Top - Esch-sur-Sûr, Luxemburg

Luxemburg

En mikrostat i Europa med gräns mot Belgien, Tyskland och Frankrike. Förutom en vacker huvudstad har landet en vacker landsbygd, inte minst Luxemburgska Ardennerna i nordvästra delen av landet.

Det lilla landet Luxemburg är en av sju mikrostater i Europa. Med gräns mot såväl Belgien som Tyskland och Frankrike är landets kultur en mix av dessa länders. Förutom en vacker huvudstad har landet en vacker landsbygd, inte minst Luxemburgska Ardennerna i nordvästra delen av landet. På en bilresa genom Europa kan det vara en god idé att passa på att stanna och tanke i Luxemburg, som är billigare än grannländerna och kanske ett av de billigaste länderna att tanka i när det gäller västra Europa.

Bästa tid att besöka Luxemburg

Mest behagliga tid att resa till Luxemburg är maj till september då vädret är soligt och varmt, men inte hett. Det kan så klart vara trevligt även andra tider på året, men det kan vara regnigt och mitt i vintern kallt.

Ta sig till Luxemburg

Luxembourg Airport ligger strax öster om staden och det finns flera flygbolag som flyger dit från Sverige, även om det ofta innebär en mellanlandning.

För den som ger sig ut på en bilresa i Europa kan det vara trevligt att ta ett stopp i Luxemburg.

Ta sig runt i Luxemburg

Enklast är det kanske att ta sig runt med bil. Det finns så klart bussar i landet, men kanske inte är det inte så frekventa att det är ett smidigt alternativ.

Öppettider i Luxemburg

Butiker har öppet från 9.00 till 18.00 vardagar medan Banker har öppet till från 9.00 till 16.30 med lunchstängt mellan 12.00 och 13.30.

Dricks

Luxemburg har ingen dricks kultur, även om det så klart går bra om det är något man är mycket nöjd med.

Säkerhet

Luxemburg är ett land som uppfattas mycket säkert och lugnt.

Städer i Luxemburg

Top - Luxemburg Stad

Luxemburg Stad

Luxemburg stad en liten huvudstad i ett av Europas minsta länder med lång historia som går tillbaka till romartiden. Ströva omkring i gamla stan och stadsdelen Grund och avrunda dagen med en middag vid Place d’Armes så har du fått en bra dag i Luxemburg stad.

Läs mer »

Reseskildringar Luxemburg

Liknande Resmål