Top - Luxemburg Stad

Luxemburg Stad

Luxemburg stad en liten huvudstad i ett av Europas minsta länder med lång historia som går tillbaka till romartiden. Ströva omkring i gamla stan och stadsdelen Grund och avrunda dagen med en middag vid Place d'Armes så har du fått en bra dag i Luxemburg stad.

Luxemburg må vara en förhållandevis liten huvudstad i ett av Europas minsta länder, men är väl värt ett besök. Staden har historia som går tillbaka till romartiden och det är trevligt att gå omkring i gamla stan och de lägre stadsdelarna i Grund. På kvällen promenerar man till Place d’Armes och tar något Luxembourgish maträtt och dryck på någon av restaurangerna som kantar torget.

Bästa tid att besöka Luxemburg stad

Det är en stad som man kan besöka året runt, men vädret är mest behagligt under maj till september.

Slottet Grand Ducal Palace i hjärtat av Luxemburg

Ta sig runt i Luxemburg stad

Staden är förhållandevis liten och om man bor centralt kan man gå till de flesta platser. Skall man åka längre finns förstås bussar.

Säkerhet

Vi upplevde staden som lugn om mycket säker även om man självklart får vara uppmärksam som i alla städer.

Reseskildringar Luxemburg Stad

Luxemburg stad

Fler städer i Luxemburg

Liknande Resmål

Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Header - Ely Cathedral

Ely

Ely är en vacker liten stad full av historia i området Fen i Cambridgeshire en timmas tågresa norr om London.

Read More »
Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh, huvudstad i Skottland, är en vacker stad med mycket historia och från de flesta platser i staden ser man det vackra slottet på höjden i stadens mitt. I den gamla staden kantas vägen av stenhus som är många hundra år gamla och kan ge en aning om hur Edinburgh såg ut i svunna tider.

Read More »