men detta kan variera. Varuhus kan ha öppet något senare.

Visum

Krävs för varje instans av inresa. Om man åker till Beijing först, besöker Hong Kong (som är fristående) och sedan åker till Shanghai behöver man två instanser.

Städer i Kina

Temple of Heaven, Beijing

Beijing

Det stora landet i öst med all sin färgsprakande kultur bjuder på stora upplevelser. Huvudstaden är fortfarande präglad av landets händelsefulla historia med de små hutongerna, den förbjudna staden och kinesiska muren strax utanför.

Läs mer »
Giant Panda in Chengdu, China

Chengdu

Chengdu ligger i sydvästra Kina och är landets fjärde största stad med sina 13 miljoner invånare.

Läs mer »
Emei berget vid gryningen, Kina

Emei

Det högsta av de fyra heliga bergen i Kina och en fantastisk plats att möta gryningen, där ibland ett speciellt fenomen uppstår med flera lager av moln nedan så väl som ovan och solens strålar.

Läs mer »
Shanghai skyline, China

Shanghai

Världsmetropolen Shanghai har Kinas mest folktäta centrum. Staden delas av Huangpu floden och längs dess västra strand går ett promenadstråk som lockar till promenader med en fantastisk utsikt över till den kände skylinen över Pudong med Oriental Pearl Radio & TV Tower.

Läs mer »
Yangshou Water Impression Show, Kina

Yangshuo

På den kinesiska landsbygden i Guangxi Provinsen ligger Yangshou. Staden ligger utmed Li floden som kantas av ett vackert grönt landskap med speciella kalkstensberg. På floden fiskar man med hjälp av fåglar från bambu flotte.

Läs mer »

Reseskildringar Kina

Travel in the middle kingdom, China

Kina - Rundresa i mittens rike

Beijing runt och dag på Kinesiska muren, jättepandor i Chengdu, fantastiska landskap i Yangshuo och skyskrapor i Shanghai

Kinesiska muren på en perfekt dag

Vackra landskap i Yangshuo, Kina

Jättepanda i Chengdu, Kina

Acrobatics Macrocosm show i Beijing

Sightseeing i Beijing, Kina

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Irland

The Emerald Isle, den smaragdgröna ön, bjuder på vackra miljöer, fantastisk musik, god dryck och mat och ofta trevliga möten med lokalbefolkning.

Läs mer »
Tyskland

Tyskland

Tyskland i hjärtat av Europa lockar många turister med såväl natur och kultur från stad till landsbygd och ofta med spännande historia.

Läs mer »