Thailand

Vackra stränder under solens strålar och bland ständigt leende trevlig befolkning, tillsammans med utsökt mat är det inte att undra på att så många återvänder gång på gång för att njuta av vackra Thailand.

Det finns både stora turistmål som drar många besökare, men det finns även platser runt om Thailands långa kust som kan bjuda på en genuin upplevelse dit förhållandevis få turister hittat.

Bästa tid att besöka Thailand

Mellan November och Februari är den period på året då det regnar minst i Thailand. Det är också då det är lägst temperatur, men varmt och skönt nog för de flesta besökare. De varmaste månaderna är mellan Mars och April. Regnperioden är mellan Juni och Oktober, sistnämnda är den då Thailand får mest regn.

Det finns skillnader beroende på vart i landet man beger sig, södra delarna får något annorlunda väder än norra delarna

Ta sig till Thailand

De flesta internationella flyg kommer till Thailand via Bangkok men även Phuket har direkt anknytning med omvärlden via internationella flyg.

Ta sig runt i Thailand

Man tar sig lätt runt kortare sträckor med bussar eller båtar och för längre sträckor finns ett bra utbud på flyg inom Thailand. Bland annat Bangkok Airways och Thailands största flygbolag, Thai Airways, erbjuder många flighter inom landet.

Dricks

I Thailand väntar sig ingen dricks, även om man ibland avrundar uppåt på restauranger.

Visum

Svenska, liksom de flesta länderna i Europa samt Australien, Nya Zeeland och USA behöver inget Visum för vistelser under en månad. Resten, liksom för längre vistelse, söker Visum hos landets ambassader jorden runt.

Koh Kham, en vacker ö i nordöstra delen av Thailändska kusten

This post is also available in: Engelska

4 kommentarer gällande “Thailand

 1. Pelle

  Hej!
  Jag åker till Thailand med kompisar om någon månad och är nyfiken på om man även kan besöka Kambodja. Finns det dagsturer man kan åka med?
  Nyfiken på Angor Wat och även Sihanoukville. Är det samma prisnivå som i Thailand?
  Hälsningar Pelle

 2. Janne & Eva

  Jag och min sambo skall resa till Thailand i mitten av mars och resa runt några veckor i de södra delarna. Vi söker efter tips om små, vackra och oexploaterade platser med vackra stränder och mysiga boenden för ett par. Vi tar tacksamt emot alla tips!

 3. Lasse & Anki

  Hej!
  Vi åker snart till Thailand, men har inte bestämt vart i landet. Vi har tänkt en strandsemester men vill gärna hitta pärlor utanför de stora turistströmmarna. Det vore intressant med lite tips om sådana platser.

  Tack på förhand,

  Lasse & Anki

 4. Leif Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *